Mijn voorkeuren
Een vakantiehuis in Galicië – een vakantie in een unieke regio - Casamundo base64Hash Een vakantiehuis in Galicië – een vakantie in een unieke regio - Casamundo

Een vakantiehuis in Galicië – een vakantie in een unieke regio

Galicië
Om het even wanneer
Gasten
Galicië is een van de 17 regio's van Spanje, en ligt in het uiterste noordwesten van het land. De regio grenst in het zuiden aan het buurland Portugal, in het westen aan de Atlantische Oceaan, in het oosten aan Asturië en Castillië en León, en in het noorden aan de Cantabrische Zee.
LEES VERDER »

Vakantiehuizen met tuin

Huis  Ortigueira
-35%
4 nov. - 11 nov.
Tuin
Huis ∙ 6 gasten ∙ 3 slaapkamers
Ortigueira, Comarca de Ortegal, Galicië
vanaf €183 €280
per nacht
Huis  Ortigueira
-30%
30 sep. - 7 okt.
Tuin
Huis ∙ 3 gasten ∙ 1 slaapkamer
Ortigueira, Comarca de Ortegal, Galicië
vanaf €165 €235
per nacht
Huis  Quintáns
Tuin
Huis 140 m² ∙ 6 gasten ∙ 3 slaapkamers
Quintáns, Muxía, Galicië
vanaf €133
per nacht
Bekijk alle deals

Vakantiewoningen met wifi

Huis  Muros
-64%
4 nov. - 11 nov.
wifi
Huis 70 m² ∙ 3 gasten ∙ 2 slaapkamers
Muros, A Coruña, Galicië
vanaf €38 €107
per nacht
Appartement  Muros
-47%
28 okt. - 4 nov.
wifi
Appartement 125 m² ∙ 8 gasten ∙ 4 slaapkamers
Muros, A Coruña, Galicië
vanaf €64 €122
per nacht
Appartement  Vimianzo
-56%
30 sep. - 7 okt.
wifi
Appartement 130 m² ∙ 6 gasten ∙ 3 slaapkamers
Vimianzo, Comarca da Terra de Soneira, Galicië
vanaf €67 €150
per nacht
Bekijk alle deals

Appartementen en vakantiehuizen met keuken

Huis  O Pindo
Keuken
Huis 65 m² ∙ 6 gasten ∙ 3 slaapkamers
O Pindo, Carnota, Galicië
vanaf €136
per nacht
Huis  Lariño
Keuken
Huis 50 m² ∙ 4 gasten ∙ 2 slaapkamers
Lariño, Carnota, Galicië
vanaf €79
per nacht
Appartement  O Vicedo
-51%
7 okt. - 14 okt.
Keuken
Appartement ∙ 5 gasten ∙ 2 slaapkamers
O Vicedo, Comarca da Mariña Occidental, Galicië
vanaf €90 €184
per nacht
Bekijk alle deals

Galicië: Onze aanraders

Appartement Muros
-46%
28 okt. - 4 nov.
Appartement 125 m² ∙ 8 gasten ∙ 4 slaapkamers
Muros, A Coruña, Galicië
vanaf €64 €119
per nacht
Herberg Viveiro
-27%
7 okt. - 14 okt.
Herberg 16 m² ∙ 8 gasten ∙ 3 slaapkamers
Viveiro, Comarca da Mariña Occidental, Galicië
vanaf €160 €218
per nacht
Chalet Ortigueira
-37%
20 sep. - 27 sep.
Chalet ∙ 4 gasten ∙ 2 slaapkamers
Ortigueira, Comarca de Ortegal, Galicië
vanaf €205 €322
per nacht
Bekijk alle deals

De hoofdstad van Galicië is Santiago de Compostela.

Als u in Spanje bent en tegen een willekeurige Spanjaard praat over “het land van de duizend rivieren” zal de Spanjaard meteen weten dat u het over Galicië heeft.
De natuur van Galicië heeft vele rivieren, die van de bergen in het binnenland naar de zee lopen.
In het zuidoosten van Galicië ligt een hooggebergte met de toppen van de los Picos de Ancares (1826 m), de Pena Tevinca, die in de Serra de Queixa ligt (2031 m) en de Cabeza de Manzaneda (1787 m). in de regio zijn ook enkele natuurgebieden te vinden, waar de prachtige natuur van het gebied bezocht kan worden.

Voor de kust van Galicië liggen ook nog enkele eilandengroepen, zoals de de eilanden van Cies en Ons. Deze groepen met eilanden behoren tot de regio Galicië. Enkele van deze eilanden behoren tot beschermde natuurgebieden.
De kustlijn van Galicië is ongeveer 1200 km lang, en dat staat gelijk aan ongeveer 30% van de volledige kustlengte van Spanje.

Huurt u een vakantiehuis in Galicië, dan bent u zeker van een vakantie vol variatie en vol met activiteiten.

Bedevaartsoord Santiago de Compostela

de hoofdstad van de regio Galicië is Santiago de Compostela. Deze stad ligt in het noordwesten van de regio en is een van de belangrijkste bedevaartsoorden voor christenen. Er komen pelgrims uit heel Europa naar de stad toe om het graf van de apostel Jakobus te bekijken.

Volgens een legende zou de apostel Jakobus, een discipel van Jezus begraven zijn in de stad. De legende vertelt dat, nadat Jakobus in Palestina onthoofd was, zijn lichaam in een stenen boot gelegd zijn en onder begeleiding van 2 van zijn discipelen naar Santiago gereisd zijn. Vervolgens zou zijn lichaam begraven zijn in de berg de Libredón.
Ook als u niet gelovig bent is de basiliek die op het graf van Jakobus gebouwd is zeker een bezoek waard vanuit uw vakantiehuis in Galicië.
Vanuit vele landen in Europa gaat een route naar Santiago de Compostela toe, die door veel mensen bewandeld wordt. Deze route heet de Camino de Santiago. Er zijn verschillende routes, waarvan de Camino Francés de belangrijkste route is. Deze route door Spanje komt langs verschillende plaatsen zoals onder andere Estella, Burgos, León en Pamplona.

La Coruna in de buurt van uw vakantiewoning in Galicië

In het uiterste noordwesten van de regio Caliciè ligt de stad La Coruna, die officieel A Coruna heet. De stad ligt in de gelijknamige gemeente, en is het economische centrum van Galicië.
De stad is heel oud, en de eerste bewoners van de stad en omgeving bewoonden het gebied ongeveer 2500 jaar geleden, tot dat de de Romeinen in de 2e eeuw voor Christus in het gebied kwamen. In 62 voor Christus kwam Julius Caesar naar La Coruna, en vanaf dat moment groeide La Coruna uit tot een belangrijke havenstad die handelde met onderandere Frankrijk, Engeland en Nederland.

In de stad staat de Herculestoren, de oudste Romeinse vuurtoren van de wereld die nog steeds in gebruik is. Deze toren laat zien hoe belangrijk de stad tijdens de Romeinse overheersing werd.
De toren is meer dan 1900 jaar oud, en 55 meter hoog.

Behalve de Herculestoren zijn er in de stad nog vele andere bezienswaardigheden, waardoor een tripje vanuit uw vakantiewoning in Galiciè naar de stad La Coruna een echte cultuurtrip wordt.

De stad heeft vele musea met onder andere een Archeologisch en historisch museum van Galiciè, een Zeeaquarium, waar een op een roman gebasseerde nagebouwde duikboot van kapitein Nemo staat, en het Museo Militar Regional, waar veel makketes van forten, kaarten van veldslagen uit het verleden en wapens en uniformen van slagen te vinden zijn. De stad heeft ook vele prachtige kerken die dicht bij de haven in het oosten van de stad liggen.

Midden in de stad bevindt zich ook het stadion van de voetbalclub Deportivo de La Coruna, een club die in de Spaanse Primera Division speelt.

De grootste stad van de regio

de grootste stad van Galicië is de stad Vigo. De stad ligt in het zuidwesten van de regio, in de provincie Pontevedra. Vigo is niet de hoofdstad van Galicië, en ook niet de hoofdstad van de provincie, maar heeft wel de belangrijkste haven van Galicië.

De hoofdstad van de provincie Pontevedra, is de stad Pontevedra, wat overigens ook een leuke stad is om te bezoeken vanuit uw vakantiewoning in Galicië.

De stad Vigo is het thuis van de grootste vispoducent ter wereld, de Spaanse visproducent Pescanova. Voor de kust van de stad liggen de Islas Cies eilanden. In Vigo zijn 2 torens, de Monte de la Guia en Monte del Castro, die een prachtig uitzicht op de stad, de rivier en de eilanden geven.
In de vele restaurantjes en cafés in de stad kunt u de heerlijke visgerechten proeven die uit de stad komen en erg populair zijn. Zo kun u in enkele restaurantjes zien hoe de plaatselijke koks bijvoorbeeld garnalen en inktvis koken.

Om aan de drukte van de binnenstad te ontsnappen kunt u gaan wandelen in een van de parken in de stad, zoals het Parque de Castrelos, waar u helemaal tot rust kunt komen.

Wat zijn de populairste verblijven Galicië?

De meest geboekte verblijven Galicië zijn vakantiewoningen en vakantiewoningen. We zoeken uit meer dan 277 verblijven Galicië om voor u de perfecte plaats te vinden om te logeren tijdens uw reis.

Wat kost het om een huis Galicië te huren?

Bij Casamundo vindt u verblijven Galicië vanaf €38. Meestal verblijft u in een 141 m² vakantiewoningen of een 80 m² vakantiewoningen.

Heeft u ook vakantiewoningen Galicië waar huisdieren welkom zijn?

Als u reist met uw hond, raden we Galicië, vakantiewoningen aan. Dit zijn de meest voorkomende huisdiervriendelijke verblijven met een gemiddelde prijs van €216 per nacht.

Hebben jullie ook verblijven Galicië die geschikt zijn voor groepsreizen?

We kunnen u helpen bij het vinden van verblijfplaatsen Galicië voor groepen. Gemiddeld heeft vakantiewoningen ruimte voor 5 gasten.

Bestemmingen Galicië

Meer bestemmingen

Meer info

Andere populaire bestemmingen

image-tag