Vakantiehuizen of vakantiewoningen boeken - Casamundo
Mijn voorkeuren
Een vakantiehuis op Møn – Prachtige natuur - Casamundo base64Hash Een vakantiehuis op Møn – Prachtige natuur - Casamundo

Een vakantiehuis op Møn – Prachtige natuur

Møn
Om het even wanneer
Gasten
Møn is een eiland in de Oostzee, en hoort bij Denemarken. Het eiland ligt tussen Falster en Seeland in. Het eiland heeft een oppervlakte van 218 km2. Het eiland is via de Koningin Alexandrinebrug of de Farø-bruggen te bereiken.
LEES VERDER »

Møn: Onze aanraders

Huis Askeby
-68%
12 apr. - 19 apr.
Huis 54 m²
4 2
Askeby, Vordingborg, Denemarken
4,7 / 5,0
"Zeer goed"
vanaf €35 €110
per nacht
Huis Stege
Huis 63 m²
5 2
Stege, Vordingborg, Denemarken
4,9 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €48
per nacht
Huis Askeby
-85%
27 feb. - 6 mrt.
Huis 54 m²
4 2
Askeby, Vordingborg, Denemarken
4,5 / 5,0
"Zeer goed"
vanaf €24 €158
per nacht
Bekijk alle deals

Vakantiewoningen met wifi

Huis wifi Stege
-78%
25 feb. - 4 mrt.
wifi
Huis 91 m²
8 3
Stege, Vordingborg, Denemarken
4,5 / 5,0
"Zeer goed"
vanaf €55 €245
per nacht
Appartement wifi Borre
-61%
23 sep. - 30 sep.
wifi
Appartement 70 m²
6 2
Borre, Vordingborg, Denemarken
4,4 / 5,0
"Goed"
vanaf €72 €181
per nacht
Appartement wifi Stege
-54%
6 jan. - 13 jan.
wifi
Appartement 88 m²
5 2
Stege, Vordingborg, Denemarken
4,3 / 5,0
"Goed"
vanaf €69 €150
per nacht
Bekijk alle deals

Accommodaties met sauna

Huis Sauna Askeby
-79%
25 feb. - 4 mrt.
Sauna
Huis 86 m²
6 3
Askeby, Vordingborg, Denemarken
vanaf €45 €208
per nacht
Huis Sauna Stege
-59%
11 nov. - 18 nov.
Sauna
Huis 74 m²
8 3
Stege, Vordingborg, Denemarken
vanaf €79 €192
per nacht
Huis Sauna Stege
-66%
6 jan. - 13 jan.
Sauna
Huis 100 m²
10 3
Stege, Vordingborg, Denemarken
vanaf €76 €226
per nacht
Bekijk meer aanbiedingen

Vakantiewoningen met open haard

Huis Haardvuur Stege
-74%
6 jan. - 13 jan.
Haardvuur
Huis 97 m²
6 3
Stege, Vordingborg, Denemarken
vanaf €53 €203
per nacht
Huis Haardvuur Stege
-68%
4 feb. - 11 feb.
Haardvuur
Huis 53 m²
4 1
Stege, Vordingborg, Denemarken
vanaf €46 €143
per nacht
Huis Haardvuur Stege
-69%
25 feb. - 4 mrt.
Haardvuur
Huis 175 m²
5 4
Stege, Vordingborg, Denemarken
vanaf €65 €207
per nacht
Bekijk meer aanbiedingen

Een vakantiehuis op Møn huren is zeer aantrekkelijk vanwege de rust op het eiland, het idee dat u heel ver weg op vakantie bent, en u kunt heerlijk tot rust komen.

Prachtige natuur op Møn

Het eiland behoort samen met het tegenover gelegen eiland Rügen tot het Muschelkalkplateau. Dit plateau werd door tektonische bewegingen naar het aardoppervlak gedrukt, waardoor een groot deel van het plateau niet meer bestaat. Het plateau bevat nu alleen nog de eilanden Møn en Rügen. Deze eilanden hebben kenmerken van het plateau, namelijk de prachtige krijtrotsen.

Møn is een prachtig eiland waar overal op het eiland krijtrotsen te vinden zijn. Op het oostelijk deel van het eiland liggen de klippen die Møns Klint genoemd worden. De klippen vormen een abrupt einde aan de bossen van het eiland. De klippen hebben een lengte van 8 kilometer, en het hoogste punt van de rotsen is 143 meter hoog. Onder aan de rotsen ligt een kiezelstrand, die via steile trappen goed te bereiken is. Het kiezelstrand onder aan de rotsen is echter niet compleet veilig, aangezien er regelmatig stukken van de rotsen afbreken en in de zee verdwijnen. Op het strand worden regelmatig fossielen gevonden, dus als u geluk hebt vindt u er ook een.

Door het afbreken van stukken van de rotsen zijn er over de jaren heen al grote delen van de krijtrotsen verdwenen. Zo verdween in 1905 al een derde deel van het park Liselund, en over de jaren heen verdwenen andere grote delen.

Het eiland Møn bestaat echter niet alleen uit krijtrotsen. Er zijn op het eiland ook andere vormen van natuur te vinden, zoals beukenbossen, moerassen, akkers, duinen en witte zandstranden. Door de verscheidenheid van de landschappen is het eiland zeer aantrekkelijk voor wandelaars en fietsers. Als u van de natuur houdt, en lekker tot rust wilt komen dan is een vakantiewoning op Møn de perfecte keuze voor u.

Bezienswaardigheden in de buurt van uw vakantiewoning op Møn

De belangrijkste trekpleister van het eiland zijn natuurlijk de krijtrotsen van Møns Klint, maar het eiland heeft nog veel meer te bieden. Vlakbij de klippen ligt het Slot Liselund. Dit slot is in de 18e eeuw gebouwd door Antoine de Bosc de la Calmette. Hij vernoemde het slot naar zijn vrouw, die Elisabeth (Lise) heette. Het slot is een prachtig gebouw, en het ligt in een heel mooi park, waar in de zomer enkele concerten worden gegeven.

Op het eiland zijn vele prehistorische grafheuvels te vinden, die met hun indrukwekkende grootte zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Enkele van deze grafheuvels zijn van binnen te bekijken, wat een goed inzicht geeft over hoe de grafheuvels gebouwd zijn. Het grootste graf wat er op het eiland ligt is het Kong Asgers Høj.

Op de eilanden Møn, Bogø en Nyord zijn een aantal kerken te vinden wat typische Deense kerken zijn. Deze kerken zijn gebouwd met witte muren en rode daken. Het uiterlijk van deze kerken steekt af tegen de omgeving, waardoor het een leuk plaatje geeft. In de 3 kerken op Møn, Elmelunde, Keldby en Fanefjord zijn erg bijzondere fresco's te vinden. Deze fresco's stammen uit de periode 1200-1500.

Ook de stad Stege mag zeker niet gemist worden vanuit uw vakantiehuis op Møn. Stege is de grootste stad van het eiland, en de enige echt belanrijke stad op het eiland.
De bezienswaardigheden in de stad zijn onder andere de Mølleporten, een van de drie poorten die nog over is van het oude vestingswerk, die waarschijnlijk uit de 15e eeuw stamt. Daarnaast is er een koopmanshuis uit 1813. het koopmanshuis is tegenwoordig het thuis van het Møn´s Museum.

Dagtripje naar Kopenhagen

Vanuit uw vakantiewoning op Møn kunt u er ook voor kiezen om een dagtripje te maken naar de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen. Kopenhagen ligt op slechts 1 uur en 40 minuten rijden, en is zeer goed te bereiken via weg 59, de E47 en E20. Als u ervoor kiest om een dagtripje te maken naar Kopenhagen kunt u lekker shoppen, terrasjes pakken, lekker wandelen in het stadspark, of de bezienswaardigheden in de stad bekijken. In Kopenhagen ligt de langste autovrije winkelstraat van Europa, de Strøget.

Wat zijn de populairste verblijven in Møn?

De meestgevraagde verblijven in Møn zijn vakantiewoningen en vakantiewoningen. Met 104 aanbiedingen in Møn, vinden we altijd de perfecte verblijfplaats voor u.

Wat kost het om een huis in Møn te huren?

Bij Casamundo, vindt u vakantieverblijven vanaf €24 in Møn. Het gemiddelde verblijf in Møn heeft een oppervlakte van 58 m² (Vakantiewoningen) en 109 m² (Vakantiewoningen).

Hebben jullie ook verblijven in Møn die geschikt zijn voor groepsreizen?

Voor uw vakantie in Møn, bieden we ook verblijfplaatsen aan voor groepen. De typische vakantiewoningen hebben ruimte voor 8 gasten.

image-tag