Vakantiehuizen of vakantiewoningen boeken - CASAMUNDO

Leven als God in Frankrijk in uw vakantiehuis in de Provence

Provence
Op elk moment
2 personen
Wanneer u aankomt in uw comfortabele vakantiehuis in de Provence, dan weet u één ding zeker. Dit wordt een vakantie waarbij genieten de boventoon voert. In de Provence bent u bijna het gehele jaar verzekerd van een aangenaam klimaat met veel zonne-uren.

Provence: Onze aanraders

Aureille, Bouches-du-Rhône, Frankrijk
80 m² Vakantiepark
6 2
3,8 / 3
"Goed"
vanaf 501 €
voor 1 week
La Môle, Var, Frankrijk
150 m² Huis
9 4
3,9 / 3
"Goed"
vanaf 1.125 €
voor 1 week
Saintes-Maries-de-la-Mer, Bouches-du-Rhône, Frankrijk
40 m² Appartement
4 1
3,9 / 3
"Goed"
vanaf 318 €
voor 1 week
Bekijk alle deals

In deze streek vindt u veel kleine pittoreske dorpjes, vaak omgeven door uitgestrekte lavendelvelden of wijngaarden. Het is niet voor niets dat deze streek al bij de oude Romeinen zeer populair was. In steden als Arles en Nîmes kunt u nog veel overblijfselen uit het Romeinse Rijk met eigen ogen zien. Omdat het in de zomermaanden in uw vakantieverblijf in de Provence erg warm kan zijn, is het verstandig om te kiezen voor een huis met zwembad in Frankrijk.

De favoriete bestemmingen (Provence)

Ga terug in de geschiedenis vanuit uw accommodatie de in de Provence

De Franse geschiedenis is een bewogen geschiedenis en zeker in de Provence is deze op veel plaatsen voelbaar. Gaat u beslist een dag naar Avignon waar de middeleeuwse sfeer nog zo tastbaar is. Wist u dat het historische stadscentrum op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat? Een bezoek aan het Palais des Papes is een aanrader en uiteraard bezoekt u dan ook de beroemde Pont d'Avignon. In Arles kunt u een prachtige Romeins amfitheater bewonderen en ook in Nîmes en Vaison-la-Romaine vindt u veel Romeinse overblijfselen. Verlaat u uw huisje in de Provence ook eens om een boottocht over de Rhône te maken om de vele middeleeuwse kastelen van dichtbij te zien.

Provence: Andere vakantie mogelijkheden

Vertrek vanuit uw vakantiehuis in de Provence en ontdek de prachtige natuur

Als u vanuit uw vakantiewoning in de Provence een dagtrip maakt, zult u overal wielrenners tegenkomen. Voor een actieve fietsvakantie is dit gebied ideaal. Waar u ook rijdt, het uitzicht is adembenemend en zowel geoefende als beginnende fietsers vinden hier interessante en uitdagende fietsroutes. Wie echt geoefend is, zou de Mont Ventoux kunnen beklimmen. Neemt u wel een extra trui mee, want bovenop die bergtop kan het erg fris zijn, ook als is het beneden in het dal 30° of hoger. Kiest u voor een vakantiehuis in de Provence om van de natuur te genieten, gaat u dan zeker naar de Gorges du Verdon, Europa's 'Grand Canyon'. Ook wandelaars worden in de Provence op hun wenken bediend. In vrijwel elk dorpje kunt u bij tabakswinkels gedetailleerde wandelkaarten vinden waarop de populaire wandelroutes goed zijn aangegeven.

Franse gezelligheid in dorpjes of aan zee

U hoeft in principe niet zelf te koken in uw appartement in de Provence. Overal vindt u kleine schilderachtige dorpjes waar u de keuze heeft uit veel authentieke en gezellige restaurants. Als u 's avonds geniet op een gezellig terras van de mooie ondergaande zon, begrijpt u waarom Vincent van Gogh zijn hart heeft verloren aan de Provence. De mooie kleuren en landschappen zullen ook op u inspirerend werken. Vanuit uw vakantiehuis in de Provence kunt u ook snel een dagje aan het strand plannen. De badplaatsen aan de zijn niet ver van u verwijderd. Dat is het mooie van een vakantie in de Provence: bergen, cultuur en zee liggen alle binnen handbereik.

image-tag