Mijn voorkeuren
Vakantiepark Slovenië  - Casamundo base64Hash Vakantiepark Slovenië  - Casamundo

Vakantiepark Slovenië

Slovenië
Om het even wanneer
Gasten
Slovenië is een nog vrij onbekend land, maar dit lijkt niet helemaal terecht te zijn. Het land, half zo groot als Nederland, is een oase van groen en mooie natuur.
LEES VERDER »

Superdeals voor vakantiehuizen in Slovenië

Bespaar tot 75%

Caravan Čatež ob Savi
-75%
9 sep. - 16 sep.
Vakantiepark 36 m² ∙ 6 gasten ∙ 3 slaapkamers
Čatež ob Savi, Brežice, Slovenië
vanaf €60 €237
per nacht

Slovenië: Onze aanraders

Caravan Čatež ob Savi
Vakantiepark 24 m² ∙ 6 gasten ∙ 2 slaapkamers
Čatež ob Savi, Brežice, Slovenië
vanaf €34
per nacht
Bekijk alle deals

Appartementen en vakantiehuizen met keuken

Caravan Keuken Čatež ob Savi
-75%
9 sep. - 16 sep.
Vakantiepark 36 m² ∙ 6 gasten ∙ 3 slaapkamers
Čatež ob Savi, Brežice, Slovenië
vanaf €60 €237
per nacht
Bekijk alle deals

Vakantiepark in Slovenië

Het ligt tussen populaire vakantielanden als Oostenrijk, Italië en Kroatië, waardoor de ligging van een vakantiepark Slovenië geen obstakel voor een verblijf in dit land hoeft te zijn. Het heeft zelfs een korte kustlijn van een kleine 50 kilometer, zodat zelfs een strandvakantie in Slovenië mogelijk is.

Diversiteit aan natuur rondom de vakantieparken Slovenië

Het landschap van Slovenië kent verschillende hoogtes. In het noorden, aan de grens met Oostenrijk, ligt het hooggebergte de Karawanken en delen van de Alpen. Hier bevindt zich ook het hoogste punt van het land: de Triglav. Vakantieparken Slovenië in de regio Štajerska wordt dan ook regelmatig aangedaan door wandelaars en natuurliefhebbers.

In het zuid-westen ligt het Kust- en Karstgebied. De kustlijn met het glooiiende gebergte van de Dinarische Alpen op de achtergrond levert een schitterend beeld op. Slovenië is het enige land waar de Dinarische Alpen enige vorm van vegetatie hebben. Over het algemeen is dit gebied vrij kaal door de onvruchtbare grond. Het kleine stukje kust dat u vanuit een vakantiepark Slovenië kunt bezoeken, is wel een mooi stukje. Portorož is de populairste badplaats van het land, met prachtige zandstranden en een mooi centrum.

Hoe meer u richting het oosten reist, hoe vlakker het wordt. Hier gaat het gebied langzaam over in de Hongaarse laagvlakte.

Oud en nieuw ontmoeten elkaar

Slovenië heeft maar weinig echt grote steden. De hoofdstad Ljubljana is een uitzondering daarop met een kleine 300.000 inwoners. De stad combineert historische met moderne architectuur op een fraaie wijze. Er zijn enkele musea die u kunt bezoeken, maar een tocht naar het grote kasteel mag u absoluut niet missen tijdens een verblijf in een vakantiepark Slovenië in deze omgeving.
Maribor is, naast Ljubljana, de enige stad in Slovenië met meer dan 100.000 inwoners. Het is een belangrijke industriestad, maar heeft ook enkele fraaie bezienswaardigheden, voornamelijk met een historisch karakter. De omgeving van Maribor staat bovendien bekend als een uitstekend wijn- en skigebied.

Vakantieparken

Meer info
image-tag