Boerderijvakantie of agriturismo in heel Europa: ontdek het veelzijdige platteland - Casamundo base64Hash Boerderijvakantie of agriturismo in heel Europa: ontdek het veelzijdige platteland - Casamundo

Boerderijvakantie of agriturismo in heel Europa: ontdek het veelzijdige platteland

Nederland
Om het even wanneer
Gasten
Nederland
Om het even wanneer
Gasten
Boerderijvakanties in Europa beginnen met een kopje koffie op het erf in de zon en sluit u af met een drankje bij het uitzicht over groene velden. Uitkijken over olijfbomen en wijngaarden of eerder op zoek naar galloperende paarden?
LEES VERDER »
Tevreden klanten dankzij het eenvoudige boekingsproces
Tevreden klanten dankzij het eenvoudige boekingsproces
Uitgebreid persoonlijk advies
Uitgebreid persoonlijk advies
Groot aanbod en veilige boeking
Groot aanbod en veilige boeking

Of u nu een boerderijvakantie in Zuid-Europa boekt, of dichtbij huis blijft: onthaasten en natuur zijn sleutelwoorden voor uw landelijke vakantieverblijf. Zonder volle agenda, weg van het massatoerisme en zonder iets te moeten. Rust en ontspanning sluiten een actieve boerderijvakantie natuurlijk niet uit: u ontdekt de groene omgeving makkelijk vanaf uw vakantieverblijf. Terwijl sommige boerderijen compleet op vakanties gericht zijn, zijn andere nog steeds in bedrijf. Op een agriturismo, zoals boerderijvakanties in Zuid-Eruopa ook wel worden genoemd, geniet u van rustiek comfort in de meeste idyllische regio's van Europa.

In de zon op een agriturismo: het zuidelijke boerenleven

Bent toe aan rust en ruimte, maar ook aan een flinke dosis zon? Dan zijn de agriturismo's in Italië iets voor u. Het woord 'agriturismo' is een contaminatie van de Italiaanse woorden agricoltura en turismo en staat garant voor het genieten van het Zuid-Europese platteland. Op landgoeden in de meest sprookjesachtige streken ontdekt u het Italië wat u eigenlijk alleen van postkaarten kent. Sluimeren in de schaduw, de boerderijkat die op jacht gaat. Geniet van de rust maar ook van alle bedrijvigheid op de boerderij. Veel boerderijen bieden bovendien hun zelfgemaakte boerderijproducten aan: een feest voor de zinnen. Smul van versgeplukt fruit en in de schuur gedroogde hammen, maar ook van versgeperste olijfolie en bijzondere wijnen. 

Frisse buitenlucht op vakantieboerderijen dichtbij huis

Natuurlijk hoeft u niet in een vliegtuig te stappen of uren te rijden om aan de stedelijke drukte te ontsnappen. Het platteland vlakbij huis biedt evenveel groen en ontspanning. 's Ochtends ziet u de mist wegtrekken van de weide, 's middags geniet u van een lokaal biertje in de zon op het terras op een vakantieboerderij in Duitsland bijvoorbeeld. Bovendien maakt u makkelijk uitstapjes vanaf het erf waar u verblijft. Lekker wandelen in de Eifel of het Zwarte Woud bijvoorbeeld.

Blijft u liever in eigen land? Boerderijvakanties in Nederland zijn niet voor niets ongekend populair. U leert ons land van een nieuwe kant kennen maar u staat ook binnen no-time in de landelijke buitenlucht. Van Drenthe tot Limburg: een boerderijvakantie is perfect voor gezinnen met kinderen. De kids spelen op het erf en kijken hun ogen uit bij pasgeboren lammetjes en kalfjes. Bovendien is het voor de kleintjes leerzaam en spannend om te ervaren waar melk vandaan komt, of hoe groente geoogst wordt. Vooral voor de kleinsten die niet stil kunnen zitten, is boerderijtoerisme een uitkomst. Op een boerderij is namelijk altijd wat te doen: de kinderen helpen bij het voeren van de kippen voeren, aardbeien planten of koeien melken.

Vakantieboerderijen en agriturismi: welke boerderijtype past bij u?

Kiest u voor een accommodatie in alle eenvoud, of gaat u juist voor luxe en veel voorzieningen? Wanneer u ons aanbod bekijkt, ziet u dat beide mogelijk is. Een boerderijvakantie kan betekenen dat u een appartementje op het erf boekt.

Gaat u liever voor luxe? Bekijk dan de compleet gerenoveerde boerderijen, waar alle mogelijk luxe voorhanden is die u van thuis gewend bent, en meer. Bekijk daarvoor eenvoudigweg de beschrijving van de accommodatie.

Bent u bijvoorbeeld ook op zoek naar waterpret? Ook daar zijn veel Zuid-Europese agriturismo's op ingericht. Bekijk bijvoorbeeld eens landelijke vakantieverblijven in Frankrijk met zwembad, of accommodaties in Spanje vlakbij het strand. Ook voor grote groepen zijn vakantieboerderijen een goede keus. Sommige oude boerderijbedrijven zijn nu compleet als vakantieverblijf te boeken, inclusief grote gemeenschappelijke ruimtes en modern ingerichte slaapkamers.

Duik in het plattelandsleven: actief op het landgoed

Of u nu een boerderij boekt in Toscane of verblijft op een hoeve in België, u ontdek uw vakantiebestemming van zijn puurste kant en op uw eigen manier. Soms mag u bijvoorbeeld de boer helpen en mee-eten op de boerderij. Op andere vakantieboerderijen krijgt u een rondleiding over het erf. U bepaalt natuurlijk zelf in hoeverre u het boerenleven induikt. Misschien blijft u gewoon lekker met uw boekje in het veld zitten. Het maakt niet uit of u romantisch met zijn tweeën, of juist met het hele gezin weg wilt.

Een boerderijvakantie is meer dan een vakantiebestemming. Van wellness tot een omvangrijk aanbod van verschillende sporten voor groot en klein. Soms zijn er ook bijzondere programma's voor kinderen met trauma's, kinderen die herstellen van een ziekte of met een verlies moeten leren omgaan. Er zijn bijvoorbeeld verschillende hoeve's die speciale alpacawandelingen of picknick's aanbieden omdat deze dieren een speciale helende werking op de geest hebben.

Bekijk eenvoudigweg ons aanbod boerderijvakanties in verschillende Europese landen. Voor vragen of advies staat ons Casamundo-serviceteam natuurlijk voor u klaar.

Boerderijvakantie

Meer info
image-tag