Mijn voorkeuren
brown brick house near green trees during daytime base64Hash brown brick house near green trees during daytime

Een vakantiehuis in Franche-Comté – een vakantie vol variatie

Franche-Comté
Om het even wanneer
Gasten
Franche-Comté is een regio in het oosten van Frankrijk. De regio grenst in het noorden aan Elzas, Lotharingen en Champagne-Ardennen. Daarnaast grenst de regio in het oosten met buurland Zwitserland, in het zuiden met de regio Rhône-Alpes en in het westen met Bourgondië.
LEES VERDER »

Vakantiewoningen met wifi

Appartement  Saint-Bresson
wifi
Appartement 85 m² ∙ 4 gasten ∙ 2 slaapkamers
Saint-Bresson, Haute-Saône, Frankrijk
5,0 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €78
per nacht
Appartement  Heuilley-sur-Saône
-50%
7 okt. - 14 okt.
wifi
Appartement 157 m² ∙ 10 gasten ∙ 5 slaapkamers
Heuilley-sur-Saône, Côte-d'Or, Frankrijk
4,5 / 5,0
"Zeer goed"
vanaf €69 €138
per nacht
Appartement  Esprels
-19%
26 aug. - 2 sep.
wifi
Appartement 90 m² ∙ 6 gasten ∙ 2 slaapkamers
Esprels, Haute-Saône, Frankrijk
4,8 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €57 €70
per nacht
Bekijk alle deals

Vakantiehuizen met tuin

Appartement  Saint-Bresson
Tuin
Appartement 81 m² ∙ 4 gasten ∙ 2 slaapkamers
Saint-Bresson, Haute-Saône, Frankrijk
4,9 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €49
per nacht
Gîte  Courmangoux
Tuin
Gîte 70 m² ∙ 5 gasten ∙ 2 slaapkamers
Courmangoux, Ain, Frankrijk
4,3 / 5,0
"Goed"
vanaf €82
per nacht
Appartement  Vesoul
Tuin
Appartement 105 m² ∙ 4 gasten ∙ 2 slaapkamers
Vesoul, Haute-Saône, Frankrijk
4,8 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €109
per nacht
Bekijk alle deals

Vakantiehuizen met terras of patio

Appartement  La Vaivre
-29%
30 sep. - 7 okt.
Balkon / Patio
Appartement 80 m² ∙ 5 gasten ∙ 2 slaapkamers
La Vaivre, Haute-Saône, Frankrijk
4,3 / 5,0
"Goed"
vanaf €40 €57
per nacht
Appartement  Villers-lès-Luxeuil
Balkon / Patio
Appartement 200 m² ∙ 8 gasten ∙ 4 slaapkamers
Villers-lès-Luxeuil, Haute-Saône, Frankrijk
4,9 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €177
per nacht
Appartement  Saint-Bresson
-16%
2 sep. - 9 sep.
Balkon / Patio
Appartement 67 m² ∙ 6 gasten ∙ 2 slaapkamers
Saint-Bresson, Haute-Saône, Frankrijk
4,9 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €57 €68
per nacht
Bekijk meer aanbiedingen

Franche-Comté: Onze aanraders

Huis Vosbles
-43%
7 okt. - 14 okt.
Gratis annulering
Huis 130 m² ∙ 8 gasten ∙ 3 slaapkamers
Vosbles, Jura, Frankrijk
5,0 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €123 €216
per nacht
Appartement Corravillers
-20%
30 sep. - 7 okt.
Appartement 179 m² ∙ 8 gasten ∙ 4 slaapkamers
Corravillers, Haute-Saône, Frankrijk
4,9 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €77 €97
per nacht
Appartement Équevilley
-23%
30 sep. - 7 okt.
Appartement 80 m² ∙ 5 gasten ∙ 2 slaapkamers
Équevilley, Haute-Saône, Frankrijk
4,8 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €55 €71
per nacht
Bekijk alle deals

Franche-Comté bestaat uit 4 onderdelen, Haute-Saône, Territoire de Belfort, Doubs en Jura.

De prachtige natuur van Franche-Comté

Een van de departementen van Franche-Comté, de Jura, is een prachtig natuurgebied waar de Franse Alpen en het Juragebergte ligt. Deze regio heeft een prachtige natuur waar vele verschillende natuurverschijnselen te bewonderen zijn. Zo is het gebied het thuis van meerdere grote meren. De grootste meren in de Jura zijn Lac de Chalain en Lac de Vouglans. Als u van zwemmen houdt is een vakantiehuis in France-Comté een perfecte keuze voor u.
Behalve de vele meren die in de Jura liggen, heeft de Jura ook een natuurpark, genaamd het Regionale Natuurpark van de Hoge-Jura. Dit natuurpark strekt zich uit over 3 departementen, namelijk de Ain, de Jura en de Doubs.
Naast dit regionale natuurpark, bevatten de franse alpen nog andere natuurparken, die voor een groot deel uit bossen betaan, maar er zijn ook meren, riviertjes en watervallen. Een van de watervallen in dit natuurgebied is le Saut du Doubs. Deze waterval is de uitloper van de rivier le Doubs, en ligt op de grens met Zwitserland. In deze natuurgebieden kunt u tijdens een wandeling zomaar de Lynx tegenkomen.

Wintersport vanuit uw appartement in Franche-Comté

Het gebied Franche-Comté is erg populair in de winter als wintersportgebied. Dit komt doordat in het gebied Franse Alpen liggen, waar meer dan 200 resorts plaats bieden voor wintersportliefhebbers. Het wintersport seizoen in Franche-Comté begint rond kerst en eindigt in April. Er zijn vele pistes met verschillende lengtes, strekkend van enkele honderden meters tot twintig kilometer. Hiermee is er voor ieder niveau wintersporter wel een piste. Ook zijn er bij de pistes veel sneeuwparken te vinden met onder andere half-pipes, quarter-pipes en springhellingen. Vanuit uw appartement in Franche-Comté kunt u zo een van de pistes op om lekker te wintersporten.

Besançon en de Citadel

Vanuit uw vakantiehuis in Franche-Comté is Besançon een uitje is wat zeker de moeite waard is om te nemen. De stad is de hoofdstad van de regio Franche-Comté, en ligt in het departement Doubs.
Besançon is een mooie stad, waarvan het historische gedeelte van de stad zich bevindt op een schiereiland in de rivier de Doubs. Op dit schiereiland ligt ook een van de bezienswaardigheden van Besançon, namelijk het de Citadel van Besançon. De citadel is een vesting die boven de stad ligt en 11 hectare groot is. De citadel werd tussen 1668 en 1711 gebouwd, en is ontworpen door Sébastian Le Prestre de Vauban. De Citadel van Besançon staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is daarmee een beschermd historisch monument.
In de Citadel zitten meerdere musea, en een van deze musea is het Musée d'Histoire Naturelle. Dit museum is enigszins te vergelijken met Naturalis in Amsterdam, alleen zijn er in dit museum ook levende dieren te vinden. Het museum is in 4 delen opgedeeld, namelijk Zoölogie, Insectarium, Noctuarium en een Aquarium.
Het museum bevat een uitgebreide collectie die u door de hele evolutie heen neemt, en heeft verschillende verwijzingen naar de levende dieren die aanwezig zijn in het museum. Dit museum is zeer interactief, en daarom een leuk uitstapje voor het hele gezin.

Dagtrip naar Genève vanaf uw vakantiehuis in Franche-Comté

Binnen een autorit van ongeveer 2.5 uur vanuit uw vakantiehuis in Franche-Comté, bevindt u zich in een van de grootste steden van Zwitserland, namelijk Genève. In deze stad kunt u vele dingen beleven. Zo kunt u bijvoorbeeld de Verenigde Naties bezoeken, en zien waar de belangrijke beslissingen over europese kwesties gemaakt worden, of u kunt de oude Sint-Pieterskathedraal gaan bekijken. Daarnaast kunt u in de stad ook de fontijn van Genève bekijken. Met zijn 140 meter hoog is het een van de grootste fontijnen van de wereld. De fontijn is vanaf bijna elke plek in de stad te zien, en ligt op de plek waar het meer van Genève overgaat in de rivier de Rhône.

De bourgondishce geschiedenis van Dijon

Op ongeveer 1.5 uur rijden naar het westen vanaf uw appartement in Franche-Comté bevindt zich de stad Dijon, de hoofdstad van de regio Bourgondië. Dijon is een grote stad, met veel geschiedenis. Zo heeft de stad een groot paleis staan aan de La Place de la Libération, waar in de gloriedagen van Dijon enkele hertogen gewoond hebben. Zo hebben Jan zonder Vrees, Filips de Goede en Karel de Stoute het paleis van de hertogen van Bourgondië bewoond. Dit paleis is nu openbaar voor het publiek en er is het Museum voor de Schone Kunsten van Dijon te vinden. In dit museum zijn vele kunstwerken te bewonderen die gemaakt zijn tussen de middeleeuwen tot en met de twintigste eeuw. Het paleis zelf is ook een prachtige bezienswaardigheid, en daarmee zeker de moeite waard om te bezoeken.

Wat zijn de populairste verblijven in Franche-Comté?

De meest geboekte verblijven in Franche-Comté zijn vakantiewoningen en vakantiewoningen. We zoeken uit meer dan 468 verblijven in Franche-Comté om voor u de perfecte plaats te vinden om te logeren tijdens uw reis.

Wat kost het om een huis in Franche-Comté te huren?

Prijzen zijn vanaf slechts €39 per nacht. De meeste vakantiewoningen in Franche-Comté zijn 51 m² en vakantiewoningen zijn 99 m².

Heeft u ook vakantiewoningen in Franche-Comté waar huisdieren welkom zijn?

Als u reist met uw hond, raden we in Franche-Comté, vakantiewoningen aan. Dit zijn de meest voorkomende huisdiervriendelijke verblijven met een gemiddelde prijs van €85 per nacht.

Hebben jullie ook verblijven in Franche-Comté die geschikt zijn voor groepsreizen?

Voor uw vakantie in Franche-Comté, bieden we ook verblijfplaatsen aan voor groepen. De typische vakantiewoningen hebben ruimte voor 6 gasten.

Meer bestemmingen

Andere populaire bestemmingen

image-tag