Vakantiehuizen of vakantiewoningen boeken - Casamundo
Mijn voorkeuren
Een vakantiehuis in Trøndelag – Noors genieten - Casamundo base64Hash Een vakantiehuis in Trøndelag – Noors genieten - Casamundo

Een vakantiehuis in Trøndelag – Noors genieten

Nord-Trøndelag
Om het even wanneer
Gasten
Trøndelag is een regio in het midden van Noorwegen. De regio bestaat uit de 2 provincies Nord-Trøndelag en Sør-Trøndelag. De regio grenst aan Zweden, en aan de Noorse regio's Fjell-Noorwegen, Møre og Romsdal en Nordland.
LEES VERDER »

Nord-Trøndelag: Onze aanraders

Huis Follafoss
-55%
11 feb. - 18 feb.
Huis 85 m²
6 2
Follafoss, Nord-Trøndelag, Noorwegen
vanaf €71 €157
per nacht
Huis Foldereid
-38%
13 mei - 20 mei
Huis 75 m²
6 3
Foldereid, Nord-Trøndelag, Noorwegen
5,0 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €79 €127
per nacht
Huis Namsos
Huis 100 m²
7 3
Namsos, Nord-Trøndelag, Noorwegen
vanaf €132
per nacht
Bekijk alle deals

Vakantiewoningen met wifi

Huis wifi Verran
wifi
Huis 150 m²
10 4
Verran, Nord-Trøndelag, Noorwegen
4,9 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €131
per nacht
Huis wifi Holand
-57%
15 apr. - 22 apr.
wifi
Huis 40 m²
6 2
Holand, Nord-Trøndelag, Noorwegen
4,9 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €55 €127
per nacht
Huis wifi Kolvereid
wifi
Huis 90 m²
11 4
Kolvereid, Nord-Trøndelag, Noorwegen
5,0 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €173
per nacht
Bekijk alle deals

Appartementen en vakantiehuizen met keuken

Huis Keuken Steinkjer
-29%
4 feb. - 11 feb.
Keuken
Huis 100 m²
9 4
Steinkjer, Nord-Trøndelag, Noorwegen
4,5 / 5,0
"Zeer goed"
vanaf €58 €82
per nacht
Huis Keuken Aarfor
-30%
30 sep. - 7 okt.
Keuken
Huis 160 m²
7 4
Aarfor, Trøndelag, Noorwegen
4,9 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €99 €140
per nacht
Huis Keuken Foldereid
Keuken
Huis 100 m²
6 4
Foldereid, Nord-Trøndelag, Noorwegen
5,0 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €206
per nacht
Bekijk alle deals

Vakantiewoningen met open haard

Huis Haardvuur Vanvikan
Haardvuur
Huis 60 m²
4 2
Vanvikan, Leksvik, Nord-Trøndelag
4,3 / 5,0
"Goed"
vanaf €113
per nacht
Huis Haardvuur Lierne
-51%
15 apr. - 22 apr.
Haardvuur
Huis 50 m²
6 2
Lierne, Nord-Trøndelag, Noorwegen
5,0 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €62 €127
per nacht
Huis Haardvuur Meråker
-51%
15 apr. - 22 apr.
Gratis annulering
Haardvuur
Huis 90 m²
4 2
Meråker, Nord-Trøndelag, Noorwegen
vanaf €127 €258
per nacht
Bekijk meer aanbiedingen


Trøndelag is tevens het overgangsgebied van het drukker bevolkte zuiden van Noorwegen naar het bijna verlaten noorden.

Het klimaat in Trøndelag

De stad Trondheim in Trøndelag ligt aan de Trondheimsfjorden en heeft een zeeklimaat. De stad heeft weinig last van de wind door de beschutte ligging. Het hele jaar door regent het in deze stad vrij veel, en met name de maanden September en Oktober zijn erg nat.
De temperaturen in de stad Trondheim liggen in de maanden juni juli en augustus tussen de 8 en 17 graden, en in de maanden december, januari en februari liggen de termperaturen tussen de 1 en -5 °C.
Als u ervoor kiest om een vakantiehuis in Trøndelag te huren, zult u ondanks het vaak natte weer in de omgeving een geweldige, actieve vakantie beleven.

De natuur in de omgeving

Het landschap van de regio is voor Noorse begrippen vrij vlak, en het gebied wordt gekenmerkt door lange uitgestrekte bossen van naaldbomen, en enkele rivieren en meren.
Verder landinwaarts wordt de regio bergachtiger, en de fjordenkust bestaat uit heuvellandschap en stijle kusten. De rivieren die door de regio heenlopen staan mede bekend om de grote hoeveelheid vis die erin zwemt. De rivier de Namsen is de grootste en belangrijkste rivier, en wordt ook wel gezien als de beste rivier om zalm te vangen.
De regio is erg rijk aan verschillende nationaal parken en vele parken in de omgeving bestaan uit veengebieden en dennenbossen.

Het nationaal park Femundsmarka bijvoorbeeld is een nationaal park dat in het midden van Noorwegen ligt. Een deel van dit nationaal park ligt in Sør-Trøndelag. Het nationaal park Femundsmarka ligt ten oosten van het meer Femund, en bestaat uit een dennenbos met zeer oude bomen, en een aantal afgeronde bergen. In het gebied komen meerdere soorten dieren voor, zoals Otters en bevers die er het hele jaar door te vinden zijn. Daarnaast zijn er ook nog enkele andere diersoorten te vinden in het gebied, zoals beren, lynxen en in de winter komen er veel elanden voor.

Een ander nationaal park in de omgeving is het nationaal park Dovrefjell-Sunndalsfjella. Dit park werd opgericht in 2002, en heeft een oppervlakte van ongeveer 1693 vierkante kilometer. Dit park omvat de Dovrefjell bergketen, waardoor het gebied heuvelachtig is. In het gebied komen onder andere wilde rendieren voor, en diverse vogels zoals adelaars en de giervalk. In het gebied komen ook enkele muskusossen voor.
Het nationaal park ligt omgeven door bergen, waardoor er heerlijk gewandeld kan worden in het gebied. Een van de bergen die rond het park liggen is de Snørhetta, die 2.286 meter hoog is.

De nationaal parken die in de omgeving van uw vakantiewoning in Trøndelag liggen nodigen uit tot heerlijke wandelingen waarbij u de prachtige natuur helemaal in u kunt opnemen. Daarnaast is er de mogelijkheid om in de winter in de omgeving van het nationaal park Dovrefjell-Sunndalsfjella, bij de stad Oppdal te gaan skiën en te genieten van de prachtige pistes.

Steden bezoeken in de omgeving van uw vakantiewoning in Trøndelag

Als u een cultuurliefhebber bent en er graag op uit wilt gaan tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Trøndelag, kunt u er voor kiezen om een stad in de omgeving te bezoeken. De steden die in de omgeving van uw vakantiewoning liggen zijn erg interessant en zeker de moeite waard om te bezoeken.
De hoofdstad van de provincie Sør-Trøndelag en de op 2 na grootste stad van Noorwegen is Trondheim. Deze stad iligt aan de Trondheimfjord, en in het verleden een belangrijke rol gespeeld.
Er zijn in de streek rond Trondheim verschillende rotstekeningen gevonden waaruit blijkt dat het gebied al duizenden jaren bewoond wordt. Vroeger werden Noorse koningen officieel tot koning uitgeroepen bij øretinget in Trondheim.
De stad heeft qua bezienswaardigheden veel te bieden, waardoor het een interessante stad is om te bezoeken.
De bekendste bezienswaardigheid uit de stad is de Nidaroskathedraal. Deze kathedraal ligt in het historische centrum van de stad, naast het aartsbisschoppelijk paleis. De kathedraal werd gebouwd vanaf 1070, en werd officieel geopend in 1152. het gebouw is tevens het belangrijkste gotische monument in heel Noorwegen.

Ook op cultureel gebied heeft de stad veel te bieden, met veel muziekaanbod, en vele musea. De stad staat mede bekend vanwege brede muziekstroom die in de stad te vinden is. Zo ligt de nadruk in de stad op jazz, rock en klassieke muziek. Ook is er een conservatorium in de stad, waar les gegeven wordt in jazz en klassieke muziek.
Enkele musea die te vinden zijn in de stad zijn het Sverresborg Trøndelag Folkemuseum, een cultuurhistorisch museum, het Vitenskapsmuseet, een natuurlijk historisch en archeologisch museum, en een kunstmuseum.

Een andere stad die de moeite waard is om te bezoeken vanuit uw vakantiehuis is Kristiansund. Deze stad ligt in de aangrenzende regio Møre og Romsdal, en is de hoofdstad van deze regio.
Vanuit de stad kunt u in een zeer korte tijd naar het vissersdorpje Grip rijden, een verlaten dorpje, maar een aantrekkelijke toeristentrekpleister vanwege de speciale architectuur.
In de stad, vlakbij de binnenstad ligt de Varden uitkijktoren. Deze uitkijktoren is het hoogste punt van Kirkelandet, en biedt een prachtig uitzicht op de stad en de omgeving.

Wat zijn de populairste verblijven Nord-Trøndelag?

De meestgevraagde verblijven Nord-Trøndelag zijn vakantiewoningen en bed & breakfast verblijven. Met 24 aanbiedingen Nord-Trøndelag, vinden we altijd de perfecte verblijfplaats voor u.

Wat kost het om een huis Nord-Trøndelag te huren?

Bij Casamundo, vindt u vakantieverblijven vanaf €47 Nord-Trøndelag. Het gemiddelde verblijf Nord-Trøndelag heeft een oppervlakte van 10 m² (Bed & Breakfast verblijven) en 87 m² (Vakantiewoningen).

Hebben jullie ook verblijven Nord-Trøndelag die geschikt zijn voor groepsreizen?

We kunnen u helpen bij het vinden van verblijfplaatsen Nord-Trøndelag voor groepen. Gemiddeld heeft vakantiewoningen ruimte voor 6 gasten.

image-tag