Mijn voorkeuren
Vakantiewoningen op Isle of man voordelig huren - Casamundo base64Hash Vakantiewoningen op Isle of man voordelig huren - Casamundo

Vakantiewoningen op Isle of man voordelig huren

Isle of Man
Om het even wanneer
Gasten
Bent u een wielerfanaat? Dan hebt u zeker wel al van Mark Cavendish gehoort. Deze klassesprinter is afkomstig van het eiland Man of in het engels „Isle of Man“, een eiland in de Ierse zee.
LEES VERDER »

Vakantiewoningen met wifi

Cottage  Andreas
-46%
18 nov. - 25 nov.
wifi
Cottage ∙ 4 gasten ∙ 2 slaapkamers
Andreas, Ayre, Isle of Man
vanaf €114 €212
per nacht
Accommodatie  Douglas
wifi
Accommodatie 22 m² ∙ 2 gasten ∙ 1 slaapkamer
Douglas, Middle, Isle of Man
4,4 / 5,0
"Goed"
vanaf €78
per nacht
Bekijk alle deals

Isle of Man: Onze aanraders

Appartement Douglas
Appartement 24 m² ∙ 2 gasten ∙ 1 slaapkamer
Douglas, Isle of Man
vanaf €204
per nacht
Appartement Douglas
Appartement 139 m² ∙ 4 gasten ∙ 1 slaapkamer
Douglas, Isle of Man
vanaf €184
per nacht
Accommodatie Douglas
Accommodatie ∙ 2 gasten ∙ 1 slaapkamer
Douglas, Isle of Man
4,4 / 5,0
"Goed"
vanaf €92
per nacht
Bekijk alle deals

Het is net zoals de kanaaleilanden in Brits Kroonbezit al is het wel geen deel van het Verenigd koninkrijk. Toch zal u Britse Ponden nodig hebben om er te betalen.

Er heerst op Man een gematigd zeeklimaat dat door de beschutte ligging een zacht karakter heeft en dat zelfs de kans biedt aan palmen om er te groeien aan de zuidkust. Een ideale plaats dus om gedurende het hele jaar een vakantiehuis Isle of Man te boeken

Een vakantiewoning Isle of Man – Een origineel en verrassend vakantieoord

Het eiland is slechts 572 km² groot en er wonen zo´n 85.000 mensen die voornamelijk aan de kuststeden wonen. De grootste kuststad, Douglas, is ook direct de hoofdstad. Dit is waar het knooppunt ligt van de ferrie- en luchthavens waarop u Isle of Man kan bereiken vanuit Engeland en Ierland. Al liggen Schotland en Wales ook niet ver van het eiland vandaan.

Verder bezit Man een goed uitgebreid wegennet waarop net zoals in Duitsland geen snelheidslimiet is en is het uitgerust met een historisch netwerk van openbaar vervoer zoals stoomtreinen, elektrische trams en een paardentram.

De Manx Steam Railway, de plaatselijke stoomspoorwegonderneming, bestaat sinds 1873 en rijdt nog steeds met de historische vervoersmiddelen over een spoor van 25km van Douglas naar Port Erin waar u het befaamde spoorwegmuseum kan bezichtigen. Verder heeft Douglas ook een paardentram die tijdens de zomermaanden een traject van 3km over de stranddijk rijdt. Een absolute belevenis voor kinderen als u met de hele familie een vakantiewoning Isle of Man boekt. Wilt u ook de Oostkust bezoeken, dan kan dat met de Manx electric Railway tram die tussen Douglas en Ramsey rijdt.

Vakantie op Isle of Man – Een mix van geschiedenis en sport

Nadat Man in de 5e eeuw gekoloniseerd werd door Ierse en Schotse kelten, viel het in de 9e eeuw in handen van de Noormannen die van Man een belangrijke uitvalsbasis maakten voor hun schepen. In 979 werd er in Man, naar Noors voorbeeld, een parlement gesticht waardoor het, samen met IJsland, het oudste ononderbroken democratische parlement ter wereld heeft.

Toeristen die op zoek zijn naar interessante maar vrij onbekende historische plaatsen komen op Man zeker aan hun trekken. Man was gedurende de 1e en 2e wereldoorlog een gevangenen-eiland waar 1000-en burgers in interneringskampen terecht kwamen. De bekendste hiervan zijn kamp Douglas waar meer dan 4000 burgers vastzaten en kamp Knockaloe dat maar liefst 24.500 gevangen telde. Dit kamp had ook zijn eigen drukkerij, kerk, theater, hospitaal en een treinverbinding wat het dus zeker de moeite maakt om je licht te gaan opsteken. Wanneer u in de buurt van Douglas bent, zijn beide plaatsen eenvoudig te bereiken.

Isle of Man is sinds begin de jaren 1900 ook bekend om de jaarlijkse motorrace die er wordt georganiseerd. Door de lengte van het circuit (60km), de vele obstakels en het feit dat het één van de weinige overgebleven TT race- en wegcircuits is, is de race erg populair bij de liefhebbers.

Wat zijn de populairste verblijven op Isle of Man?

De meestgevraagde verblijven op Isle of Man zijn vakantiewoningen en bed & breakfast verblijven. Met 73 aanbiedingen op Isle of Man, vinden we altijd de perfecte verblijfplaats voor u.

Wat kost het om een huis op Isle of Man te huren?

Bij Casamundo, vindt u vakantieverblijven vanaf €71 op Isle of Man. Het gemiddelde verblijf op Isle of Man heeft een oppervlakte van 47 m² (Bed & Breakfast verblijven) en 54 m² (Vakantiewoningen).

Hebben jullie ook verblijven op Isle of Man die geschikt zijn voor groepsreizen?

We kunnen u helpen bij het vinden van verblijfplaatsen op Isle of Man voor groepen. Gemiddeld heeft vakantiewoningen ruimte voor 3 gasten.

Meer bestemmingen

Andere populaire bestemmingen

image-tag