Mijn voorkeuren
Boerderijvakantie België - Quality time met het hele gezin - Casamundo base64Hash Boerderijvakantie België - Quality time met het hele gezin - Casamundo

Boerderijvakantie België - Quality time met het hele gezin

België
Om het even wanneer
Gasten

Vakantiewoningen met wifi

Huis  Harelbeke
-47%
4 nov. - 11 nov.
Huis ∙ 10 gasten ∙ 5 slaapkamers
Harelbeke, West-Vlaanderen, België
vanaf €283 €538
per nacht
Bekijk alle deals

Ontspannen en tijd doorbrengen met familie tijdens boerderijvakantie in België

Het doorbrengen van een vakantie op een boerderij is een uitstekende manier om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven, even helemaal te ontspannen en om “quality time” te hebben met het gezin. Als u op een vakantie wilt, maar geen zin hebt om erg ver te moeten rijden, is een boerderijvakantie doorbrengen bij onze zuiderburen in België een uitstekende oplossing.

Vanuit Nederland kunt u binnen maximaal 5 uur in het zuiden van België zijn, waardoor niet heel erg ver hoeft te rijden. Er zijn verschillende regio's waar u kunt genieten van het boerenleven op het platteland, terwijl u ook de mogelijkheid heeft om steden in de buurt te bezoeken. Een van de regio's in België die zeer interessant en uniek is, is West-Vlaanderen. West-Vlaanderen is de enige Belgische provincie die aan de Noordzee grenst, dus als u een vakantieboerderij in deze streek huurt, heeft u de mogelijkheid naar de kust te reizen en even lekker uit te waaien tijdens een wandeling over het strand.

Ervaar het echte boerenleven in België

Het huren van een vakantieboerderij heeft meerdere voordelen. Een van de grootste voordelen is natuurlijk dat u kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven, en helemaal tot rust kunt komen. Daarnaast is een boerderijvakantie een echte aanrader voor het hele gezin. Terwijl u lekker uitrust en van het weer geniet kunnen de kinderen lekker spelen op de boerderij, en meehelpen.
Zo kunnen de kinderen de boer ondersteunen in een aantal dagelijkse taken op de boerderij, zoals het voeren van de dieren, het schoonmaken van de stallen of het melken van de koeien. Op deze manier kunnen ze op een actieve manier vanalles leren over het boerenleven. Zo leren ze onder andere waar lammetjes en kalfjes vandaan komen, wat een boer dagelijks doet, en ze leren over het mileu. Ook u kunt meehelpen met de taken op de boerderij, en op die manier samen met uw kinderen “quality time” doorbrengen.

Wat erg leuk is voor de kinderen, is dat ze op de boerderij vaak mogen knuffelen met de verschillende dieren. Zo zijn er vaak kalfjes, lammetjes, biggetjes en andere kleine dieren te vinden op de boerderij die geknuffeld kunnen worden en gevoed moeten worden.

Kies zelf uw ideale locatie

Er zijn meerdere regio's in België waar u uw boerderijvakantie zou kunnen doorbrengen. Als u bijvoorbeeld een vakantieboerderij in West-Vlaanderen huurt heeft u de kans om naar het strand te gaan, maar u kunt dan ook de stad Brugge verkennen. De stad heeft een historisch karakter, en in het centrum van de stad veel neogotische gebouwen staan zoals het Belfort, de stadshallen en het stadshuis. Deze stad is zeker een bezoek waard.

U heeft ook de mogelijkheid om in andere provincies te bivakkeren voor een vakantie. Mocht u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw vakantie in de provincie Luik door te brengen, dan heeft u de mogelijkheid om de gelijknamige stad te bezoeken. U kunt echter ook gaan wandelen in de omgeving, zoals in de Hoge Venen. Dit gebied grenst aan Duitsland en is onderdeel van de Ardennen en een klein deel van de Eifel. In dit gebied liggen veel wandel- en fietsroutes die u langs verschillende planten nemen, en u misschien wel oog in oog komt te staan met een van de diersoorten die er voorkomen, zoals lynxen, reeën edelherten en wilde zwijnen.

Ongeacht op welke plek in België u besluit een vakantieboerderij te huren, een bezoek aan de hoofdstad Brussel mag niet overgeslagen worden. De stad heeft veel historisch erfgoed, met onder andere de Grote markt, het standbeeld Manneken Pis, de kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele en de Triomfboog in het Jubelpark. Ook het stadshuis is een zeer imposant gebouw, en zeker het bezoek waard.

Al met al kunt u in België fantastische boerderijvakanties beleven, waarbij u verschillende boerderijen kunt huren, en meerdere mogelijkheden heeft in de omgeving, zoals steden bezoeken, uitwaaien aan de zee, tot rust komen in de natuur, en natuurlijk meehelpen op de boerderij.

Boerderijvakantie

Meer info
image-tag