Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
400.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Mindervaliden vakantie Zweden - Met het hele gezin genieten

Onbelemmerd geniet van de adembenemende natuur

Zweden is een prachtig land waarin de ongerepte natuur centraal staat. Het land heeft een totale oppervlakte van ongeveer 451.000 vierkante kilometer, en is het op 4 na dunbevolkste land van Europa.
Verspreid door Zweden liggen verschillende vakantiehuizen die aangepast zijn aan de behoeften van mindervaliden. Dit houdt in dat er vaak kenmerken in de vakantiewoning aanwezig zijn, zoals een aangepaste badkamer met een speciaal toilet en handgrepen in de douche, een verstelbaar bed, en vaak is er een lift of traplift aanwezig in het huis of het huis is gelijkvloers.

Uitjes die toegankelijk zijn voor mindervaliden

Zweden is een zeer interessant land om te bezoeken, voor zowel natuurliefhebbers als cultuurliefhebbers. Als u graag wilt genieten van de natuur kunt u ervoor kiezen een vakantiehuis te huren in het noorden van het land, of in Midden-Zweden. In deze regio's verkeert de natuur vaak nog in de ongerepte staat en hier kunt u helemaal tot rust komen. Zo kunt u bijvoorbeeld genieten van het weer aan het Vänermeer, wat het grootste meer van Zweden is. Ook heeft u de mogelijkheid te gaan wandelen in de grote bossen die zich in Zweden bevinden. Zo ligt er in de regio Zuid-Zweden het nationale park Stenshuvud, waar u in het loofbos kunt wandelen, maar ook naar de 97 meter hoge granieten rots aan de kust. De route naar de rots is ook toegankelijk voor mindervalide personen, waardoor u ook als u gebonden bent aan een rolstoel of rollator de mogelijkheid heeft om naar boven te lopen en van het prachtige uitzicht te genieten.

Als u op vakantie bent in het prachtige Zweden mag een bezoek aan de hoofdstad Stockholm natuurlijk niet missen. De stad biedt de perfecte mogelijkheid om de echte Zweedse sfeer en cultuur te proeven. Daarnaast is er natuurlijk ook de mogelijkheid om de bezienswaardigheden te bezichtigen. Er zijn in de stad meerdere bijzondere bezienswaardigheden waarvan het stadshuis, het Stockholms slot en meerdere bijzondere musea er een paar zijn. De meeste van deze bezienswaardigheden zijn erg toegankelijk voor mindervaliden.
Het Stockholms slot is de officiële residentie van de koninklijke familie van Zweden, en is het oudste paleis ter wereld dat nog steeds dienst doet. In het paleis ligt de Livrustkammaren, wat het oudste museum van Zweden is. In dit museum zijn verschillende voorwerpen te zien over de militaire geschiedenis van Zweden en over de koninklijke familie.

Als u graag een uitje wilt maken waarbij u zeker bent dat het rolstoel of rollatorvriendelijk is, dan kunt u het openluchtmuseum Skansen bezoeken. Bij dit openluchtmuseum zit tegelijkertijd ook een dierentuin, en ligt op het eiland Djurgarden. In het museum kunt u de geschiedenis van Zweden herbeleven door de 150 historische gebouwen te bezichtigen. Ook zijn er rondom de huizen vaak kleine workshops zoals glasblazen. Op deze manier kunt zowel u als uw kinderen op een actieve manier leren over de geschiedenis van Zweden. In de dierentuin die bij het museum zit komen voornamelijk Scandinavische dieren voor, met onder andere de bruine beer, de eland, de lynx en de vos.

Een andere stad die zeer goed te bezoeken is vanuit uw vakantiehuis is de stad Malmö in het zuiden van Zweden. Deze stad ligt vlakbij de stad Kopenhagen in het buurland Denemarken, dus u zou ook Kopenhagen nog kunnen bezoeken. Ook de stad Malmö heeft verschillende bijzondere bezienswaardigheden, zoals het Malmöhus, het Radhuset en de Sankt Petri kyrka. Het Malmöhus is een Middeleeuws kasteel dat tussen 1526 en 1539 gebouwd werd, en hiermee het oudste nog bestaande Scandinavische slot is uit de Renaissance tijd. Tegenwoordig zijn er 2 musea gevestigd in het Malmöhus, het kunstmuseum en het Malmömuseum.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!