Mijn voorkeuren
Een vakantie met veel variatie in uw vakantiehuis in Neder-Oostenrijk - Casamundo base64Hash Een vakantie met veel variatie in uw vakantiehuis in Neder-Oostenrijk - Casamundo

Een vakantie met veel variatie in uw vakantiehuis in Neder-Oostenrijk

Neder-Oostenrijk
Om het even wanneer
Gasten
Neder-Oostenrijk is een deelstaat in Oostenrijk, en is qua oppervlakte de grootste deelstaat in Oostenrijk. Er wonen meer dan 1.5 miljoen mensen in de deelstaat. Binnen in de deelstaat ligt een kleinere deelstaat, Wenen.
LEES VERDER »

Vakantiewoningen met wifi

Appartement wifi Sankt Aegyd am Neuwalde
Gratis annulering
wifi
Appartement 65 m²
4 1
Sankt Aegyd am Neuwalde, Gemeinde Sankt Aegyd am Neuwalde, Neder-Oostenrijk
vanaf €90
per nacht
Appartement wifi Mannsdorf an der Donau
-34%
24 jun. - 1 jul.
wifi
Appartement 100 m²
4 2
Mannsdorf an der Donau, Gemeinde Mannsdorf an der Donau, Neder-Oostenrijk
4,0 / 5,0
"Goed"
vanaf €139 €212
per nacht
Appartement wifi Aggsbach Markt
-21%
3 jun. - 10 jun.
wifi
Appartement 120 m²
6 2
Aggsbach Markt, Aggsbach, Neder-Oostenrijk
vanaf €138 €174
per nacht
Bekijk alle deals

Vakantiehuizen met tuin

Villa Tuin Bergern im Dunkelsteinerwald
-52%
4 nov. - 11 nov.
Tuin
Villa 130 m²
6 2
Bergern im Dunkelsteinerwald, Gemeinde Bergern im Dunkelsteinerwald, Neder-Oostenrijk
vanaf €96 €199
per nacht
Appartement Tuin Trattenbach
Tuin
Appartement 40 m²
4 1
Trattenbach, Gemeinde Trattenbach, Neder-Oostenrijk
vanaf €46
per nacht
Appartement Tuin Pressbaum
Tuin
Appartement 45 m²
2 1
Pressbaum, Gemeinde Pressbaum, Neder-Oostenrijk
4,5 / 5,0
"Zeer goed"
vanaf €93
per nacht
Bekijk alle deals

Vakantiehuizen met terras of patio

Appartement Balkon / Patio Aggsbach Markt
Balkon / Patio
Appartement 38 m²
3 1
Aggsbach Markt, Aggsbach, Neder-Oostenrijk
5,0 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €60
per nacht
Appartement Balkon / Patio Trattenbach
Balkon / Patio
Appartement 49 m²
4 1
Trattenbach, Gemeinde Trattenbach, Neder-Oostenrijk
vanaf €46
per nacht
Chalet Balkon / Patio Traisen
Balkon / Patio
Chalet 46 m²
2 1
Traisen, Traisen Gemeinde, Neder-Oostenrijk
vanaf €258
per nacht
Bekijk meer aanbiedingen

Neder-Oostenrijk: Onze aanraders

Appartement Bergern im Dunkelsteinerwald
-52%
4 nov. - 11 nov.
Gratis annulering
Appartement 130 m²
6 2
Bergern im Dunkelsteinerwald, Gemeinde Bergern im Dunkelsteinerwald, Neder-Oostenrijk
vanaf €99 €204
per nacht
Huis Sankt Aegyd am Neuwalde
-17%
7 okt. - 14 okt.
Huis 65 m²
4 1
Sankt Aegyd am Neuwalde, Gemeinde Sankt Aegyd am Neuwalde, Neder-Oostenrijk
vanaf €88 €106
per nacht
Appartement Oed-Öhling
-25%
4 nov. - 11 nov.
Gratis annulering
Appartement
2 1
Oed-Öhling, Amstetten, Neder-Oostenrijk
vanaf €110 €147
per nacht
Bekijk alle deals

Neder-Oostenrijk grenst aan Tsjechië en Slowakije, en de andere Oostenrijkse deelstaten Opper-Oostenrijk, Stiermarken en Burgenland.
Het gebied bestaat uit 4 aparte zelfstandige kwartieren, het Waldviertel, het Weinviertel, het Industrieviertel en het Mostviertel. Elk kwartier heeft zijn eigen unieke kenmerken en landschap.

Historische bezienswaardigheden in het Waldviertel

In het Waldviertel, dat in het noordwesten van Neder-Oostenrijk ligt kun je het historische stadje Krems an der Donau vinden. Krems an der Donau is een stad met een Middeleeuws centrum. De stad heeft enkele bezienswaardigheden waaronder de middeleeuwse stadmuren, een stadspaleis en prachtige toegangspoorten. Het stadspaleis, de Gozzoburg, stamt uit de eerste helft van de 13e eeuw, en is het enige stadspaleis ten noorden van de Alpen en is zeker de moeite waard om te bezoeken vanaf uw vakantiewoning in Neder-Oostenrijk.
Bij de stad begint de Wachau, de vallei van de Donau, waar onder andere wijngaarden te vinden zijn. Naast de historische gebouwen in Krems an der Donau, kun je in het Waldviertel ook nog andere bezienswaardigheden vinden zoals de kloosters het Stift Altenburg en het Stift Geras, kastelen Burg Rappottenstein en Schloss Rosenburg, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

De hoofdstad Sankt Pölten

de hoofdstad van de deelstaat Neder-Oostenrijk is Sankt Pölten, dat ook de grootste stad van de deelstaat is. Voordat Sankt Pölten de hoofdstad werd, was Wenen de hoofdstad van de deelstaat, terwijl Wenen in een andere deelstaat ligt. Sankt Pölten is een gezellige stad die in het noordoosten van het land ligt. De hoofdstad van de deelstaat ligt in het Mostvierteil. Vanuit uw vakantiewoning in Neder-Oostenrijk kunt u de vele bezienswaardigheden gaan bekijken die deze stad te bieden heeft, zoals domkerk, die oorspronkelijk stamt uit de 12e eeuw, maar in de barokstijl herbouwd is. De kerk heeft een toren van 77 meter hoog.
Daarnaast is er het stadshuis uit de 16e eeuw, die ook in de barok stijl herbouwd.

Schloss Schallaburg en de abdij van Melk dichtbij uw vakantiewoning in Neder-Oostenrijk

Iets ten zuiden van de stad Melk in Neder-Oostenrijk ligt het kasteel Schallaburg. Het kasteel ligt in het Mostviertel. Het kasteel bestaat uit 2 delen, het middeleeuwse deel dat rond de 12e eeuw gebouwd is, en de Italiaanse toren, die in de 16e eeuw is toegevoegd. Tijdens de renaissance is er een deel toegevoegd waar prachtige arcades te vinden zijn.
Het kasteel is tegenwoordig een museum, waar jaarlijks verschillende tentoonstellingen zijn.

In het stadje Melk ligt een abdijcomplex, wat een prachtige bezienswaardigheid is. De abdij is zeer groot en er zijn vele beelhouwwerken te vinden. In het abdijcomplex bevindt zich ook nog een prachtige kerk, die u zal verbazen.

Fietsroutes in het Weinviertel

Het weinviertel ligt in het noordoosten van de deelstaat, en zoals de naam al zegt, wordt in het Weinviertel wijn geproduceerd. Meer dan 50% van de totale Oostenrijke wijnproductie wordt in het Weinviertel geproduceerd. Naast de wijngaarden, is er in het Weinviertel ook het nationalpark Donau-Auen te vinden. Het nationalpark ligt tussen Wenen en de Slowakije. In dit gebied stroomt de Donau, en het is een mooi landschap met vele fietsroutes die u de mooie omgeving van uw vakantiehuis in Neder-Oostenrijk laten zien.

Sightseeing in Wenen

Binnen de deelstaat Neder-Oostenrijk ligt de kleinere individuele deelstaat Wenen met de hoofdstad van Oostenrijk die ook Wenen heet. De hoofdstad van Oostenrijk is een stad die een zeer rijke geschiedenis heeft en vroeger was het de hoofdstad van het Habsburgse Rijk, dat zich van de Adriatische Zee tot aan Oekraïne strekte.
De stad heeft zeer veel grote paleizen die uit de tijd van het Habsburgse Rijk stammen en de paleizen kunnen vergeleken worden met de paleizen uit bijvoorbeeld Londen en Parijs.
Wenen heeft zeer veel culturele bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bekijken. Zo is er in de stad het Kunsthistorisches Museum, waar een hele grote collectie van schilderkunst van de Habsburgers te zien valt. Daarnaast zijn er in het museum ook zalen waar tentoonstellingen zijn met Egyptische beeldhouwwerken, Romeinse beeldhouwwerken en kunst en Griekse kunst.

De Stephansdom is ook een zeer populaire bezienswaardigheid. Het is met zijn 137 meter hoog, een van de hoogste kerken van Europa. De kerk is in een gotische stijl gebouwd, aan het einde van de middeleeuwen. De kerk heeft een interessante crypte waar een pestzuil te vinden is, die gebouwd is om de gestorvenen van de pestepidemie van 1679 te eren. Vele bezoekers weten niet van deze zuil af. Met de rijke geschiedenis die Wenen heeft, is het een bezienswaardigheid die niet gemist mag worden als u op vakantie bent in Neder-Oostenrijk. Wenen is zeer goed te bereiken vanaf uw vakantiehuis in Neder-Oostenrijk.

Wat zijn de populairste verblijven in Neder-Oostenrijk?

De populairste soorten verblijven in Neder-Oostenrijk zijn vakantiewoningen en vakantiewoningen. Met 299 verblijven in Neder-Oostenrijk, is het perfecte vakantiehuis maar een klik verwijderd.

Wat kost het om een huis in Neder-Oostenrijk te huren?

Bij Casamundo, vindt u vakantieverblijven vanaf €46 in Neder-Oostenrijk. Het gemiddelde verblijf in Neder-Oostenrijk heeft een oppervlakte van 185 m² (Vakantiewoningen) en 65 m² (Vakantiewoningen).

Heeft u ook vakantiewoningen in Neder-Oostenrijk waar huisdieren welkom zijn?

We hebben de perfecte keuze voor u en uw harige vrienden. Vakantiewoningen zijn de meest huisdiervriendelijke verblijven in Neder-Oostenrijk met een gemiddelde prijs van €208 per nacht.

Hebben jullie ook verblijven in Neder-Oostenrijk die geschikt zijn voor groepsreizen?

Ja. We hebben zeker verblijven voor groepen in Neder-Oostenrijk. Gemiddeld, heeft vakantiewoningen ruimte voor 4 gasten.

image-tag