Vakantiehuizen of vakantiewoningen boeken - Casamundo
Mijn voorkeuren
Een vakantiehuis in Sørlandet – vakantie vieren in een prachtige omgeving - Casamundo base64Hash Een vakantiehuis in Sørlandet – vakantie vieren in een prachtige omgeving - Casamundo

Een vakantiehuis in Sørlandet – vakantie vieren in een prachtige omgeving

Sørlandet
Om het even wanneer
Gasten
Sørlandet is een streek die in de 2 provincies Vest-Agder en Aust-Agder in Noorwegen ligt. Het gebied heet Sørlandet omdat dit Noors is voor “het Zuidland”.
LEES VERDER »

Sørlandet: Onze aanraders

Huis Lyngdal
-52%
Huis 45 m²
4 2
Lyngdal, Noorwegen
4,4 / 5,0
"Goed"
vanaf €34 €72
per nacht
Huis Lyngdal
Huis 75 m²
6 2
Lyngdal, Noorwegen
4,7 / 5,0
"Zeer goed"
vanaf €48
per nacht
Huis Farsund
Huis 50 m²
5 2
Farsund, Noorwegen
5,0 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €70
per nacht
Bekijk alle deals

Vakantiewoningen met wifi

Appartement wifi Eigersund
-26%
15 okt. - 22 okt.
wifi
Appartement 60 m²
4 2
Eigersund, Rogaland, Noorwegen
4,7 / 5,0
"Zeer goed"
vanaf €60 €82
per nacht
Appartement wifi Narestø
-51%
29 okt. - 5 nov.
wifi
Appartement 42 m²
6 2
Narestø, Agder, Noorwegen
4,5 / 5,0
"Zeer goed"
vanaf €73 €148
per nacht
Huis wifi Agder
-36%
22 aug. - 29 aug.
wifi
Huis 120 m²
7 4
Agder, Noorwegen
vanaf €173 €269
per nacht
Bekijk alle deals

Vakantiehuizen met terras of patio

Huis Balkon / Patio Lindesnes
Balkon / Patio
Huis 110 m²
8 4
Lindesnes, Noorwegen
4,8 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €101
per nacht
Huis Balkon / Patio Lyngdal
-48%
2 jun. - 9 jun.
Balkon / Patio
Huis 80 m²
5 3
Lyngdal, Noorwegen
4,6 / 5,0
"Zeer goed"
vanaf €65 €124
per nacht
Appartement Balkon / Patio Åseral
-12%
6 aug. - 13 aug.
Balkon / Patio
Appartement 50 m²
6 2
Åseral, Noorwegen
vanaf €53 €60
per nacht
Bekijk meer aanbiedingen

Appartementen en vakantiehuizen met keuken

Huis Keuken Hægebostad
Keuken
Huis 40 m²
4 2
Hægebostad, Noorwegen
vanaf €45
per nacht
Huis Keuken Farsund
-17%
17 sep. - 24 sep.
Keuken
Huis 50 m²
5 2
Farsund, Noorwegen
4,6 / 5,0
"Zeer goed"
vanaf €60 €72
per nacht
Huis Keuken Lund
-23%
12 okt. - 19 okt.
Keuken
Huis 100 m²
7 3
Lund, Rogaland, Noorwegen
4,8 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €84 €109
per nacht
Bekijk alle deals

De streek grenst in het zuiden aan de Skaggerak, een gedeelte van de Noordzee dat wordt begrensd door Denemarken in het zuiden, Noorwegen in het noorden en Zweden in het Oosten.
In het gebied Sørlandet bevinden zich meerdere steden, met Kristiansand als verreweg de grootste stad.
Sørlandet is het jongste landsdeel van Noorwegen, en de naam werd voor het eerst gebruikt in 1902.

Kristiansand, de grootste stad in Sørlandet

Kristiansand is de hoofdstad van de provincie Vest-Agder. De stad werd in 1641 gesticht door de toenmalige Deense koning Christiaan IV.

In de stad zijn enkele bezienswaardigheden, zoals de Domkerk van Kristiansand, wat één van de grootste van Noorwegen is, met 2.029 zitplekken.
De stad is een populaire vakantiestad voor Noren. In de stad ligt een dierentuin, dyreparken, waar ook een pretpark bij zit.
Daarnaast wordt iedere zomer, in begin juli een muziekfestival gehouden in de stad. Dit is een van de belangrijkste festivals van Noorwegen.

Vanuit de stad vertrekken veerboten naar Hirthals in Denemarken, vanuit waar u uw weg kunt vervolgen naar bijvoorbeeld Aalborg.

Al met al is Kristiansand een leuke stad om te bezoeken vanuit uw vakantiewoning in Sørlandet.

De omgeving van uw vakantiewoning in Sørlandet

de omgeving van Sørlandet is erg heuvelachtig en prachtig om te verkennen met de auto, of te wandelen. Landinwaarts in de regio, rondom het Setesdal liggen bergruggen die anderhalve kilometer hoog zijn. De valleien van deze bergruggen lopen door tot aan de kust, daardoor heeft Sørlandet een landschap met vele rivieren en watervallen.
Er zijn in de streek niet veel fjorden te vinden, wat in het grootste gedeelte van de Noorse kuststrook wel zo is.

Een mooi natuursverschijnsel in de omgeving van uw vakantiehuis in Sørlandet is Brufjell Hulene, in Flekkefjord.
Hier bevinden zich uitgeslepen holen in de rotswand, vanuit waar u een prachtig uitzicht heeft op de zee. Het is een best steile beklimming, maar het uitzicht maakt de klim het totaal waard.

De stad Mandal is ook vrij populair bij toeristen, aangezien er bij de stad prachtige stranden zijn. De stranden worden ook wel de populairste stranden van Noorwegen genoemd. Mandal is tevens het meest zuidelijke puntje van Noorwegen.

Stavanger, het centrum van de olie-industrie

Op rond de 4 uur rijden vanaf uw vakantiehuis in Sørlandet ligt de stad Stavanger. Als u vanuit Kristiansand naar Stavanger rijdt dan duurt het ongeveer 3.5 uur.

Stavanger ligt in de regio Rogaland, die aan Sørlandet grenst. Stavanger is de belangrijkste stad van de olie-industrie in Noorwegen.
De stad heeft een zeeklimaat, waardoor er veel neerslag is en de gemiddelde temperatuur het hele jaar door boven het vriespunt ligt.

Stavanger is het centrum van de olie-industrie van Noorwegen, en mede daarom heeft de stad een grote bloeiperiode doorgemaakt. Noorwegen is een van de grootste olieproducenten ter wereld. Doordat stavanger het centrum is van de olie-industrie, hebben de meeste buitenlandse oliebedrijven, zoals shell, hun Noorse kantoor in de stad gevestigd.

Er zijn in de stad enkele bezienswaardigheden, zoals de Domkerk van Stavanger die in het oude centrum van de stad staat.
Een andere bezienswaardigheid die interessant is, is het Noord Petroleummuseum. Dit museum ziet eruit als een klein olieplatform, en laat zien hoe olie en gas geproduceerd worden, hoe ze ontdekt worden. Daarnaast laat het museum zien waar de olie en gas voor gebruikt worden. Er zijn in het museum ook verschillende modellen te vinden van boorplatformen, en er zijn instructiefilms en films over dramatische incidenten die kunnen gebeuren op een boorplatform.

Voor de sportliefhebber bevindt zich de voetbalclub Viking FK zich in de stad. De club speelt in het Viking stadion, wat leuk is om te bekijken. De club werd tot nu toe 8 keer kampioen van de Tippeligaen, de hoogste competitie van Noorwegen, en de club won 5 keer de Noorse beker.

Aangezien de stad op een relatief kleine afstand ligt, is het zeker de moeite waard om vanuit uw vakantiehuis in Sørlandet een dagtripje te maken richting Stavanger

Wat zijn de populairste verblijven in Sørlandet?

De meestgevraagde verblijven in Sørlandet zijn vakantiewoningen en vakantiewoningen. Met 1.879 aanbiedingen in Sørlandet, vinden we altijd de perfecte verblijfplaats voor u.

Wat kost het om een huis in Sørlandet te huren?

Bij Casamundo, vindt u vakantieverblijven vanaf €45 in Sørlandet. Het gemiddelde verblijf in Sørlandet heeft een oppervlakte van 59 m² (Vakantiewoningen) en 102 m² (Vakantiewoningen).

Hebben jullie ook verblijven in Sørlandet die geschikt zijn voor groepsreizen?

Voor uw vakantie in Sørlandet, bieden we ook verblijfplaatsen aan voor groepen. De typische vakantiewoningen hebben ruimte voor 8 gasten.

image-tag