Vakantiehuizen of vakantiewoningen boeken - CASAMUNDO

Een vakantiehuis in de Eifel om heerlijk te genieten

Eifel
Op elk moment
2 personen
Uw vakantiehuis in de Eifel bevindt zich in één van de mooiste gebieden van Duitsland. Gelegen tussen de Rijn en de Moezel is dit bergachtige en bosrijke gebied zeer in trek bij mensen die van natuurschoon en rust houden. In de Eifel vindt u echter ook een aantal grote en belangrijke stedelijke centra.
LEES VERDER »

Eifel: Onze aanraders

Höfen, Monschau, Duitsland
102 m² Appartement
4 2
4,6 / 5
"Uitstekend"
vanaf 707 €
voor 1 week
Steinborn, Daun, Duitsland
65 m² Appartement
2 1
4,7 / 5
"Uitstekend"
vanaf 245 €
voor 1 week
Kordel, Landkreis Trier-Saarburg, Duitsland
85 m² Huis
2 1
4,9 / 5
"Uitstekend"
vanaf 273 €
voor 1 week
Bekijk alle deals

Zo kunt u de oude hoofdstad van West-Duitsland, Bonn, bezoeken. Of u gaat een dagje naar het mooie Keulen. Speciaal is een bezoek aan Trier, dat ooit bekend stond als Roma Secunda. Natuurliefhebbers genieten van de prachtige fietsroutes door de bosrijke gebieden en wandelaars weten niet wat ze zien als ze een van de mooie kratermeren van de Eifel tijdens het wandelen tegenkomen. Als u van middeleeuwse geschiedenis houdt, gaat u dan zeker eens vanuit uw appartement in de Eifel naar Aken of kijkt u goed om u heen of u niet ergens bovenop een berg een prachtig kasteel ziet.

De favoriete bestemmingen (Eifel)

Bezoek alle bezienswaardigheden met uw vakantiehuis in de Eifel als basis

De Eifel is echt een gebied om te ontdekken en vanuit uw vakantiehuis in de Eifel plant u elke dag een nieuwe dagtrip. In het mooie Keulen bezoekt u bijvoorbeeld de Domkerk, die bekend staat als een van de mooiste van Duitsland. Of u gaat naar Trier en loopt onder de Romeinse stadspoort Porta Nigra het gezellige centrum in. Wist u dat Karl Marx hier geboren is en dat er een museum aan hem gewijd is? Misschien heeft u de typisch Duitse en idyllisch ogende vakwerkhuizen wel eens gezien. U ziet ze bijna nergens zo mooi als in Monschau, vlak bij de Belgische grens. Als u een écht bijzonder kasteel wilt bezoeken, gaat u dan vooral naar het imposante Burg Satzvey uit de 14de eeuw.

Rust en sportiviteit in de vrije natuur bij uw accommodatie

De Eifel is bij uitstek geschikt voor een wandelvakantie waarbij u tegelijkertijd geniet van indrukwekkend natuurschoon. Nog redelijk recent was de Eifel een vulkanisch gebied. Dit ziet u het beste in Geopark Vulkaneifel. Laat u hier vooral begeleiden door een kundige gids en u steekt echt iets op. Als u bereid bent om in uw vakantieverblijf in de Eifel vroeg op te staan, brengt u dan een bezoek aan Hochwildpark Rheinland. Het grootwild laat zich namelijk vooral in de ochtenduren goed bewonderen. Wandelaars die willen genieten van een schitterend uitzicht vertrekken vanuit hun vakantiehuis in de Eifel naar de Hohe Acht, de hoogste bergtop in dit gebied. Vanaf de top kunt u kiezen voor een aantal wandelroutes, alle met een schitterend uitzicht.

Leer de Duitse cultuur kennen vanuit uw huisje in de Eifel

De Eifel staat ook bekend om zijn festivals en culturele spektakels. Jaarlijks wordt de MozartWochenEifel georganiseerd, maar liefhebbers van klassieke muziek kunnen ook terecht bij het festival 'Klassik auf dem Vulkan' of het openluchtfestival Monklassik in het kasteel van Monschau. Houdt u meer van hedendaagse muziek? Dan zou u eens moeten proberen om uw luxe vakantiewoning in de Eifel te boeken als het jaarlijkse Rock am Ring-festival wordt georganiseerd. Na afloop van een enerverende dag neemt u op een terras een goed Duits biertje of een heerlijke Moezelwijn.

image-tag