Uw vakantiewoning in Leiden zorgt voor een unieke ervaring

354 Vakantieverblijven beschikbaar

Wie voor een vakantieverblijf in Leiden kiest, zit het hele jaar goed. De stad is in elk seizoen op haar mooist en biedt ontspanning bij elk type vakantie. Tijdens een gezinsvakantie kunnen zowel de kinderen als de volwassenen genieten van de vele attracties die de stad rijk is. Verschillende musea zijn speciaal op kinderen gericht. In de eerste plaats geldt dit voor natuurmuseum Naturalis. Maar ook het Museum voor Volkenkunde, Museum Boerhaave en het Rijksmuseum van Oudheden weten precies met wat voor tentoonstelling zij kinderen kunnen boeien. Natuurlijk heeft Leiden ook een leuke kinderboerderij en kunt u vanuit uw huisje in Leiden gezellig naar een kinder- of jeugdvoorstelling in één van de theaters gaan.

De historische binnenstad en uw vakantiewoning in Leiden

Wat het verblijf in een vakantiehuis in Leiden vooral zo bijzonder maakt, is de ongerepte oudheid van de binnenstad. Dit sfeerbepalende uiterlijk maakt de stad zowel voor volwassenen als voor kinderen heel speciaal. Gaat u maar na hoe bijzonder het voelt om rond de laatgotische Pieterskerk te wandelen, waarvan de bouw al in 1390 begon. Een leuke plek om naartoe te lopen vanuit uw vakantiewoning in Leiden. De steegjes rond de kerk zijn nog steeds voorzien van klinkers en overal is er gelegenheid om iets te eten of te drinken. Eenzelfde beeld treft u aan rond de Hooglandse kerk. Dit is de andere grote kerk in het centrum van Leiden, waarvan de geschiedenis zelfs al in 1314 begon. De ranke hoge kerk steekt statig boven de antieke bebouwing uit. Hiervandaan is het maar een klein stukje lopen tot de Leidse burcht. Een uniek voorbeeld van een plek die al in de negende eeuw als vluchtheuvel voor de Leidse bevolking begon. In de twaalfde eeuw werd de houten omlijsting vervangen door een stenen muur. Vanaf de burcht heeft u een mooi uitzicht over de stad. De kans is groot dat u hiervandaan ook uw appartement in Leiden kunt zien.

Vanuit uw accommodatie slenteren langs universiteitsgebouwen

Wie een vakantiewoning in Leiden kiest, kan er niet omheen dat dit een echte studentenstad is. Geregeld komt u hier groepjes studenten tegen die allerlei capriolen uithalen of zingend over straat gaan. Ook de oude universiteitsgebouwen zijn zeker een bezichtiging waard. In de eerste plaats natuurlijk het statige Academiegebouw dat aan het prachtige Rapenburg staat. Direct achter het Academiegebouw ligt de Leidse Hortus Botanicus. Deze academische natuurtuin is toegankelijk voor het publiek. Vooral op een zonnige dag is het heerlijk om uw vakantiehuis in Leiden in te wisselen voor één van de vele bankjes die in de Hortus staan.

Uw huisje in Leiden staat midden in de Randstad

Wie over Leiden begint, raakt haast niet uitgesproken over het culturele karakter van deze stad. Ook voor een korte vakantie of een groepsreis vormt de stad daarom een prima bestemming. Maar Leiden ligt ook middenin de Randstad. Vanuit uw vakantiewoning in Leiden kunt u dus heel eenvoudig naar grote steden als Den Haag en Rotterdam toe. Het vervoer per trein of bus is goed geregeld. Natuurlijk reist u ook heel eenvoudig met uw eigen vervoer. Graag een keer vanuit uw vakantieverblijf in Leiden naar het strand? De kustplaatsen Katwijk en Noordwijk liggen vlakbij.

Andere vakantieverblijven in de buurt van Leiden

image-tag