Vakantiehuizen of vakantiewoningen boeken - CASAMUNDO

Boek uw vakantiehuis in de Lüneburger Heide en geniet van de prachtige omgeving

Lüneburger Heide
Op elk moment
2 personen
In de stedendriehoek Bremen, Hamburg en Hannover ligt de Lüneburger Heide.
LEES VERDER »

Lüneburger Heide: Onze aanraders

Bleckede, Landkreis Lüneburg, Duitsland
60 m² Huis
4 1
4,8 / 5
"Uitstekend"
vanaf 301 €
voor 1 week
Bokel, Sprakensehl, Duitsland
66 m² Huis
6 2
4,5 / 5
"Uitstekend"
vanaf 398 €
voor 1 week
Gifhorn, Nedersaksen, Duitsland
100 m² Appartement
6 3
4,8 / 5
"Uitstekend"
vanaf 455 €
voor 1 week
Bekijk alle deals

Een groot heide- en bosgebied in de deelstaat Nedersaksen. Het grootste gedeelte van dit prachtige gebied is beschermd. Het bijzondere landschap is een populaire toeristenattractie. Niet alleen voor vakantiegangers, maar ook voor de inwoners van de stedendriehoek, die hier graag hun weekenden doorbrengen. In deze regio zijn er dan ook diverse parken te vinden waar men uitgebreid kan wandelen en fietsen, zoals het Südheide Natuurpark, het Elfuber-Drawehn Natuur Park en in het noorden van dit gebied het Harburg Hills Park. Doordat uw vakantiewoning in Lüneburger Heide zich midden in dit gebied bevindt kunt u zo vanuit uw woning lange wandelingen maken, die u voeren langs bossen en rivieren, over bergen en door diepe dalen.

Natuur, flora en fauna

Uw vakantiewoning biedt u ook de mogelijkheid om te genieten van de grote diversiteit aan wilde dieren, waarvan met name vogels in dit gebied veel voorkomen. Vogelliefhebbers kijken hier dan ook hun ogen uit. Uiteraard is dit gebied ook zeer geschikt voor een vakantie met het hele gezin. Zo zijn er voor de kinderen themaparken als het Heidepark Soltau, met attracties als de Colossos, één van de steilste houten achtbanen ter wereld en piratenshows. Het Serengeti Safaripark neemt u en uw kinderen mee op safari langs chimpansees, gorilla’s, olifanten en giraffen.

Doordat het openbaar vervoer in dit gebied zo goed is georganiseerd kunt u vanuit uw vakantiehuis in Lüneburger Heide ook prima stedentrips maken. Bad Fallingbostel heeft bijvoorbeeld het Archäologischen Arbeitsgemeinschaf museum waar diverse gevonden objecten uit de regio zijn tentoongesteld. De rijke historie kan men ook terug vinden in het Osterberg Megalith Park waar enorme stenen zijn tentoongesteld, die tijdens de ijstijd werden getransporteerd uit Scandinavië.

De stad Celle

De middeleeuwese stad Celle heeft ook een grote aantrekkingskracht op dagjesmensen. Met het oude centrum dat teruggaat tot de 16e eeuw en de typische houten huisjes, zijn er vele gezellige terrasjes en winkeltjes te vinden. Daarnaast kan men een bezoekje brengen aan het Celle kasteel waar het Rezidenz museum is gevestigd, een exhibitie over de hertogen van Braunschweig–Lüneburg. Celle is daarnaast niet alleen bekend om zijn Celle bier, maar ook om zijn kruidenlikeuren, die in alle restaurants en cafés ruimschoots worden geschonken. In combinatie met het Bourgondisch Duitse eten wat overal in deze regio wordt geserveerd is een vakantie in deze streek met een vakantiehuisje in de Lüneburger Heide er eentje die voor herhaling vatbaar is.

image-tag