Vakantiehuisje in Delft, want deze stad is het ontdekken meer dan waard

383 Vakantieverblijven beschikbaar

Delft heeft zoveel te bieden, dat het haast niet mogelijk is hier in een beknopt aantal woorden recht aan te doen. Delft moet u zelf ervaren. Vanuit een vakantiehuisje in Delft heeft u alles binnen handbereik voor een zeer geslaagde vakantie.

Historie op loopafstand van uw vakantiewoning Delft

Delft dankt haar bekendheid aan haar band met de koninklijke familie. Het is hier, in het Prinsenhof, dat Willem van Oranje, de Vader des Vaderlands, werd vermoord. Het Prinsenhof is nu een museum. U kunt er meer te weten komen over het leven van Willem van Oranje en de Tachtigjarige Oorlog. Naast het Prinsenhof telt Delft nog diverse musea, zoals museum Nusantara, het Science Centre, het Vermeer Centrum en het Legermuseum. Op museumgebied is er in Delft beslist voor ieder wat wils!

Met haar vele monumenten en lieflijke hofjes is Delft bij uitstek geschikt voor een stadswandeling. Nadat u zo’n stadswandeling heeft gemaakt, kunt u voldaan naar uw vakantiehuisje Delft terugkeren om uit te rusten en alle indrukken op u in te laten werken. Er zijn diverse wandelingen uitgezet, elk met een eigen thema. Een stadswandeling brengt u vast en zeker op de prachtige Markt, waar het markante stadhuis en de Nieuwe Kerk u niet zullen ontgaan. Een beklimming van de toren van de Nieuwe Kerk mag niet aan uw bezoek aan Delft ontbreken.

Vanuit uw vakantiehuis Delft het winkelgenot onder handbereik

Vergeet u, tussen alle bezienswaardigheden door, niet de gezellige winkelstraten van Delft te bezoeken. Een van de gezelligste straten is de Choorstraat. Via de Hyppolytusbuurt en Voldersgracht komt u op de eerdergenoemde Markt, waar u meerdere souvenirwinkels aantreft. Voor het bekende Delfts blauw bent u hier aan het goede adres. Vanaf de Markt kunt u uw tocht langs de winkels vervolgen tot aan het moderne winkelgebied Zuidpoort.

Heerlijk tafelen vanuit uw vakantiewoning Delft

In de avond kunt u uit diverse plekken kiezen om vanuit uw vakantiewoning Delft heen te gaan om gezellig te tafelen. De Beestenmarkt, waar vroeger de veemarkt werd gehouden, is omgeven door gezellige cafés en restaurants. Hier is het bij mooi weer heerlijk toeven onder al het groen. Meer toeristisch is het op de Markt. Wilt u meer intimiteit, begeeft u zich dan naar het Doelenplein, waar u zich haast in Mediterrane sferen waant.

Andere bestemmingen die u wellicht ook aantrekkelijk vindt:

image-tag