Vakantiehuizen of vakantiewoningen boeken - CASAMUNDO

Geniet van de rust vanuit een vakantiehuis in het Paltserwoud

Pfälzerwald
Op elk moment
2 personen
Het Paltserwoud is een onderdeel van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, en ligt in het zuidwesten van Duitsland.
LEES VERDER »

Paltserwoud: Onze aanraders

Gimmeldingen, Neustadt an der Weinstraße, Duitsland
90 m² Appartement
2 1
4,9 / 5
"Uitstekend"
vanaf 1.155 €
voor 1 week
Diedesfeld, Neustadt an der Weinstraße, Duitsland
125 m² Appartement
6 3
5,0 / 5
"Uitstekend"
vanaf 630 €
voor 1 week
Königsbach, Neustadt an der Weinstraße, Duitsland
75 m² Huis
4 2
4,6 / 5
"Uitstekend"
vanaf 455 €
voor 1 week
Bekijk alle deals

Het Paltserwoud heeft een oppervlakte van ongeveer 1771 vierkante kilometer, en is daarmee het grootste aaneengesloten bosgebied van het land.

Als u een vakantiehuis in het Paltserwoud huurt, voelt u zich ongetwijfeld één met het bos! Het klimaat in het woud is aangenaam, vanwege haar schaduwrijke bossen en geografische ligging. Tijdens de zomer bieden de vele bomen in het bos en lekkere verkoeling, en tijdens de winter biedt het bos een goede berscherming tegen de kou.

Prachtige natuur om u heen

Het Paltserwoud is een vrij vlak gebied. Het hoogste punt van het woud is de Kalmit, die 673 meter hoog is. Doordat het gebied relatief vlak is, is het een uitstekende locatie om te gaan wandelen of fietsen, en ook de Kalmit is goed te beklimmen met de fiets.
Het gebied bestaat voor ongeveer 90% uit woud, waardoor het heerlijk is om in het gebied te gaan wandelen, en optimaal te genieten van de natuur.
Het Paltserwoud behoort samen met het aangrenzende “Parc Naturel des Vosges de Nord” in de Vogezen en de regio Elzas in Frankrijk tot een biosfeerreservaat op de lijst van UNESCO.

In het gebied zijn verschillende wandel- en fietsroutes die door het hele woud heen liggen. Tijdens een wandeling door het bos kunt u ineens oog in oog komen te staan met een kasteel, klooster of kerk.
Als u een vakantiewoning in het Paltserwoud huurt, bent u nooit ver verwijderd van een van de vele fietsroutes. Door heel Duitsland ligt een uitgebreid, gedetailleerd netwerk aan fietspaden die voorzien is van duidelijk bewegswijzering. Zo kunt u vanuit uw vakantiehuis richting het oosten fietsen, waar u een aansluiting vindt met de beroemde “Deutsche Weinstraße”, een 97 kilometer lange fietsroute die u langs allerlei historische wijndorpen, wijngaarden en burchten in een van de bekendste Duitse wijnstreken leidt.

Bezienswaardigheden in de omgeving van uw vakantiewoning in het Paltserwoud

Het Paltserwoud heeft ontzettend veel bezienswaardigheden, zowel natuurlijke monumenten als kastelen en kloosters en kerken. Een van de meest populaire toeristenbestemmingen in het woud is het Rijksburcht Trifels. Deze middeleeuwse burcht ligt bij de stad Annweiler am Trifels.
Een ander prachtig kasteel is het kasteel Hambach, wat bij de plaats Neustadt an der Weinstraße ligt. Dit kasteel is het symbool voor de Duitse democratie, vanwege het Hambacher Fest wat er plaatsvond in 1832.

Een uniek kasteel in het Paltserwoud is het Kasteel Berwartstein, wat in het zuidelijke deel van het Paltserwoud ligt, in de buurt van Erlenbach. Dit kasteel is het enige nog bewoonde kasteel. Het kasteel is ook open voor het publiek, en er owrden verschillende evenementen georganiseerd, zoals rondleidingen door het kasteel, en maaltijden zoals de ridders die vroeger hadden.

Enkele natuurmonumenten in de omgeving van uw vakantiehuis in het Paltserwoud zijn de vele rotsformaties die er in alle soorten en maten te vinden zijn. Ook de Altschlossfelsen op de Brechenberg is een belangrijk natuurmonument. Dit is een rotsterras, en is tevens de grootste van zijn soort in het gebied, waar u goed de invloed van de erosie en verwering op het bontzandsteen kan zien.

Ook zijn er vele pittoreske dorpjes in en vlakbij het Paltserwoud, die vaak enkele historische bezienswaardigheden hebben. Zo ligt er op de grens met het Paltserwoud, direct aan de Rijn het plaatsje Speyer. Deze stad staat voornamelijk bekend omdat er in het stadje de Dom van Speyer ligt, de grootste kerk ter wereld in de romaanse stijl. De bouw van de kerk begon in 1030, en werd officieel voltooid in 1061. Over de eeuwen heen werd de kerk massaal uitgebreid, en is meerdere keren gerestaureerd. De kerk staat sinds 1981 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, en is daarmee een echte aanrader om te bezoeken vanuit uw vakantiewoning.

image-tag