Mindervaliden vakantie - Een vakantie voor iedereen! - Casamundo base64Hash Mindervaliden vakantie - Een vakantie voor iedereen! - Casamundo

Mindervaliden vakantie - Een vakantie voor iedereen!

Nederland
Om het even wanneer
Gasten
Nederland
Om het even wanneer
Gasten
Vakanties moeten mogelijk zijn voor iedereen. Als u denkt aan een vakantie voor gehandicapten of rolstoelgebruikers, denkt u automatisch aan veel organisatorische inspanningen, maar dit hoeft niet per se zo te zijn.
LEES VERDER »
Tevreden klanten dankzij het eenvoudige boekingsproces
Tevreden klanten dankzij het eenvoudige boekingsproces
Uitgebreid persoonlijk advies
Uitgebreid persoonlijk advies
Groot aanbod en veilige boeking
Groot aanbod en veilige boeking


Voor een mindervalide vakantie, of het nu binnen of buiten de Nederlandse grens is, een rolstoeltoegankelijk vakantiehuis en onbelemmerende huisjes zijn de belangrijkste voorwaarden voor een geslaagde vakantie.

Wat zijn de belangrijkste eisen aan een aangepaste vakantiewoning?

De belangrijkste eisen van een onbelemmerde, toegankelijke vakantie zijn de structurele eisen van een huis. Een optimaal vakantiehuis voor een mindervalide vakantie heeft extra brede deuren, een goede en ruime indeling van de kamers, en een lift, traplift of hellingbaan. Ook voor de toegang van de woning vanaf buiten moet er een hellingbaan zijn, en er moeten zowel in de woning als rondom de woning geen drempels zijn.

Een andere belangrijke eis van een aangepast huis is dat de badkamer goed betreedbaar is met bijvoorbeeld een rolstoel. De badkamer moet extra brede deuren hebben, ruim genoeg zijn, en een aangepaste douche hebben. Daarnaast moet de hele badkamer voorzien zijn van verschillende sterke handgrepen in de buurt van de sanitaire voorzieningen.

Ruime kamers zorgen voor bewegingsvrijheid en makkelijk draaien met een rolstoel. Er zijn ook een aantal specifieke kenmerken in een aangepast vakantiehuis. Zo is er vaak een keuken die speciaal is aangepast voor de behoeften, en ook is er vaak een verstelbaar bed, waardoor het makkelijker is om in en uit bed te komen.
Voldoet uw droomhuis aan deze eisen, dan staat u niks meer in de weg om optimaal te gaan genieten van een ontspannende vakantie!

Mindervalide vakantie in Nederland

Heerlijk op vakantie, lekker ontspannen en toch niet te ver hoeven reizen. Het is allemaal mogelijk tijdens een vakantie in Nederland. Wilt u de mogelijkheid hebben om heerlijk te gaan wandelen in een bosrijke omgeving, huur dan een prachtig, gelijkvloers appartement op een vakantiepark in de omgeving van Doorn in Utrecht.
Gaat u liever op vakantie in het zuiden van het land, en wilt u de mogelijkheid hebben om heerlijk te wandelen aan het strand, en de gezellige dorpjes te bezoeken, dan zijn er ook veel opties om een aangepaste vakantiewoning in bijvoorbeeld Zeeland te huren.

Mindervalide vakanties in Europa

De mogelijkheid voor een aangepaste vakantie is ook erg goed mogelijk buiten de Nederlandse grenzen. Zo kunt u er voor kiezen om een vakantie in de Eifel in Duitsland, een regio die op een relatief kleine afstand ligt vanaf Nederland, maar waarbij u toch echt het idee heeft ver weg op vakantie te zijn.

Een andere mogelijkheid voor een vakantie waar u kunt genieten van het goede weer en de heerlijke provencaalse keuken is in de Provence in Frankrijk.
Casamundo biedt een verscheidenheid aan accommodaties in de Provence die geschikt zijn voor fysiek beperkte mensen.

Aangepaste vakantiewoningen

image-tag