Vakantiehuizen of vakantiewoningen boeken - Casamundo
Mijn voorkeuren
Een appartement in Grevenmacher – heerlijke rustige vakantie - Casamundo base64Hash Een appartement in Grevenmacher – heerlijke rustige vakantie - Casamundo

Een appartement in Grevenmacher – heerlijke rustige vakantie

Grevenmacher
Om het even wanneer
Gasten
Grevenmacher is een regio in het Groothertogdom Luxemburg. De regio ligt in het oosten van Luxemburg en het grenst aan de Duitse regio Rijnland-Palts.
LEES VERDER »

Grevenmacher: Onze aanraders

Huis Grevenmacher
Huis 65 m²
4 1
Grevenmacher, Luxemburg
vanaf €89
per nacht
Bungalow Grevenmacher
-81%
27 jan. - 3 feb.
Bungalow 50 m²
6 3
Grevenmacher, Luxemburg
3,5 / 5,0
"Ruim voldoende"
vanaf €38 €197
per nacht
Bungalow Grevenmacher
-71%
24 mrt. - 31 mrt.
Bungalow 20 m²
4 1
Grevenmacher, Luxemburg
vanaf €43 €147
per nacht
Bekijk alle deals

Appartementen en vakantiehuizen met keuken

Appartement Keuken Grevenmacher
-15%
28 okt. - 4 nov.
Gratis annulering
Keuken
Appartement 75 m²
5 2
Grevenmacher, Luxemburg
vanaf €85 €100
per nacht
Bungalow Keuken Grevenmacher
-60%
17 nov. - 24 nov.
Keuken
Bungalow 65 m²
4 2
Grevenmacher, Luxemburg
vanaf €46 €114
per nacht
Caravan Keuken Grevenmacher
-72%
24 mrt. - 31 mrt.
Keuken
Caravan 38 m²
6 3
Grevenmacher, Luxemburg
vanaf €56 €197
per nacht
Bekijk alle deals

Vakantiehuizen met zwembad

Caravan Zwembad Grevenmacher
-76%
20 mei - 27 mei
Zwembad
Caravan
6 3
Grevenmacher, Luxemburg
3,8 / 5,0
"Ruim voldoende"
vanaf €68 €280
per nacht
Caravan Zwembad Grevenmacher
-78%
23 sep. - 30 sep.
Zwembad
Caravan
6 3
Grevenmacher, Luxemburg
vanaf €60 €267
per nacht
Bekijk meer aanbiedingen

Vakantiewoningen met wifi

Bungalow wifi Grevenmacher
-80%
27 jan. - 3 feb.
wifi
Bungalow 65 m²
4 2
Grevenmacher, Luxemburg
vanaf €43 €216
per nacht
Bungalow wifi Grevenmacher
-76%
3 nov. - 10 nov.
wifi
Bungalow 50 m²
6 3
Grevenmacher, Luxemburg
vanaf €54 €226
per nacht
Bekijk alle deals

De nabijgelegen kantons van Luxemburg waar Grevenmacher aan grenst zijn: Remich en Luxemburg in het zuiden, Mersch in het westen en Echternach in het noorden.

Het kanton heeft een totale oppervlakte van ongeveer 211.4 vierkante kilometer, en bestaat uit verschillende kleine gemeentes.
Het kanton is een onderdeel van het District Grevenmacher, wat de kantons Echternach, Grevenmacher en Remich omvat.

Het kanton is goed te bereiken met de auto. Vanaf Amsterdam bent u in iets meer dan 4 uur in de luxemburgse stad Grevenmacher.
Uw appartement in Grevenmacher is een perfecte uitgangspositie om bijvoorbeeld de natuur in de omgeving te verkennen, of cultuur te snuiven in de vele kleine steden in de buurt.

Prachtige natuur in de omgeving van uw vakantiehuis in Grevenmacher

De omgeving van uw vakantiehuis in Grevenmacher staat bekend om de rust en de prachtige natuur. Zo is het nabijgelegen kanton Echternach een gebied waar de natuur centraal staat. Midden in het kanton Echternach ligt het natuurgebied het Müllerthal, wat op slechts 25 minuutjes afstand ligt. Dit gebied wordt ook wel Klein Zwitserland genoemd vanwege de overeenkomsten tussen het müllerthal en het land Zwitserland. De rotsformaties en de watervallen in het natuurgebied maken het gebied het bezoeken zeker waard.

Hoofdstad Grevenmacher

In het oosten van het kanton, tegen de grens met Rijnland-Palts ligt de hoofdstad van het kanton, de stad Grevenmacher.
De stad is tevens ook de hoofdstad van het district Grevenmacher.

De stad ligt aan de linkeroever van de rivier de Moezel, en het is een belangrijk wijnbouwcentrum.
Grevenmacher heeft een paar bezienswaardigheden, zoals de historische binnenstad met het oude stadshuis en enkele andere historishe gebouwen.

Een van de meest bijzondere attracties in de stad is de vlindertuin. Deze vlindertuin is het thuis van vlindersoorten die over de hele wereld voorkomen, en hier kunt u over deze dieren leren en ze bekijken. In de vlindertuin zijn veel tropische planten te vinden, en de tuin is aangepast naar het natuurlijke leefgebied van de vlinders. In de vlindertuin is het erg warm, aangezien de temperatuur wordt vastgehouden op 28 °C en de luchtvochtigheid is 85%. De vlindertuin is een leuk uitje, en voor de echte natuur liefhebbers een echte aanrader.

Ook als u meer van musea houdt dan van de natuur kunt u zich vermaken in de Grevenmacher. De stad heeft 2 leuke musea, namelijk het Nationale Drukkerijmuseum en het Speelkaartenmuseum. Deze musea behoren samen tot het cultuurcentrum. Dit cultuurcentrum heet Maacher Kulturhuef.
Er worden in het cultuurcentrum verspreid over het jaar verschillende evenementen georganiseerd.

Al met al zijn er in de stad een aantal leuke dingen te doen, en is het zeker de moeite waard om de stad een bezoek te brengen vanuit uw appartement.

Luxemburg Stad, de toeristentrekpleister

Vanuit uw vakantiehuis in Grevenmacher kunt u heel makkelijk een bezoek brengen aan Luxemburg stad. Luxemburg stad is de grootste toeristentrekpleister van het Groothertogdom Luxemburg, en ligt op slechts 25 minuten rijden vanaf Grevenmacher stad via de A1.

Deze stad is een van de rijkste steden van Europa, en is daarmee een belangrijke stad voor de internationale banken. De stad is tevens een van de belangrijkste plaatsen voor de Europese instituties, zo is het Europese Hof van Justitie gevestigd in de stad.

Luxemburg stad is een veelzijdige stad waar heerlijk geshopt kan worden, lekker genoten kan worden van het goede weer op een van de vele terrasjes, of er kan cultuur gesnoven worden.
De stad heeft vele bezienswaardigheden, zoals de kazematten van Luxemburg, waarvan de Petruskazematten en de Bockkazematten gedeeltelijk open zijn voor bezoekers.
Ook heeft de stad een prachtige kathedraal die uit het begin van de 17e eeuw stamt. Er werd in het begin van de 20e eeuw een deel toegevoegd, waaronder een nieuw koor en een dwarsschip.
Ook kan er op de oude muren van de stad gewandeld worden.

Hebben jullie ook verblijven in Grevenmacher die geschikt zijn voor groepsreizen?

We kunnen u helpen bij het vinden van verblijfplaatsen in Grevenmacher voor groepen. Gemiddeld heeft vakantiewoningen ruimte voor 4 gasten.

image-tag