Een aangename vakantie in Riparbella in Toscane

39 Vakantieverblijven beschikbaar

Diep verscholen in het Toscaanse platteland ligt Riparbella, dat 242 meter boven de zeespiegel is gelegen. Riparbella is een fusiegemeente met ongeveer 1500 inwoners. Het kloppend hart van deze gemeente is een pittoresk bergdorpje. In een vakantiehuis in Riparbella komt u tot rust temidden wijngaarden, olijfbomen en akkers.

Uw vakantiehuis Riparbella als uitvalsbasis

Voor een snufje cultuur kunt u vanuit uw vakantiewoning in Riparbella makkelijk terecht in onder meer Montescudaio en Guardistallo, authentieke bergdorpjes op wandelafstand. Ook in Riparbella zelf kijkt u uw ogen uit in de oude steegjes en gebouwen rond het historische stadscentrum. Vergeet vooral ook niet het Palazzo Comunale, de Chiesa S. Giovanni Evangelista en het kerkhof met daarop een aantal werken van Bellincioni te bezoeken. Wanneer het allemaal wat groter mag dan bereikt u vanuit uw vakantiehuis in Riparbella makkelijk een stad als Florence. Voor een iets minder cultureel dagje gaat u dan weer shoppen in het populaire Cecina, waar u heerlijk dwaalt tussen winkeltjes en restaurants. In datzelfde Cecina vindt u eveneens een uitgestrekt zandstrand, waar het in de zomer heerlijk vertoeven is.

Kom tot rust

Niets houdt u tegen om ook 's avonds de omgeving in de trekken. Maar waarom zou u? Ook in Riparbella zelf vindt u goede restaurants en cafés. Of u wordt klant bij de plaatselijke kruidenier en geniet op het terras van uw eigen vakantiewoning in Riparbella, met een glas chianti in de hand en een verkoelend briesje door uw haren, van het zicht op de eilanden Isola d'Elba en Capraia.

Hoeft een vakantie van u niet per sé ver weg te zijn? Ook in de nabije omgeving kunt u prima genieten. Maak bijvoorbeeld eens een cultureel tripje naar het Belgische Gerin.

Andere vakantieverblijven in de buurt van Riparbella

image-tag