Mijn voorkeuren
Vakantiehuis Harlingen – Een uniek stukje Friesland - Casamundo base64Hash Vakantiehuis Harlingen – Een uniek stukje Friesland - Casamundo

Vakantiehuis Harlingen – Een uniek stukje Friesland

Harlingen
Om het even wanneer
Gasten
Vakantie in één van de Friese elf steden met de belangrijkste haven van de provincie? Beleef het in Harlingen, de op 4 na grootste stad van Friesland! Harlingen is de hoofdstad van de gelijknamige gemeente in de provincie Friesland en ligt aan de Friese kust aan de Waddenzee.
LEES VERDER »

Vakantiewoningen met wifi

Camping  Harlingen
-39%
16 sep. - 23 sep.
wifi
Camping 50 m² ∙ 4 gasten ∙ 2 slaapkamers
Harlingen, Friesland, Nederland
vanaf €67 €110
per nacht
Huis  Harlingen
-51%
16 sep. - 23 sep.
wifi
Huis 35 m² ∙ 2 gasten ∙ 2 slaapkamers
Harlingen, Friesland, Nederland
vanaf €54 €110
per nacht
Camping  Harlingen
-24%
16 sep. - 23 sep.
wifi
Camping 45 m² ∙ 4 gasten ∙ 2 slaapkamers
Harlingen, Friesland, Nederland
vanaf €57 €75
per nacht
Bekijk alle deals

Vakantiehuizen met tuin

Huis  Harlingen
-46%
23 sep. - 30 sep.
Tuin
Huis 40 m² ∙ 4 gasten ∙ 2 slaapkamers
Harlingen, Friesland, Nederland
vanaf €68 €127
per nacht
Bekijk alle deals

Harlingen: Onze aanraders

Huis Harlingen
-32%
9 sep. - 16 sep.
Huis 40 m² ∙ 4 gasten ∙ 2 slaapkamers
Harlingen, Friesland, Nederland
vanaf €70 €103
per nacht
Camping Harlingen
-39%
2 sep. - 9 sep.
Camping 50 m² ∙ 4 gasten ∙ 2 slaapkamers
Harlingen, Friesland, Nederland
vanaf €67 €110
per nacht
Bekijk alle deals

Door deze ligging kwamen onder andere visserij, handel en industrie op gang in het stadje en werd Harlingen de belangrijkste haven van de provincie. Dit is ook gelijk de reden dat vele Harlingers bijna geen Fries spreken, ze waren door de handel meer gericht op 'Holland'. Hedendaags spreken de Harlingers nog steeds meer Nederlands dan Fries. Als u een vakantiehuis Harlingen boekt hoeft u dus geen woordenboek Fries mee te nemen! Nog steeds zijn de havens erg belangrijk voor het stadje. Harlingen beschikt over een aantal jachthavens, een veerhaven, handels- en industriehaven en natuurlijk een visserijhaven.

Vakantie in Harlingen, leuk voor jong en oud!

Of u nu met uw gezin op vakantie bent in Harlingen of een vakantiehuis Harlingen huurt met z'n tweeën, u zult zich er zeker vermaken. Zowel voor een weekend als voor een langere periode. Rond de havens is natuurlijk altijd bedrijvigheid, maar ook in het binnenland kunt u zich vermaken. Dit kan natuurlijk met stedenbezoeken aan het gezellige Sneek, Franeker of het wat grotere Leeuwarden, de hoofdstad van de provincie Friesland. Deze steden zijn beiden goed aan te rijden. U kunt natuurlijk ook de meer typisch Friese dorpjes bezoeken zoals Makkum of het dichterbij gelegen Midlum. U kunt zich vanuit uw vakantiehuis Harlingen echter prima vermaken in de stad zelf. Wandelen en fietsen in de mooie omgeving behoort tot de opties, maar de verschillende havens zijn toch de grootste publiekstrekkers van Harlingen. Vooral in het weekend kunt u genieten van de bedrijvigheid die er heerst in de havens. De 'bruine vloot' is een echte aanrader om te bezichtigen. Dit zijn 70 prachtige historische zeilschepen die u zeker gezien moet hebben, zowel van buiten als van binnen! Ook kunt u er terecht voor recreatievaart of activiteiten zoals kitesurfen. Naast de havens heeft het stadje een gezellig centrum met een verscheidenheid aan winkels en leuke restaurantjes en terrasjes. U merkt dus wel dat u zich vanuit uw vakantiewoning Harlingen niet snel hoeft te vervelen! Mocht u dit op een dag nou toch hebben, is een uitstapje naar één van de waddeneilanden erg leuk. Per veerdienst zijn alle eilanden, waaronder Texel en Terschelling, makkelijk bereikbaar. Mocht u eind augustus van plan zijn een Harlingen vakantiehuis te boeken, treft u het! Dan vinden de visserijdagen plaats, het leukste Harlingse evenement van het jaar!

Wat zijn de populairste verblijven in Harlingen?

De meestgevraagde verblijven in Harlingen zijn vakantiewoningen en bed & breakfast verblijven. Met 47 aanbiedingen in Harlingen, vinden we altijd de perfecte verblijfplaats voor u.

Wat kost het om een huis in Harlingen te huren?

Bij Casamundo vindt u verblijven in Harlingen vanaf €54. Meestal verblijft u in een 31 m² bed & breakfast verblijven of een 56 m² vakantiewoningen.

Heeft u ook vakantiewoningen in Harlingen waar huisdieren welkom zijn?

Als u reist met uw hond, raden we in Harlingen, caravan aan. Dit zijn de meest voorkomende huisdiervriendelijke verblijven met een gemiddelde prijs van €96 per nacht.

Hebben jullie ook verblijven in Harlingen die geschikt zijn voor groepsreizen?

Ja. We hebben zeker verblijven voor groepen in Harlingen. Gemiddeld, heeft vakantiewoningen ruimte voor 4 gasten.

Meer bestemmingen

Meer info

Andere populaire bestemmingen

image-tag