Mijn voorkeuren
Een vakantiehuis in klein-polen – vakantie vol activiteiten - Casamundo base64Hash Een vakantiehuis in klein-polen – vakantie vol activiteiten - Casamundo

Een vakantiehuis in klein-polen – vakantie vol activiteiten

Woiwodschap Klein-Polen
Om het even wanneer
Gasten
Klein-polen is een regio in het zuiden van Polen. De provincie, of Woiwodschap in het Pools, wordt omringd door de provincies Subkarpaten, Silezië en Swiety Krzyz.
LEES VERDER »

Appartementen en vakantiehuizen met keuken

Huis  Włosań
-44%
9 dec. - 16 dec.
Keuken
Huis 200 m² ∙ 10 gasten ∙ 5 slaapkamers
Włosań, Mogilany, Woiwodschap Klein-Polen
4,1 / 5,0
"Goed"
vanaf €76 €136
per nacht
Huis  Rupniów
-21%
9 dec. - 16 dec.
Keuken
Huis 106 m² ∙ 8 gasten ∙ 4 slaapkamers
Rupniów, Limanowa, Woiwodschap Klein-Polen
4,1 / 5,0
"Goed"
vanaf €57 €72
per nacht
Huis  Zawada
-24%
28 aug. - 4 sep.
Keuken
Huis 95 m² ∙ 6 gasten ∙ 3 slaapkamers
Zawada, Myślenice, Woiwodschap Klein-Polen
4,7 / 5,0
"Zeer goed"
vanaf €84 €109
per nacht
Bekijk alle deals

Vakantiewoningen met open haard

Appartement  Łapsze Niżne
-25%
16 mrt. - 23 mrt.
Haardvuur
Appartement 38 m² ∙ 6 gasten ∙ 1 slaapkamer
Łapsze Niżne, Łapsze Niżne, Woiwodschap Klein-Polen
5,0 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €80 €107
per nacht
Huis  Jaszczurowa
-27%
27 apr. - 4 mei
Haardvuur
Huis 131 m² ∙ 6 gasten ∙ 2 slaapkamers
Jaszczurowa, Mucharz, Woiwodschap Klein-Polen
4,2 / 5,0
"Goed"
vanaf €92 €126
per nacht
Huis  Mucharz
-41%
26 okt. - 2 nov.
Haardvuur
Huis 300 m² ∙ 12 gasten ∙ 6 slaapkamers
Mucharz, Powiat Wadowicki, Woiwodschap Klein-Polen
vanaf €135 €229
per nacht
Bekijk meer aanbiedingen

Accommodaties met sauna

Appartement  Kościelisko
-68%
26 okt. - 2 nov.
Sauna
Appartement 43 m² ∙ 4 gasten ∙ 1 slaapkamer
Kościelisko, Kościelisko, Woiwodschap Klein-Polen
4,3 / 5,0
"Goed"
vanaf €20 €63
per nacht
Huis  Nowy Targ
-34%
2 mrt. - 9 mrt.
Sauna
Huis 110 m² ∙ 6 gasten ∙ 2 slaapkamers
Nowy Targ, Nowy Targ, Woiwodschap Klein-Polen
vanaf €221 €334
per nacht
Appartement  Kościelisko
-42%
26 okt. - 2 nov.
Sauna
Appartement 44 m² ∙ 4 gasten ∙ 1 slaapkamer
Kościelisko, Kościelisko, Woiwodschap Klein-Polen
vanaf €92 €159
per nacht
Bekijk meer aanbiedingen

Woiwodschap Klein-Polen: Onze aanraders

Ontdek de beste aanbiedingen in Klein-Polen voor je volgende vakantie, vanaf €21 per nacht.

Studio Wesoła Zachód
-72%
27 jan. - 3 feb.
Gratis annulering
Studio 29 m² ∙ 3 gasten ∙ 1 slaapkamer
Wesoła Zachód, Stare Miasto, Woiwodschap Klein-Polen
vanaf €54 €189
per nacht
Huis Maszkienice
-63%
26 okt. - 2 nov.
Huis 90 m² ∙ 4 gasten ∙ 1 slaapkamer
Maszkienice, Powiat Brzeski, Woiwodschap Klein-Polen
5,0 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €30 €80
per nacht
Studio Kościelisko
-55%
3 mrt. - 10 mrt.
Gratis annulering
Studio 33 m² ∙ 4 gasten ∙ 1 slaapkamer
Kościelisko, Kościelisko, Woiwodschap Klein-Polen
3,0 / 5,0
vanaf €49 €109
per nacht
Bekijk alle deals

In het zuiden grenst de provincie aan het Tatragebergte, wat de grenst vormt met Slowakije.
De provincie is opgericht in 1999 toen de voormalige woiwodschappen Kraków, Tarnów, Nowy Sacz en een deel van Bielsko-Biala en Katowice samenvoegden.
De regio heeft een oppervlakte van 15,108 km2.

Een vakantiehuis in klein-polen is een perfecte uitgangspositie om de verscheidenheid aan activiteiten in de prachtige regio te ondernemen. Zo kunt u genieten van de prachtige natuur, maar u kunt ook de hoofdstad van de regio bezoeken.

Prachtige natuur in klein-polen

In het zuiden van klein-polen ligt het Tatra-gebergte. Het gebergte ligt op de grens tussen Polen en Slowakije, waardoor een deel van het gebergte in Polen ligt, en een deel in Slowakije. Het gebergte ligt voor ongeveer 75% in Slowakije.

Het Poolse deel van het gebergte is het Nationaal Park Tatra, wat in het Woiwodschap Klein-Polen ligt. Dit nationaal park maakt deel uit van het Karpatengebergte. Het park heeft een oppervlakte van 211.64 km2. Het hoogste punt van het park ligt op de berg Rysy en is 2499 meter hoog.
Zowel het Nationaal Park Tatra in Polen als het Nationaal Park Tatra in Slowakije staan op de Bioreservatenlijst van UNESCO.

Het park is populair bij toeristen die komen voor de flora en fauna die in het park te vinden is. Zo bestaat het park voor ongeveer 60% uit bossen, waardoor er vele vogelsoorten in het gebied voorkomen.
Ook is het Nationaal Park één van de vijf gebieden in Polen waar de bruine beer voorkomt.

Het gebied van het Tatra-gebergte is ook erg populair vanwege de plaats Zakopane. Zakopane ligt in het uiterste zuiden van Polen, en is een wintersportcentrum. Daarnaast is het een geliefde uitgangspositie voor de mensen die willen wandelen in de Tatra.
De stad ligt aan de voet van de Hoge Tatra.

Zowel de stad Zakopane als het Nationaal Park Tatra zijn een bezoek waard vanuit uw bungalow in klein-polen als u van natuur en prachtig uitzicht houdt.

Krakau, de stad vol geschiedenis

De grootste stad van de regio is Krakau. Krakau is niet alleen de grootste stad van de regio, maar tevens ook de hoofdstad van de regio.
Dwars door de stad loopt de river de Wisla. Deze rivier ontstaat in het Tatra-gebergte, en loopt via Krakau, Warschau en Gdansk naar de Oostzee.

In het centrum van de stad bevindt zich een groot autovrije binnenstad, waar heerlijk gewinkeld kan worden, en er kan ook lekker gegeten of gedronken worden in een van de vele restaurants of cafés.
Aan de rand van de binnenstad bevindt zich één van de bezienswaardigheden in de stad, namelijk het kasteel van Wawel, een kasteel waar in de tijd toen Polen nog een koninkrijk was, de koningen van Polen leefden. Dit kasteel bevindt zich op de Wawel, een natuurlijke heuvel van 228 meter hoog.

Andere bezienswaardigheden in de kerk zijn de Sint-Andreaskerk, een van de oudste kerken in Krakau die tussen 1078 en 1098 gebouwd werd, de Rynek Glówny, een van de grootste en mooiste marktpleinen van Europa. De Rynek Glówny is in de 13e eeuw ontworpen, en aan dit plein staan verschillende historische gebouwen. Zo staat er de Mariakerk, de Raadhuistoren en de kerk van Sint-Adalbert. Vlakbij het plein staat de Sint-Annakerk, een van de mooiste kerken uit Polen die in de classisistische stijl gebouwd is.

De stad is een zeer interessant uitstapje, en zeker de moeite waard om te bezoeken vanuit uw bungalow in klein-polen.

Bezienswaardigheden in de omgeving van uw bungalow in klein-polen

Behalve de stad Krakau zijn er in de omgeving van uw vakantiehuis in klein-polen nog vele andere bezienswaardigheden die zeer interessant zijn, en dus zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

De stad Oswiecim, of Auschwitz in het Nederlands, ligt 64 kilometer ten zuidwesten van Krakau. Deze stad is vooral bekend door het voormalig concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz. Dit concentratie- en vernietigingskamp bestond uit 3 delen. De drie delen waren Auschwitz I, het basiskamp, Auschwitz II – Birkenau, het vernietigingskamp, en Auschwitz III – Monowitz, het werkkamp.

Dit kamp herinnert aan de zwarte tijd uit de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, en de 1.3 miljoen mensen die naar dit kamp gedeporteerd werden, waarvan er ongeveer 1.1 miljoen om het leven zijn gekomen.
In het kamp is een museum te vinden met eigendommen van de mensen die in het kamp gevangen zaten, en er zijn gedenktekens te vinden. Auschwitz II- Birkenau staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Dit kamp zal een diepe indruk op u achter laten.

Een andere bezienswaardigheid in de regio is in Wieliczka. In de stad kunt u diep onder de grond de zoutmijnen in gaan. In deze beroemde zoutmijnen hebben mijnwerkers over de jaren heen prachtige beelden gemaakt. Zo is het hoogtepunt van de zoutmijn in Wieliczka een beeld van de beroemde Paus Johannes Paulus II, die uit klein-polen komt. Daarnaast kunt u in de zoutmijn van Wieliczka zelfs overnachten en therapieën ondergaan.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de populairste verblijven in Klein-Polen?

De populairste soorten verblijven in Klein-Polen zijn vakantiewoningen en bed & breakfast verblijven. Met 1.385 verblijven in Klein-Polen, is het perfecte vakantiehuis maar een klik verwijderd.

Wat kost het om een huis in Klein-Polen te huren?

Bij Casamundo, vindt u vakantieverblijven vanaf €21 in Klein-Polen. Het gemiddelde verblijf in Klein-Polen heeft een oppervlakte van 16 m² (Bed & Breakfast verblijven) en 44 m² (Vakantiewoningen).

Heeft u ook vakantiewoningen in Klein-Polen waar huisdieren welkom zijn?

Als u reist met uw huisdier, hebben we de perfecte oplossing: Vakantiewoningen zijn de meest huisdiervriendelijke verblijven in Klein-Polen. Een huisdiervriendelijk verblijf kost gemiddeld €127 per nacht.

Hebben jullie ook verblijven in Klein-Polen die geschikt zijn voor groepsreizen?

We kunnen u helpen bij het vinden van verblijfplaatsen in Klein-Polen voor groepen. Gemiddeld heeft vakantiewoningen ruimte voor 4 gasten.

Bestemmingen in Klein-Polen

Andere populaire bestemmingen

image-tag