Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
400.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Vakantie op de boerderij in Duitsland

Ontspannen op een boerderij bij onze oosterburen

Als u geen behoefte hebt om ver te reizen, maar toch naar het buitenland wilt voor een vakantie, is er de kans om een boerderijvakantie door te brengen bij onze oosterburen in Duitsland.
Het voordeel van een vakantie op een boerderij is dat u heerlijk tot rust kunt komen terwijl u veel in de gezonde buitenlucht bent, en uw kinderen vermaken zich op de boerderij met het voeren van de verschillende dieren, en het knuffelen en aaien van deze beesten.

Er zijn verspreid door Duitsland meerdere vakantieboerderijen, waarvan enkele dichtbij de grens met Nederland liggen, en sommige in het zuidoosten van Duitsland. Ook het huren van een vakantieboerderij dichtbij de Noordzee en Oostzee behoort tot de mogelijkheden.

Vermaak voor het hele gezin

Als u ervoor kiest om een boerderijvakantie in Duitsland door te brengen, staat een vakantie garant waar de hele familie vermaak zal hebben. Terwijl u lekker uit kunt rusten en geniet van het weer, vermaken de kinderen zich met actieve bezigheden op de boerderij. De kinderen kunnen lekker buiten te spelen, maar ze kunnen ook de boer helpen met een aantal dagelijkse taken zoals het voeren van de dieren of het schoonmaken van de stallen. Terwijl de kinderen de boer meehelpen leren ze meteen veel over de dieren, dagelijkse taken van de boer, het milieu, en dingen zoals hoe lammetjes en kalfjes geboren worden en waar melk vandaan komt. Op deze manier ervaren de kinderen het echte boerenleven

Regio's in Duitsland

De boerderijen in Duitsland liggen in meerdere regio's, die elk erg uniek zijn en het bezoek waard zijn. Zo heeft u bijvoorbeeld de kans om een boerderij in de Eifel te huren. De Eifel is een laaggebergte waar prachtige natuur ligt. Een deel van dit laaggebergte is een nationaal park, en hier heeft u de mogelijkheid om heerlijk te gaan wandelen. Het nationaal park bestaat voornamelijk uit bosgebied, en er liggen veel wandel- en fietsroutes waar u van de natuur kunt genieten. Ook heeft u de kans om een actieve vakantie te beleven in de Eifel. Zo worden de rivieren in het gebied veel gebruikt voor wildwateractiviteiten zoals raften en kanoën. Ook kunt u in het de Eifel klimmen in de vele klimparken waarbij u hoog in de bomen kunt rondwandelen.
Enkele diersoorten die er voorkomen zijn de wilde kat, de lynx, de zwarte ooievaar en de muurhagedis.

Ook liggen er in en rondom de Eifel steden die veel bezienswaardigheden hebben, en dus interessant zijn om te bezoeken. Enkele plaatsen die zich in de omgeving van de Eifel bevinden zijn onder andere Keulen, Bonn, Koblenz en Trier.

Trier is één van de 2 oudste steden van Duitsland, en de opdracht voor de bouw van de stad werd gegeven in 16 voor Christus door de Romeinse keizer Augustus. De stad is het thuis van meerdere historische bezienswaardigheden, waarvan de Porta Nigra één van de meest bijzondere is. De Porta Nigra is een poort van de Romeinse stadsmuur van Trier. De poort werd gebouwd tussen 160 en 200 na christus en bestaat uit zandsteen waarop een zwarte laag roet is ontstaan. Aan deze zwarte roet op de stenen dankt de poort zijn naam.
Ook de stad Keulen heeft veel te bieden met als hoogtepunt van de stad de Dom van Keulen die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze kathedraal is in de gotische stijl gebouwd, is de grootste kathedraal van Duitsland en één van de grootste in Europa.

Ook kunt u ervoor kiezen om een boerderijvakantie door te brengen in het zuidoosten van het land, zoals in de regio Opper-Beieren of in Allgäu. In deze regio kunt u natuurlijk genieten van een vakantie op de boerderij, maar u kunt ook in de regio gaan wandelen, zwemmen of plaatsen bezoeken.

Al met al kunt u in vrijwel alle regio's van Duitsland een heerlijke boerderijvakantie beleven, waar u van het leven op de boerderij en het platteland kan genieten, maar ook de bezienswaardigheden en natuur in de buurt kunt verkennen.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!