Vakantiehuizen of vakantiewoningen boeken - CASAMUNDO

Vakantiewoningen in Centre - Genieten van hartje Frankrijk

Centre
Op elk moment
2 personen
De regio Centre ligt in het midden van Frankrijk en heeft de toerist veel te bieden. Er is zijn diverse activiteiten te ondernemen, zo kunt u de natuur, cultuur snuiven of een dagje heerlijk aan het zwembad liggen. Als u de natuur in gaat bestaat er een grote kans dat u de langste rivier van Frankrijk, de Loire, tegen komt.
LEES VERDER »

Centre-Val de Loire: Onze aanraders

Chissay-en-Touraine, Loir-et-Cher, Centre
35 m² Huis
3 1
4,5 / 5
"Uitstekend"
vanaf 347 €
voor 1 week
Chissay-en-Touraine, Loir-et-Cher, Centre
60 m² Huis
4 2
4,8 / 5
"Uitstekend"
vanaf 357 €
voor 1 week
Chinon, Indre-et-Loire, Centre
37 m² Vakantiepark
6 2
4,7 / 5
"Uitstekend"
Controleer de prijs
Bekijk alle deals

Daarnaast beschikt de Loirevallei over een grote biologische diversiteit. Ook is hier veel cultureel erfgoed te vinden en er staan talloze kastelen in het dal. De verschillende steden hebben vaak een prachtig historisch centrum en zijn zeker een bezoekje waard. Vanuit een vakantiehuis in Centre in het historische departement Loir-et-Cher zult u zeker vele bijzondere centra bezoeken en kastelen bezichtigen.

Vakantiewoning in Centre - zoveel mogelijkheden

Een vakantiehuis in Centre biedt een grote variëteit aan mogelijkheden. De hoofdstad van het gebied is Orléans, bekend om zijn connecties met Jeanne d’Arc. Het historische centrum is bijna volledig voetgangersgebied waar u tijdens het wandelen verschillende standbeelden en musea over Jeanne d’Arc tegenkomt. Als u graag een bezoekje aan Parijs wilt brengen is dat ook gemakkelijk vanuit de gehele regio, want deze prachtige stad ligt slechts 100 km verder naar het noorden.
Naast enkele mooie steden heeft Centre u nog veel meer moois te bieden. Een paar van de mooiste kastelen van het gebied vindt u rond Blésois. U kunt er ook voor kiezen om een bustour langs deze historische overblijfselen te maken. De drie bekendste en meest bezochte zijn Chambord, Chenonceau en Cheverny. Andere mooie plekken om te bezoeken zijn Azay-le-Rideau, de formele tuinen van Villandry en het weinig bezochte Beauregard.
Vanuit een van de vakantiehuizen in Centre kunt u ook een cruise over de Loire maken. Deze rivier biedt minder mogelijkheden dan veel andere Franse rivieren, voornamelijk door het onstabiele en onvoorspelbare karakter van de rivier. Toch zijn er wel maatschappijen te vinden die een cruise organiseren. Croisières de Loire vaart langs enkele kastelen en Ligérienne de Navigation vaart langs enkele eilandjes in de Loire en langs natuurreservaten. Voor een traditionelere boottocht is La Margaretifera et la Candaise een goed optie. Hier vaart u in traditionele bootjes die toues genoemd worden. Maar naast de grote rivier de Loire zijn er nog meer rivieren te vinden in deze regio. In Saint-Amand-Mont-Rond bevindt zich de Le Cher, deze rivier is rustiger waardoor het gemakkelijker is om over heen te varen.
Een vakantiewoning in Centre kunt u diverse departementen met uiteenlopende steden bezoeken zoals het department Indre. Daarnaast dient een appartement in Centre als de ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van dit mooie natuur en prachtige kastelen van dit midden in Frankrijk.

image-tag