Vakantiehuizen of vakantiewoningen boeken - CASAMUNDO

Vakantie in Bourgondië - Genieten van het Franse leven!

Burgund
Op elk moment
2 personen
Het prachtige landschap, de culinaire lekkernijen en het culturele aanbod, zijn een vakantie in Bourgondië meer dan waard. De geschiedenis van Bourgondië gaat heel ver terug. Waar vroeger de neanderthalers hebben geleefd, staan nu de vakantiehuizen in Bourgondië.
LEES VERDER »

Bourgogne: Onze aanraders

Levernois, Côte-d'Or, Frankrijk
45 m² Appartement
6 1
4,5 / 4
"Zeer goed"
vanaf 323 €
voor 1 week
Chissey-lès-Mâcon, Saône-et-Loire, Frankrijk
50 m² Huis
3 1
4,6 / 5
"Uitstekend"
vanaf 287 €
voor 1 week
Chiddes, Nièvre, Frankrijk
70 m² Huis
4 1
4,8 / 5
"Uitstekend"
vanaf 296 €
voor 1 week
Bekijk alle deals

Iedereen die van een mooie natuur houdt, zal verbluft worden door de schoonheid van de Bourgondische natuur. Brede rivierdalen, groene heuvels en uitgestrekte bossen geven het beeld aan in deze schitterende regio. In de regio bevinden zich dan ook verschillende natuurparken. Een daarvan is gelegen in de Morvan. In de Morvan bevinden zich vele bergen die voor mooie uitzichten over het landschap zorgen. Wie graag veel aan sporten doet tijdens de vakantie, is in Bourgondië helemaal op de goede plaats. Er is een groot aanbod van verschillende sporten, zowel te land, te water of in de lucht! Met een lange vaart in een luchtballon kunt u in alle stilte alles van Bourgondië aanschouwen. De hoofdstad Dijon en de steden Beaune, Autun en Sens zien er magnifiek uit vanuit de lucht. De echte waaghalzen kunnen gaan parachute springen wat een unieke ervaring is. Verder zijn er prachtige boottochten waarbij gevist kan worden op meervallen op de Saône. Bourgondië is daarnaast een paradijs voor liefhebbers van wandelen, fietsen, raften, kanyoning, zwemmen, waterskiën, paardrijden en nog vele andere sporten. Naast de sportieve activiteiten kunt u ook wat rustigere activiteiten doen. In het dorpje Saone-et-Loire een rondleiding krijgen op een wijnboederij en het resultaat proeven. Hier bevinden zich meerdere wijngaarden want het dorp bevindt zich op de Bourgondische wijnhellingen.

De favoriete bestemmingen (Bourgogne)

Vakantie in Bourgondië - Simpelweg genieten

Cultuurliefhebbers zijn natuurlijk ook op het juiste adres in Bourgondië. Vanuit een vakantiewoning in Bourgondië valt er heel wat te bezichtigen en aan te schouwen. Er zijn in dit gebied veel burchten, kastelen en kerken die u gemakkelijk kunt bereiken. Uitstapjes naar Dijon, Avallon en Macon zijn ook leuke aanraders waar naast de vele culturele bezienswaardigheden ook vele musea zijn gelegen. Voor verschillende wandel- en fietsroutes kunt u terecht in het dorpje Cote-d'Or. Tijdens de tochten zult u waarschijnlijk wel een kasteel of wijngaard tegenkomen. Waardoor u beide activiteiten kunt combineren. Na een dag actief bezig te zijn geweest of cultuur bezichtigd te hebben, is het tijd voor de heerlijke specialiteiten van de Bourgondische keuken. Het meest bekende gerecht is de boeuf bourguignon, een stoofpot in rode wijn. Het kan daarnaast ook leuk zijn om gezellig in het vakantiehuis te gaan koken. Samengevat kan worden gezegd dat er veel mogelijk is vanuit een van de vakantiewoningen in Bourgondië.

image-tag