Vakantiehuizen of vakantiewoningen boeken - Casamundo
Mijn voorkeuren
Vakantiehuizen met boot in Nederland - Casamundo base64Hash Vakantiehuizen met boot in Nederland - Casamundo

Vakantiehuizen met boot in Nederland

Nederland
Om het even wanneer
Gasten
Wij Nederlanders hebben een bijzondere geschiedenis met het water. Geen wonder dat we onze vakantie het liefst vlakbij en op het water doorbrengen: we hebben een speciale band met de grachten, de meren en de zee die Nederland typeren.
LEES VERDER »
Bespaar tot 68%

Superdeals voor vakantiehuizen in Nederland

Bungalow Wijdenes
-61%
4 nov. - 11 nov.
Bungalow 46 m²
4 2
Wijdenes, Drechterland, Nederland
4,6 / 5,0
"Zeer goed"
vanaf €62 €160
per nacht
Chalet Noordwijk
-68%
5 nov. - 12 nov.
Chalet 50 m²
5 2
Noordwijk, Zuid-Holland, Nederland
4,1 / 5,0
"Goed"
vanaf €65 €201
per nacht
Huis Zeeburg
-55%
5 nov. - 12 nov.
Huis
4 1
Zeeburg, Amsterdam-Oost, Nederland
vanaf €71 €157
per nacht

Nederland: Onze aanraders

Vakantiepark Berkhout
Vakantiepark 45 m²
5 2
Berkhout, Koggenland, Nederland
3,8 / 5,0
"Ruim voldoende"
vanaf €37
per nacht
Huis Oostkapelle
Huis
2 1
Oostkapelle, Veere, Nederland
vanaf €83
per nacht
Huis Naarden
Huis
2 1
Naarden, Gooise Meren, Nederland
vanaf €54
per nacht
Bekijk alle deals

Vakantiewoningen met wifi

Bungalow wifi Lauwersoog
-67%
11 nov. - 18 nov.
wifi
Bungalow 90 m²
4 2
Lauwersoog, De Marne, Nederland
vanaf €47 €143
per nacht
Huis wifi Oostkapelle
wifi
Huis
2 1
Oostkapelle, Veere, Nederland
vanaf €92
per nacht
Huis wifi Naarden
wifi
Huis
2 1
Naarden, Gooise Meren, Nederland
vanaf €58
per nacht
Bekijk alle deals

Accommodaties met sauna

Huis Sauna Valkenburg
-70%
9 jan. - 16 jan.
Sauna
Huis 140 m²
6 3
Valkenburg, Valkenburg aan de Geul, Nederland
5,0 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €84 €275
per nacht
Chalet Sauna Hoge Hexel
-44%
21 nov. - 28 nov.
Sauna
Chalet 48 m²
4 2
Hoge Hexel, Wierden, Nederland
4,1 / 5,0
"Goed"
vanaf €48 €86
per nacht
Huis Sauna Burgh-Haamstede
-65%
9 jan. - 16 jan.
Sauna
Huis 108 m²
6 3
Burgh-Haamstede, Schouwen-Duiveland, Nederland
4,5 / 5,0
"Zeer goed"
vanaf €72 €208
per nacht
Bekijk meer aanbiedingen

Appartementen en vakantiehuizen met keuken

Bungalow Keuken Holten
-72%
6 jan. - 13 jan.
Keuken
Bungalow 50 m²
4 2
Holten, Rijssen-Holten, Nederland
4,0 / 5,0
"Goed"
vanaf €37 €135
per nacht
Chalet Keuken West-Graftdijk
-62%
31 okt. - 7 nov.
Keuken
Chalet 75 m²
6 3
West-Graftdijk, Alkmaar, Nederland
3,9 / 5,0
"Ruim voldoende"
vanaf €55 €144
per nacht
Huis Keuken Renesse
-65%
3 feb. - 10 feb.
Keuken
Huis
4 2
Renesse, Schouwen-Duiveland, Nederland
4,4 / 5,0
"Goed"
vanaf €46 €132
per nacht
Bekijk alle deals

U zoekt een vakantie in de Nederlandse natuur, maar wilt wel van alle gemakken voorzien zijn? Boek dan een van de vakantiehuizen met boot in Nederland. Een vakantie met boot geeft net dat beetje extra. Met een bootje ontdekt u de prachtige wateren van Nederland in alle vrijheid en na een actieve dag heeft u bij thuiskomst alle rust en ruimte. In tegenstelling tot een zeilvakantie op een boot, kunt u zich thuis rustig terugtrekken en loopt u elkaar niet in de weg. In plaats daarvan geniet u van een luxe eigen accommodatie en prachtig uitzicht over het water. Bovendien liggen veel bungalows met boot op een watersportpark, marinapark of op een vakantiepark met haven, u heeft dus alle voorzieningen bij de hand.

Watersportprovincie: huisjes met boot in Friesland


Een van de meest geliefde locaties voor een zeilvakantie in Nederland is Friesland. De Friese meren zijn het middelpunt van deze watersportregio. Professionele zeilers, dagjesmensen in sloepen en vakantievierder in motorbootjes: op het Slotermeer, Tjeukemeer of Sneekermeer is het in de zomer gezellig druk. Er zijn dan ook veel vakantiehuizen inclusief boot aan de Friese meren te vinden. Lemmer, Balk, Heeg of Sneek zijn populaire dorpjes om een huisje met boot aan de Friese meren te huren. Bovendien kan je met een vakantiehuis in Friesland ook makkelijk het IJsselmeer opvaren.


Friesland staat bol van de watersportevenementen, zoals de Sneekweek en het Skûtsjesilen, maar ook wedstrijden en kampen voor jongeren. De grootste Nederlandse jeugdwedstrijd is op het IJsselmeer vlakbij de Friese plaats Workum: de Dutch Youth Regatta, hierbij wordt voornamelijk in optimisten gevaren.

IJsselmeer: vakantie aan de Nederlandse meren


De wind in uw haar, zonnebril op en de zeilen hijsen: met een vakantiehuis aan het IJsselmeer beleeft u een droom van een watersportvakantie in Nederland. Zonder last van het getij zoals op de Waddenzee of de Noordzee. Bovendien hoeft u niet ver te reizen voor vakantiehuizen aan het IJsselmeer. Vanuit Noord-Holland huurt u een huisje in Medemblik of Enkhuizen, terwijl vanuit Oost-Nederland, Stavoren makkelijk bereikbaar zijn.


Natuurlijk heeft Nederland veel meren met perfecte omstandigheden voor een dagje zeilen of sloepen. Vaar over Markermeer bij Flevoland. Of ontdek het uiterste Noorden van Nederland op het Lauwersmeer.

Zeilboot, roeiboot of sloep?

Per locatie en accommodatie verschilt het soort boot dat u aantreft. Veel vakantiehuizen hebben een zeilboot, maar het komt ook voor dat een motorboot of roeibootje bij uw bungalow ligt, controleer daarom altijd de beschrijving van het huisje wanneer u boekt. Natuurlijk kunt u ook het vakantiehuis en de boot los van elkaar boeken.

Kinderen en jongeren varen vaak alleen of in tweetallen in een Optimist, deze bootjes hebben wat weg van een badkuip met een zeil. Ze zijn makkelijk te besturen en omslaan is haast onmogelijk. Met een zeiloppervlak van maar 3,5m² is dit de perfecte boot om in te leren zeilen. Daarna stapt de jeugd vaak over op een andere eenmans zeilboot zoals de Splash, de Europe of de Laser (Pico). Voor een klein gezin is een Valk een perfecte boot. Niet alleen geschikt voor open water door de lage boeg, maar ook uiterst geschikt voor de binnenwateren.

Als u niet zelf wilt varen maar wilt meezeilen met ervaren bemanning en een schipper, overweeg dan op een platbodem of catamaran mee te varen, of in een flottielje te varen. Een flottielje betekent letterlijk een groep zeilboten. Dan heeft u al het plezier van het zeilen, doet u ervaring op en kunt u 's avonds nieuwe mensen leren kennen.

Veiligheid op de boot


Het voordeel van een zeilvakantie in Nederland is dat u geen vaarbewijs nodig heeft, met een motorboot heeft u dat wel nodig. Er zijn wel Nederlands zeildiploma’s die u kunt halen, de zogenaamde CWO (Commissie Watersport Opleidingen) diploma's. Zeilscholen met instructeurs helpen u in een weekje aan een diploma. Deze diploma's hebben verschillende niveaus, van niveau I tot niveau IV+.


Boekt u een bungalow met zeilboot of motoboot in Duitsland, Griekenland of Kroatië, dan zijn de regels weer anders.

image-tag