Vakantiehuizen of vakantiewoningen boeken - CASAMUNDO

Genieten van cultuur en prachtige natuur vanuit een vakantiehuis in Saksen

Saksen
Op elk moment
2 personen
Schitterende kastelen, fraaie tuinen en wereldberoemde steden; tijdens uw vakantie in een vakantiewoning in Saksen vindt u het allemaal.
LEES VERDER »

Saksen: Onze aanraders

Eilenburg, Landkreis Nordsachsen, Saksen
80 m² Appartement
3 2
5,0 / 5
"Uitstekend"
vanaf 308 €
voor 1 week
Plauen, Dresden, Saksen
Appartement
5 1
5,0 / 5
"Uitstekend"
vanaf 280 €
voor 1 week
Mockritz, Plauen, Saksen
50 m² Appartement
2 1
5,0 / 5
"Uitstekend"
vanaf 434 €
voor 1 week
Bekijk alle deals

In deze Duitse deelstaat zijn Leipzig en Dresden de twee grootste en bekendste steden van de streek, maar er bevinden zich ook talloze kleine dorpjes die ook de moeite waard zijn om te bezichtigen zoals; Sint Moritz en Görlitz. Naast de prachtige dorpjes is de natuur ook schitterend om u tijd in door te brengen. In het zuidelijke deel van Saksen zult u veel natuur tegen komen waar u diverse activiteiten kunt ondernemen zoals; wandelen, fietsen, paardrijden, kanoën of klimmen. Naast de bossen stroomt er ook nog een grote rivier door Saksen namelijk de Elbe. Deze rivier doorkruist de regio van noord naar zuid en in de zomer kunt u heerlijk vertoeven aan de strandjes van de rivier. Daarnaast groeien er langs de rivierhellingen druiven waarvan uiteindelijk echte Saksische wijn wordt gemaakt.

De favoriete bestemmingen (Saksen)

  Ontdek de culturele steden van Saksen

Het centrum van deze schitterende en tevens hoofd stad werd tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna helemaal plat gebombardeerd. Maar Dresden herrees uit zijn as en is nu weer in volle glorie te bewonderen. In Dresden staat de Frauenkirche en voor de Duitse bevolking is deze kerk een symbool tegen de oorlog. De kerk is pas in 1995 herbouwd waardoor u nu nog het verschil tussen de nieuwe stenen en de oude originele stenen kunt zien. De orginele zijn helemaal zwart geworden door het zware bombardement in 1945. Vanaf de Brühlsche Terrasse heeft u een mooi uitzicht over de stad en de Elbe. Ook is dit een heerlijke plek om even bij te komen van de verrassingen die Dresden biedt. De terrassen dateren uit 1738 en waren vroeger van de graaf van Brühl. Tot 1814 waren ze zijn privé-eigendom, maar nu kunt u er genieten van een drankje met een echte Duitse lekkernij.

Ook Leipzig is een culturele bestemming in Saksen die u niet mag missen tijdens uw verblijf in één van de vakantiehuizen in Saksen. De stad is bekend om de vele uitgeverijen die hier zijn gevestigd. Een overblijfsel uit een ver verleden toen Leipzig nog een toevluchtsoord was voor boekhandelaren die door censuur uit Frankfurt werden verdreven. Iets buiten het centrum ligt de Duitse bibliotheek met miljoenen boeken en historische manuscripten van vijfhonderd jaar geleden. In de Sint Nicolaaskerk ligt het graf van de componist Bach, maar ook Mozart en Mendelsohn zouden in deze kerk hebben gespeeld.

Midden tussen de weilanden en bossen van het Saksische land ligt Moritzburg. Behalve dat het een charmant dorp is waar u heerlijk op een terrasje kunt neerstrijken, vindt u hier ook het waterkasteel van Moritzburg dat in een meer is gebouwd. Een aantrekkelijk rustpunt tijdens uw vakantie in deze prachtige streek. Het waterkasteel was vroeger een jachtslot van de hertog van Moritz en werd in de 16e-eeuw gebouwd op een kunstmatig aangelegd eiland in het meer.
Maar Mehltheuer is ook één van de mooiste dorpjes van Saksene en vanuit u vakantiehuis in Saksen gemakkelijk te bezoeken.

image-tag