Visvakanties in heel Europa: altijd beet op vakantie - Casamundo base64Hash Visvakanties in heel Europa: altijd beet op vakantie - Casamundo

Visvakanties in heel Europa: altijd beet op vakantie

Nederland
Om het even wanneer
Gasten
Nederland
Om het even wanneer
Gasten
Bij een visvakantie kunt u op een onvergetelijke manier de kern van waar de visserij om gaat beleven. De oudste vishaak ter wereld werd geproduceerd tussen 14.000 en 21.000 voor Christus. Rond die tijd werd er slechts gevist voor een reden, namelijk eten.
LEES VERDER »
Tevreden klanten dankzij het eenvoudige boekingsproces
Tevreden klanten dankzij het eenvoudige boekingsproces
Uitgebreid persoonlijk advies
Uitgebreid persoonlijk advies
Groot aanbod en veilige boeking
Groot aanbod en veilige boeking

Er was geen tijd om te ontspannen en genieten van de natuur, omdat men snel eten moest hebben, en elk moment zelf een prooi zou kunnen zijn.

Tegenwoordig is vissen een meer ontspannen activiteit, die niet slechts bedoeld is om avondeten op tafel te zetten, maar meer dan dat. Visliefhebbers zijn vaak op zoek naar accommodaties in de omgeving van een groot meer, of een rivier waar naar verluidt veel vis zit. Casamundo biedt veel accommodaties die vismogelijkheden in de omgeving hebben zowel binnen als buiten Europa.

Er zijn vele verschillende soorten vissen waar op gevist kan worden, en de techniek om deze vissen te vangen is daar vaak op aangepast. Ook de manier waarop gevist wordt is van belang voor de techniek. Er is de mogelijkheid om vanuit uw vakantiehuis of tent een hengeltje op te zetten aan een rivier of aan een meer, maar u kunt er ook voor kiezen om een boot te huren en een groter meer op te gaan, of op zee te vissen.

Visvakantie in Nederland

De perfecte vakantiebestemming voor een visvakantie moet meestal aan meerdere eisen voldoen. De accommodatie moet vrijwel direct aan viswater liggen, moet rust uitstralen, maar moet ook nog ander vermaak bieden voor het gezin. Door Nederland heen liggen verschillende uitstekende vislocaties, zoals bij de plaats Makkum, in Friesland. Deze plaats ligt aan het IJsselmeer, en is een uitstekende plek voor een visvakantie. Ook in het oosten van het land is een populaire vislocatie. In het dorpje Didam, in de regio Gelderland ligt een prachtige vislocatie. Deze, ook wel Carpe Diem Didam genoemd, is een 2 hectare groot meer waar vele karpers te vinden zijn.

Een aantal vissoorten waar zowel in Nederland als in het buitenland veel op gevist wordt is onder andere de karper, snoek, baars en de forel. Er zijn speciale karpervisplekken, maar ook speciale forelkwekerijen waar u op forel kunt vissen die u dan vervolgens tegen een prijs mee mag nemen naar huis om op te eten.

Visvakanties in Europa

Ook buiten Nederland kunt u goed vissen. Een visvakantie in bijvoorbeeld Frankrijk heeft het voordeel dat het vaak beter weer is dan in Nederland, waardoor u van het heerlijke weer kunt genieten terwijl u uw hengel uitgooit en wacht tot de vis bijt. Als u echt goed wilt vissen in Frankrijk moet u in Poitou-Charentes zijn, de Atlantische kuststrook van Frankrijk. In deze regio ligt de plaats Pescalis, wat het grootste zoetwaterviscentrum van Europa is.

Ook kunt u een hele mooie visvakantie beleven in België of in Duitsland of Denemarken. In de Ardennen in België en de Eifel of de Harz in Duitsland zijn vele meren en rivieren te vinden waar uitstekend gevist kan worden. Een visvakantie in deze gebieden combineert de prachtige natuur, met de rust en vermaak voor de rest van het gezin. De vismeren in deze omgeving liggen vaak omgeven door bosrijke gebieden en zijn een echt stukje paradijs.

Vakantiehuizen voor visvakantie

Meer info
image-tag