Vakantiewoning in Wemeldinge, Zeeland op zijn mooist

85 Vakantieverblijven beschikbaar

Een vakantiewoning in Wemeldinge staat op een prachtige plek in Zeeland. Vanuit uw vakantiehuis in Wemeldinge kunt u de rest van de provincie ontdekken, bijvoorbeeld via een fietsvakantie. De fietsroutes leiden u langs de mooiste plekjes van het gebied. Een dagtochtje naar Middelburg is zeker de moeite waard. Wemeldinge ligt aan de Oosterschelde en hoort bij de gemeente Kapelle. De bewoners van dit gebied wisten als eeuwen in hun onderhoud te voorzien door de oestervangst, destijds ook al een delicatesse. Vanwege de relatieve welvaart werd in de 14de eeuw al een grote kerk gebouwd, de Sint-Maartenkerk. Ook heeft het dorp twee mooie historische molens: de Hoop en de Aeolus. Beide molens stammen uit de 19de eeuw. Aan de noordkant van Wemeldinge ligt het Nationaal Park Oosterschelde.

Watersport rond uw vakantiewoning in Wemeldinge

De Oosterschelde staat bekend als een geweldig watersportgebied. Hier heeft u niet alleen te maken met stromingen en wind, maar ook met het getij. Allemaal zaken om terdege rekening mee te houden wanneer u het water opgaat. Laat u van tevoren dan ook altijd goed inlichten wanneer u bijvoorbeeld een zeilboot huurt. Natuurlijk kunt u ook voor een motorbootje kiezen om op een minder actieve manier van uw verblijf in Wemeldinge te genieten. In de zomer hebben de plaatselijke watersportbedrijven vaak speciale aanbiedingen. Houdt u van duiken en snorkelen? Ook dat kan in deze omgeving. Loop op mooie dagen dan ook zeker eens richting de Schelde vanuit uw vakantiewoning in Wemeldinge.

Een cultureel dagje in de buurt van uw accommodatie

Misschien heeft u geluk en kunt u tijdens uw verblijf in een vakantiewoning in Wemeldinge een wedstrijd van de ringrijderijvereniging meemaken. Natuurlijk kunt u ook een bezoekje brengen aan een van de steden in de buurt. Goes heeft bijvoorbeeld een mooi oud centrum waar u ook heerlijk kunt winkelen. Vooral het mooie stadhuis springt meteen in het oog. Mocht u nog wat verder willen rijden, dan ligt Middelburg op ongeveer een halfuur van Wemeldinge verwijderd. De hoofdstad van Zeeland heeft voor elke bezoeker wel iets te bieden. Bezoek de 'Lange Jan' eens, de bekende abdijtoren van de stad, of ga naar Mini Mundi, een fraai miniatuurpark aan de rand van Middelburg.

Oesters proeven in uw vakantieverblijf in Wemeldinge

Als u een vakantiewoning in Wemeldinge heeft gekozen, moet u natuurlijk ook een keer oesters gaan eten. Het dorp is ontstaan vanwege de oesterbaai voor de kust. Op vakantie is het ook tijd om lekker en vooral ontspannen te eten. Dat kan in uw comfortabele appartement in Wemeldinge. De keuken is volledig ingericht, zodat u de vrijheid heeft om de maaltijden te bereiden en te genieten in de relaxte sfeer van een eigen huisje in Wemeldinge. Uiteraard kunt u ook de plaatselijke horeca bezoeken. Zeeuwen worden als een beetje stug beschouwd, maar dat geldt niet in de gezellige kleine familierestaurantjes waar er vele van te vinden zijn. Ga eens lekker een visje eten en vraag de eigenaar naar de specialiteit van het huis. Dan zult u zeker niet teleurgesteld worden. Ook op het gebied van gebak staan de Zeeuwse bakkers hun mannetje. Ook als u niet van bolussen houdt, is er altijd wat lekkers bij de koffie te vinden.

Andere vakantieverblijven in de buurt van Wemeldinge

image-tag