Telefoon
-
gratis oproep
België

Ontdek een prachtig land vanuit een vakantiepark in Noorwegen

Verander zoekopdracht

Ontdek een prachtig land vanuit een vakantiepark in Noorwegen

Wie aan Noorwegen denkt, kan niet om de fjorden heen. Het land heeft door die bijzondere inhammen een kustlijn van maar liefst 25.000 kilometer. Ook in de buurt van uw vakantiepark in Noorwegen is beslist een schitterende fjord te bewonderen. Noorwegen is volgens de overlevering genoemd naar de legendarische koning Nor. In de middeleeuwen werd het land al genoemd bij de beschrijving van de slag om Hafrsfjord. Toch is het land pas onafhankelijk sinds 1905. In dat jaar werd de Unie met Zweden ontbonden. Het enorme land bestaat vooral uit natuur in de vorm van bossen, fjorden en meren. Gaat u liever naar de stad, dan is het mooie Oslo zeker een bezoek waard. Een vakantieverblijf in Noorwegen is altijd een succes.

Trek de natuur in vanuit een vakantiepark in Noorwegen

Op de fjorden raakt u natuurlijk nooit uitgekeken. Misschien is het Oslofjord wel het bekendste fjord van het land, maar in uw vakantiepark in Noorwegen kunt u het beste kijken welke fjord bij u in de buurt is. U zult zeker onder de indruk zijn van de ongerepte natuur. Op het gebied van natuur is er echter nog veel meer te zien in dit land. Wist u dat er maar liefst meer dan 40 nationale parken in het land te vinden zijn? In het noorden vindt u bijvoorbeeld de Lofoten, een prachtige eilandengroep. Ook de Noordkaap is een plaats waar u zeker eens geweest moet zijn. Wilt u een indrukwekkende gletsjer zien, dan vindt u in het midden van het land Jostedalsbreen Nationaal Park.

De steden in de buurt van uw accommodatie

Natuurlijk noemden we de hoofdstad Oslo al. Het is zeker een goed idee om vanuit uw huisje of appartement een bezoek aan deze stad te brengen. Er zijn echter meer mogelijkheden. Zo staat Bergen bekend om zijn kleurrijke havenhuisjes en om de gemoedelijke sfeer die er hangt. In Stavanger kunt u de bijzondere Preekstoel bewonderen, een rotsformatie die inmiddels echt wereldberoemd is. In de stad vindt u ook nog prachtige witte houten huizen.

Geniet van de Scandinavische keuken in uw vakantiepark in Noorwegen

Een vakantiewoning in Noorwegen geeft u alle vrijheid om uw reis geheel naar eigen inzicht in te richten. Als u ontspannen thuis wilt eten, kan dat dankzij de compleet ingerichte keuken in uw luxe accommodatie. U kunt uiteraard ook de horeca proberen vanuit uw vakantiehuis in Noorwegen. Met zoveel kust is vis natuurlijk een product dat op alle menukaarten voorkomt. Houdt u meer van vlees? Pinnekjøtt of 'stokvlees' is gestoomd vlees van een schaap of lam op een houten stok. Bent u een echt avontuurlijke eter, dan is Smalahove iets om eens te proeven. Dit typische gerecht van de westkust bestaat uit een half schaapshoofd. Het hoofd wordt minstens 3 uur gekookt en geserveerd met koolraap en aardappelen. Het oor en het oog dienen als eerste te worden gegeten en worden beschouwd als een delicatesse.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!

Deze website gebruikt cookies
Casamundo maakt gebruik van cookies voor technische-, analytische en marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website stemt u hiermee in. Meer informatie, zoals mogelijkheden tot het terugtrekken van uw instemming, vindt u hier.
Ok, ik stem toe