Vakantiehuizen of vakantiewoningen boeken - Casamundo
Mijn voorkeuren
Mindervaliden vakantie Nederland - onbelemmerd op vakantie in eigen land - Casamundo base64Hash Mindervaliden vakantie Nederland - onbelemmerd op vakantie in eigen land - Casamundo

Mindervaliden vakantie Nederland - onbelemmerd op vakantie in eigen land

Nederland
Om het even wanneer
Gasten
Bespaar tot 58%

Superdeals voor vakantiehuizen in Nederland

Huis Workum
-55%
11 mrt. - 18 mrt.
Huis 85 m²
6 3
Workum, Súdwest Fryslân, Nederland
vanaf €62 €138
per nacht
Huis Almen
-46%
3 nov. - 10 nov.
Huis 160 m²
8 4
Almen, Lochem, Nederland
4,4 / 5,0
"Goed"
vanaf €115 €213
per nacht
Chalet Anjum
-58%
11 mrt. - 18 mrt.
Chalet 63 m²
4 2
Anjum, Dongeradeel, Nederland
4,2 / 5,0
"Goed"
vanaf €78 €188
per nacht

Nederland: Onze aanraders

Boerderij Sint Odiliënberg
-49%
10 feb. - 17 feb.
Boerderij 140 m²
5 3
Sint Odiliënberg, Roerdalen, Nederland
vanaf €93 €181
per nacht
Vakantiepark Heinkenszand
-69%
11 nov. - 18 nov.
Vakantiepark 120 m²
8 4
Heinkenszand, Borsele, Nederland
4,1 / 5,0
"Goed"
vanaf €91 €288
per nacht
Huis Dwingeloo
-58%
4 feb. - 11 feb.
Huis 71 m²
4 2
Dwingeloo, Westerveld, Nederland
4,7 / 5,0
"Zeer goed"
vanaf €76 €180
per nacht
Bekijk alle deals

Accommodaties met sauna

Huis  Almen
-38%
6 feb. - 13 feb.
Huis 140 m²
6 3
Almen, Lochem, Nederland
4,5 / 5,0
"Zeer goed"
vanaf €94 €151
per nacht
Huis  Keijenborg
-52%
10 feb. - 17 feb.
Huis 90 m²
4 2
Keijenborg, Bronckhorst, Nederland
4,5 / 5,0
"Zeer goed"
vanaf €85 €177
per nacht
Huis  Aalten
-50%
5 jan. - 12 jan.
Huis 100 m²
4 2
Aalten, Gelderland, Nederland
vanaf €64 €128
per nacht
Bekijk meer aanbiedingen

Vakantiewoningen met wifi

Huis  Lemele
-49%
6 feb. - 13 feb.
Huis 100 m²
10 5
Lemele, Ommen, Nederland
4,7 / 5,0
"Zeer goed"
vanaf €162 €320
per nacht
Bungalow  Dousberg-Hazendans
-68%
1 apr. - 8 apr.
Gratis annulering
Bungalow 110 m²
6 3
Dousberg-Hazendans, Maastricht, Nederland
5,0 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €132 €414
per nacht
Hut  Zuna
-68%
9 dec. - 16 dec.
Gratis annulering
Hut
6 3
Zuna, Wierden, Nederland
4,0 / 5,0
"Goed"
vanaf €72 €224
per nacht
Bekijk alle deals

Appartementen en vakantiehuizen met keuken

Huis  Noordbeemster
Huis 260 m²
12 8
Noordbeemster, Beemster, Nederland
4,8 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €346
per nacht
Villa  Norg
-37%
3 mrt. - 10 mrt.
Villa 134 m²
6 3
Norg, Noordenveld, Nederland
vanaf €87 €136
per nacht
Vakantiepark  Zuna
-65%
30 sep. - 7 okt.
Vakantiepark
2 1
Zuna, Wierden, Nederland
4,3 / 5,0
"Goed"
vanaf €57 €160
per nacht
Bekijk alle deals

Droomvakantie in eigen land ook mogelijk met beperking

Op vakantie gaan is niet altijd even eenvoudig als u mindervalide bent. Dit kan betekenen dat u rekening moet houden met rolstoelvriendelijke vakantiehuizen of vakantiewoningen die gelijksvloers zijn en geen drempels hebben.
Ondanks de organisatorische aspecten die komen kijken bij het boeken van een vakantie voor mindervaliden moet een vakantie voor iedereen mogelijk zijn, en er zijn dan ook veel vakantiehuizen die aangepast zijn, waardoor mindervalide mensen ook kunnen genieten van een prachtige vakantie in eigen land.

Onbelemmerd activiteiten ondernemen

Als u op vakantie bent wilt u natuurlijk wel de omgeving verkennen en verschillende dagjes uit maken naar bezienswaardigheden, pretparken, of lekker in de natuur.
Er zijn verspreid door Nederland verschillende uitjes die u kunt maken die aangepast zijn voor mindervaliden en lichamelijk gehandicapten. Zo zijn er in veel musea en andere attracties liften aanwezig, rolstoelen ter beschikking gesteld en zijn er vaak speciale arrangementen georganiseerd voor mindervaliden.

Als u een vakantiewoning in Noord-Holland huurt heeft u de mogelijkheid om in de omgeving verschillende dagjes uit te plannen. Zo kunt u naar het strand gaan, en daar lekker over de boulevard te gaan wandelen, of naar de waterrand te gaan met een speciale strandrolstoelen die vaak te huur zijn. Op deze manier kunt u lekker ontspannen aan het strand, en even lekker uitwaaien.

Ook kunt u een dagje naar Amsterdam, waar verschillende leuke activiteiten te ondernemen zijn. In de hoofdstad kunt u lekker gaan wandelen langs de eindeloze grachten en bruggen over het water, maar u kunt er ook voor kiezen om een boottocht te maken over deze prachtige grachten. Enkele aanbieders van grachtentours hebben aan boord plaats voor rolstoelen, maar u moet deze aanbieders van te voren vaak informeren.
Ook andere attracties en bezienswaardigheden in Amsterdam zijn rolstoelvriendelijk, en er zijn vaak ter plekke enkele rolstoelen en rollators aanwezig voor de mensen die slecht ter been zijn. Een van de attracties die u eigenlijk niet mag missen als u in Amsterdam bent is het Rijksmuseum. Dit museum geeft een prachtig overzicht van de Nederlandse kust en geschiedenis. Dit museum is erg rolstoeltoegankelijk, en er is een beperkt aantal rolstoelen en rollators aanwezig in het mseum.

Als u een uitje wilt maken met het hele gezin, waarbij de kinderen lekker actief kunnen zijn en tegelijkertijd veel kunnen leren, is het Nemo Science Center een echte aanrader. Nemo is een technologiemuseum waarbij u en uw kinderen verspreid over 5 verdiepingen spelenderwijs allerlei dingen kunnen leren over natuurkunde, biologie, scheikunde, informatietechnologie en gedragswetenschappen. Het museum is erg rolstoelvriendelijk, er is een lift waarmee alle 5 verdiepingen te bereiken zijn, en op vrijwel alle verdiepingen is ook een invalidentoilet te vinden. Daarnaast zijn er in het museum ook rolstoelen te leen.

Een ander uitje voor het hele gezin is de dierentuin. Vrijwel alle dierentuinen in Nederland zijn er rolstoelvriendelijk, en bij enkele dierentuinen zijn er ook rolstoelen aanwezig. Zo is de Burgers Zoo in Arnhem een toegankelijke dierentuin, alleen bevindt deze zich in een heuvelachtig gebied, waardoor het aangeraden wordt om iemand mee te nemen die u kan duwen als u in een rolstoel zit.

Genieten van de prachtige natuur in Nederland

Als u op vakantie gaat in eigen land moet u natuurlijk, mindervalide of niet, kunnen genieten van de prachtige natuur in de omgeving van uw vakantiehuis.
Erg populair bij veel Nederlanders die op vakantie gaan in eigen land zijn de Waddeneilanden. Tijdens een vakantie op deze eilanden heeft u het idee dat u ver weg op vakantie bent, terwijl u toch in eigen land bent, en vrij dicht bij huis.
U kunt ervoor kiezen een dagtrip te maken naar een van de eilanden, maar u kunt er ook een vakantiewoning huren en op die manier meerdere dagen op dit eiland te zijn en optimaal te kunnen genieten van de natuur en rust. Een van de eilanden waar, voor mensen met een fysieke beperking, aangepaste vakantiehuizen te vinden zijn is Schiermonnikoog. Op de waddeneilanden kunt u heerlijk gaan wandelen in de natuur, en op deze manier even lekker tot rust komen.

image-tag