Mijn voorkeuren
Boerderijvakantie in Zweden - Rust en ontspanning - Casamundo base64Hash Boerderijvakantie in Zweden - Rust en ontspanning - Casamundo

Boerderijvakantie in Zweden - Rust en ontspanning

Zweden
Om het even wanneer
Gasten

Superdeals voor vakantiehuizen in Zweden

Bespaar tot 17%

Huis Galtås
-17%
7 jan. - 14 jan.
Huis 95 m² ∙ 5 gasten ∙ 2 slaapkamers
Galtås, Gnosjö, Zweden
5,0 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €142 €170
per nacht

Zweden: Onze aanraders

Hut Kinda
Hut 65 m² ∙ 5 gasten ∙ 2 slaapkamers
Kinda, Östergötlands län, Zweden
vanaf €134
per nacht
Boerderij Ulricehamn
Boerderij 100 m² ∙ 6 gasten ∙ 3 slaapkamers
Ulricehamn, Västra Götalands län, Zweden
vanaf €171
per nacht
Bekijk alle deals

Vakantiewoningen met wifi

Hut  Kinda
Hut 65 m² ∙ 5 gasten ∙ 2 slaapkamers
Kinda, Östergötlands län, Zweden
vanaf €134
per nacht
Bekijk alle deals

Ontsnap aan de drukte van het dagelijks leven tijdens een boerderijvakantie in Zweden

Waar kunt u beter genieten van de ultieme rust en prachtige omgeving dan in het mooie Scandinavië? Als u een vakantie op een  boerderij doorbrengt kunt u helemaal tot rust komen en ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

Er zijn verschillende soorten boerderijen waar u uw vakantie door zou kunnen brengen, zoals onder andere vakantieboerderijen die veel paarden hebben en boerderijen waarbij u op het platteland goed kunt vissen
Het voordeel van het doorbrengen van een vakantie op een boerderij is dat u samen met uw kinderen “quality time” hebt, terwijl u veel onderneemt in de gezonde buitenlucht. Het landschap van Zweden bestaat voor het grootste deel uit ongerepte natuur, en nodigt uit tot vele activiteiten. Zo kunt u in de directe omgeving van uw vakantiewoning heerlijk gaan wandelen of fietsen. De boer kan u vaak tips geven over de mooiste stukjes natuur in de regio of de leuke uitjes in de streek.
De kinderen kunnen de hele dag door actief bezig zijn door buiten te spelen, of de boer te helpen met het voeren van de dieren, het schoonmaken van de stallen of het rapen van de eieren die de kippen leggen.

Als u 's ochtends wakker wordt door het gekukel van de haan, ruikt u de geur van zelf gebakken boerenbrood. Tijdens het ontbijt hoort u op de achtergrond de koebellen rinkelen en geniet u van een eitje die u of uw kinderen zelf geraapt hebben. Sommige verblijfen in Zweden zijn b&b's maar enkele boerderijen hebben ook een eigen keuken waarin u zelf uw ontbijt kunt klaarmaken.

Een prachtige omgeving

Vrijwel overal in Zweden kunt u een heerlijke vakantie beleven die waarin de natuur centraal staat. Er zijn verschillende activiteiten te ondernemen in de omgeving van uw vakantiehuis. Een van de regio's waar u een vakantieboerderij zou kunnen huren is Midden-Zweden. In deze regio kunt u een aantal steden bezoeken. Zo kunt u bijvoorbeeld naar de stad Karlstad reizen. Deze stad ligt aan de oever van het Vänermeer, wat het grootste meer van Zweden is. Vanuit de stad heeft u de mogelijkheid om meerdere activiteiten op het meer te ondernemen, zoals een boottocht of een kanotocht. Ook is er de mogelijkheid om in het meer te vissen of in de bossen rondom het meer te wandelen.

Een andere stad die in Midden-Zweden ligt en zeker de moeite waard is om te bezoeken is Västerås. Deze stad ligt 100 kilometer ten westen van Stockholm, en ligt aan het Mälarmeer. De natuur in de buurt van de stad is werkelijk adembenemend, en op het water zijn er ook veel activiteiten die ondernomen kunnen worden. Voor een uitje waarbij het hele gezin het naar zijn zin heeft ligt er in de omgeving het Kungsbyn Animal Park. In dit park lopen koeien, geiten, konijnen, paarden ezels en wilde zwijnen rond. Daarnaast is er ook een terrarium met slangen en hagedissen die te bezichtigen zijn. Een dagje naar dit park is erg educatief en leuk tegelijk.

Natuurlijk mag de hoofdstad van Zweden ook niet gemist worden tijdens een vakantie in Zweden. Stockholm ligt in het midden van vele grote meren en wateren, en staat daarom ook wel bekend als het “Venetië van het noorden”. Een bezoek aan de stad is de ideale manier om de Zweedse sfeer te ervaren, en er zijn een aantal bezienswaardigheden te bezichtigen. Zo is er in de stad het Stockholms slot te vinden, wat het koninklijk paleis is, waar ook het oudste museum van Zweden gevestigd is. Daarnaast is er het Vasamuseum, waarin het enige nog intacte17e eeuws oorlogsschip de Vasa te bezichtigen is. Op een van de eilanden in de buurt van Stockholm ligt ook een oude Vikingnederzetting, genaamd Birka. Als u dit eiland bezoekt kunt u zien op welke plek de nederzetting ooit gestaan heeft, en er zijn meerdere grafheuvels te vinden.

U kunt in Zweden een heerlijke boerderijvakantie beleven waarbij u zowel de kans heeft helemaal tot rust te komen, als de mogelijk om in de omgeving verschillende activiteiten te ondernemen en te gaan wandelen en fietsen in de prachtige omgeving. Mocht u liever een vakantie doorbrengen in een warmer land, kijk dan voor boerderijvakanties in Spanje, Frankrijk of Portugal.

Boerderijvakantie

Meer info
image-tag