Vakantiehuizen of vakantiewoningen boeken - CASAMUNDO

Mindervaliden vakantie Oostenrijk - genieten zonder belemmeringen

Oostenrijk
Om het even wanneer
2 gasten

Oostenrijk: Onze aanraders

220 m² Huis
220 m² Huis
16 8
Hainzenberg, Gemeinde Hainzenberg, Oostenrijk
4,8 / 5
"Uitstekend"
vanaf 876 €
voor 1 week
110 m² Huis
110 m² Huis
8 4
Hippach, Gemeinde Hippach, Oostenrijk
4,7 / 5
"Uitstekend"
vanaf 812 €
voor 1 week
80 m² Appartement
80 m² Appartement
8 2
Tux, Gemeinde Tux, Oostenrijk
5,0 / 5
"Uitstekend"
vanaf 658 €
voor 1 week
Bekijk alle deals

Vakantiehuizen met terras of patio

55 m² Appartement
55 m² Appartement
4 2
Vorderlanersbach, Gemeinde Tux, Oostenrijk
5,0 / 5
"Uitstekend"
vanaf 357 €
voor 1 week
145 m² Huis
145 m² Huis
10 5
Hohentauern, Gemeinde Hohentauern, Oostenrijk
4,7 / 5
"Uitstekend"
vanaf 1.001 €
voor 1 week
110 m² Appartement
110 m² Appartement
6 2
Mühlbach am Hochkönig, Gemeinde Mühlbach am Hochkönig, Oostenrijk
4,7 / 5
"Uitstekend"
vanaf 1.493 €
voor 1 week
Bekijk meer aanbiedingen

Huisdiervriendelijke vakantiewoningen

35 m² Vakantiepark
35 m² Vakantiepark
2 1
Bramberg am Wildkogel, Gemeinde Bramberg am Wildkogel, Oostenrijk
4,2 / 4
"Zeer goed"
vanaf 630 €
voor 1 week
120 m² Appartement
120 m² Appartement
9 4
Kaltenbach, Gemeinde Kaltenbach, Oostenrijk
5,0 / 5
"Uitstekend"
vanaf 1.072 €
voor 1 week
45 m² Appartement
45 m² Appartement
5 1
Rauris, Gemeinde Rauris, Oostenrijk
5,0 / 5
"Uitstekend"
vanaf 555 €
voor 1 week
Bekijk meer aanbiedingen

Accommodaties met sauna

35 m² Vakantiepark
35 m² Vakantiepark
2 1
Boden, Gemeinde Goldegg, Oostenrijk
4,3 / 4
"Zeer goed"
vanaf 229 €
voor 1 week
240 m² Appartement
240 m² Appartement
12 5
Reith bei Kitzbühel, Gemeinde Reith bei Kitzbühel, Oostenrijk
4,3 / 4
"Zeer goed"
vanaf 1.323 €
voor 1 week
60 m² Appartement
60 m² Appartement
6 1
Hollersbach im Pinzgau, Gemeinde Hollersbach im Pinzgau, Oostenrijk
4,6 / 5
"Uitstekend"
vanaf 1.260 €
voor 1 week
Bekijk meer aanbiedingen

Het prachtige Oostenrijk ontdekken met de rolstoel

Oostenrijk is een binnenstaat in Centraal-Europa, en ligt tussen Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië, Italië en Zwitserland in. Het land bestaat voor een erg groot deel uit bergen, namelijk slechts 32% van het land ligt lager dan 500 meter.
Als u door het land wilt verplaatsen kunt u natuurlijk met de auto rijden, maar u kunt er ook voor kiezen om met de trein te gaan. Zo zijn er verspreid door Oostenrijk meer dan 100 treinstations die aangepast zijn en hulpmiddelen hebben voor rolstoelgebruikers en mindervalide mensen.

Verschillende uitjes in Oostenrijk

Als u op een mindervaliden vakantie gaat in Oostenrijk, kunt u in de verschillende steden en dorpen de authentieke Oostenrijkse cultuur proeven en de vele bezienswaardigheden bezichtigen.
Een van de hoogtepunten van Oostenrijk is de hoofdstad Wenen, en deze mag tijdens een bezoek aan het land dan ook zeker niet gemist worden. De stad is erg gezellig en sfeervol, en heeft veel bezienswaardigheden die u kunt bezoeken.
Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad Wenen is Schloss Schönbrunn. Dit paleis was het zomerverblijf voor de Oostenrijkse Keizers, en is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in de stad. Het paleis telt tegenwoordig in totaal 1441 kamers en staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook de tuinen van het paleis zijn erg indrukwekkend en erg groot, en hier kunt u een heerlijke wandeling maken. Tevens is er in de tuinen van het Schloss Schönbrunn een dierentuin, wat de oudste nog bestaande dierrentuin ter wereld is.

Ook is er in Wenen nog een ander imposant paleis te vinden, namelijk de Hofburg. Dit paleis deed dienst als winterverblijf voor de Oostenrijkse vorsten tijdens de Habsburgse overheersing. Tegenwoordig is het gebouw de officiële residentei van de Bondspresident van Oostenrijk, en in het complex zijn ook de Österreichische Nationalbibliothek gevestigd en een aantal musea gevestigd.

Ook de rest van Oostenrijk is bijzonder en staat in het teken van ongerepte natuur en erg veel skigebieden. Er is in Oostenrijk een ski- en bergsportschool die de mogelijkheid geeft voor mensen met een handicap om een actieve vakantie te beleven met vrienden en familie. Zo biedt deze Para-Special-Outdoorsports de mogelijkheid om te gaan skiën in het gebergte op de grens tussen Opper-Oostenrijk en Stiermarken.
Ook liggen er in de regio Tirol veel aangepaste vakantiehuizen die zijn aangepast aan de behoeften van mindervaliden, waardoor u ook in deze prachtige regio kunt genieten van een vakantie en de mooie omgeving.

Er zijn in Oostenrijk ook extreem veel musea die u zou kunnen bezoeken. Zo zijn er ook enkele openluchtmusea die u zou kunnen bezoeken, waarbij u een cultureel uitstapje combineert met een dagje in de gezonde buitenlucht. Zo is er in de buurt van de stad Graz in de regio Stiermarken een openluchtmuseum te vinden. In dit openluchtmuseum zijn 97 historische boerderijen en ambachtsgebouwen te vinden die eruit zien alsof ze nog dagelijks gebruikt worden. Regelmatig zijn er in het openluchtmuseum ambachtslieden te vinden die hun vaardigheden live laten zien. Dit museum is in de openlucht, waardoor het erg rolstoelvriendelijk is, en dus erg de moeite waard om te maken vanuit uw vakantiehuis.
Als u besluit dit museum te bezoeken, kunt u dit uitstekend combineren met een tripje naar de stad Graz, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat vanwege het historische belang van de stad.

Het belangrijkste om onbelemmerd te kunnen genieten van een vakantie is een aangepast vakantiehuis. Zo moet een vakantiewoning voor iedereen toegankelijk zijn, zowel voor personen die gebonden zijn aan een rolstoel als mensen die een rollator gebruiken. Kenmerken van zo'n vakantiewoning is dat er vaak een aangepaste badkamer te vinden is, met een speciaal toilet, handgrepen in de douche, een verstelbaar bed, en soms een lift of traplift.

image-tag