Mijn voorkeuren
Een vakantiehuis in IJsland voor een onvergetelijk verblijf - Casamundo base64Hash Een vakantiehuis in IJsland voor een onvergetelijk verblijf - Casamundo

Een vakantiehuis in IJsland voor een onvergetelijk verblijf

IJsland
Om het even wanneer
Gasten
Als u via Casamundo een vakantiehuis op IJsland boekt om dit bijzondere noordelijke land beter te leren kennen, gaat u voor veel verrassingen staan. IJsland is nog een relatief jong eiland. Het ligt exact op het gebied waar de tektonische platen die Amerika en Europa scheiden nog altijd nieuw land aanmaken.
LEES VERDER »

IJsland: Onze aanraders

Accommodatie Selfoss
Accommodatie 17 m²
3 1
Selfoss, Suðurland, IJsland
4,6 / 5,0
"Zeer goed"
vanaf €110
per nacht
Cottage Suðurland
Cottage 40 m²
8 1
Suðurland, IJsland
4,2 / 5,0
"Goed"
vanaf €290
per nacht
Accommodatie Oostland
Accommodatie 14 m²
2 1
Oostland, IJsland
4,4 / 5,0
"Goed"
vanaf €150
per nacht
Bekijk alle deals

Vakantiewoningen met wifi

Cottage wifi Hvammstangi
wifi
Cottage 21 m²
4 1
Hvammstangi, Norðurland vestra, IJsland
4,3 / 5,0
"Goed"
vanaf €109
per nacht
Hut wifi Suðurland
wifi
Hut 36 m²
2 1
Suðurland, IJsland
5,0 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €154
per nacht
Accommodatie wifi Oostland
wifi
Accommodatie 14 m²
2 1
Oostland, IJsland
4,4 / 5,0
"Goed"
vanaf €150
per nacht
Bekijk alle deals

Accommodaties met sauna

Cottage Sauna Norðurland eystra
Sauna
Cottage 43 m²
4 1
Norðurland eystra, IJsland
4,3 / 5,0
"Goed"
vanaf €179
per nacht
Accommodatie Sauna Suðurland
-41%
15 apr. - 22 apr.
Sauna
Accommodatie 12 m²
2 1
Suðurland, IJsland
3,6 / 5,0
"Ruim voldoende"
vanaf €215 €361
per nacht
Accommodatie Sauna Suðurland
-39%
15 apr. - 22 apr.
Sauna
Accommodatie 16 m²
3 1
Suðurland, IJsland
3,6 / 5,0
"Ruim voldoende"
vanaf €280 €458
per nacht
Bekijk meer aanbiedingen

Vakantiehuizen en appartementen met airconditioning

Accommodatie Airconditioning Árnessýslu
Airconditioning
Accommodatie 15 m²
2 1
Árnessýslu, Suðurland, IJsland
4,9 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €108
per nacht
Cottage Airconditioning Vesturland
Airconditioning
Cottage 25 m²
2 1
Vesturland, IJsland
4,5 / 5,0
"Zeer goed"
vanaf €205
per nacht
Cottage Airconditioning Húsavík
Airconditioning
Cottage 26 m²
2 1
Húsavík, Norðurland eystra, IJsland
5,0 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €180
per nacht
Bekijk alle deals

IJsland is één van de plekken op de Atlantische rug die boven water uitsteken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat IJsland veel actieve vulkanen kent en waar u tussen de gletsjers ook heetwaterbronnen en geisers vindt. Dit geologisch actieve gebied heeft gezorgd voor een ruige natuur waar u veel gaat ontdekken als u weet waarop u moet letten. Een wandelvakantie op IJsland is dan ook niet te vergelijken met een wandelvakantie in enig ander land. IJsland werd in de vroege middeleeuwen gekoloniseerd door Vikingen. Overal op het eiland zijn sporen terug te vinden. Vanuit uw huisje in IJsland beleeft u een vakantie om nooit meer te vergeten.

Ontdek alle bezienswaardigheden vanuit uw vakantiehuis in IJsland

Bezoekt u vanuit uw vakantiehuis in IJsland in elk geval de mooie hoofdstad Reykjavik. Een bezoek aan het Nationaal Museum is een echte must. Hier maakt u kennis met de indrukwekkende geschiedenis van het land, vanaf het moment dat hier de eerste Vikingen landden. Liefhebbers van moderne kunst kijken hun ogen uit in het verrassende Kunstmuseum. Als u Reykjavik binnen rijdt, ziet u in de verte de toren van de prachtige Hallgrimskirkja kerk opdoemen. Als u de kerktoren beklimt, gaat u genieten van een prachtig uitzicht. Staat u in elk geval stil bij het gigantische kerkorgel dat maar liefst 5.275 orgelpijpen bevat. Wat dacht u van een dagje aan het strand? Bij het Nauthólsvík strand wordt warm water de zee in gepompt zodat de watertemperatuur aangenaam blijft.

IJsland: Andere vakantie mogelijkheden

Unieke landschappen en natuur dichtbij uw accommodatie

IJsland is gevormd door vulkanisme en zeker als u een vakantiehuis in IJsland boekt voor een wandelvakantie, zult u de sporen hiervan kunnen vinden. U kunt op een aangename manier beginnen met een tocht naar Reykjavik om de thermale baden van de Blue Lagoon te bezichtigen. Gaat u ook zeker naar de Haukadalur vallei om de beroemde Geysir geiser te bewonderen. Tijdens een uitbarsting kan het water tot 70 meter hoogte komen. Als u gaat wandelen in het natuurgebied Þingvellir, dan staat u echt op een bijzondere plek. Als u jaren later terugkomt, ziet u de verschillen. Hier drijven Amerika en Europa uit elkaar en de gevolgen daarvan kunt u met eigen ogen zien. Wilt u een echt sportieve activiteit? Waag u dan eens aan een gletsjerwandeling in Nationaal Park Snæfellsjökull voordat u de warmte van uw appartement in IJsland opzoekt.

Maak kennis met de cultuur van de afstammelingen van de Vikingen

Visserij is op IJsland van oudsher een belangrijke bron van inkomsten. Als u hier komt voor een visvakantie, dan kunt u dat doen door een bootje te huren bij het eiland Grímsey. U kunt vanuit uw vakantieverblijf in IJsland op kabeljauw vissen bij de plaatsen Flateyri of Sudureyri. Als u van goede visgerechten houdt, bezoekt u dan eens een visrestaurant in een van de vele vissersdorpen langs de kust. De IJslandse bevolking staat bekend als zeer gastvrij en als u na een gezellige avond thuis bent in uw vakantiehuis in IJsland en het schitterende noorderlicht ziet, dan komt u volgend jaar beslist weer terug.

Wat zijn de populairste verblijven op IJsland?

De populairste soorten verblijven op IJsland zijn vakantiewoningen en cottage. Met 1.514 verblijven op IJsland, is het perfecte vakantiehuis maar een klik verwijderd.

Wat kost het om een huis op IJsland te huren?

Bij Casamundo, vindt u vakantieverblijven vanaf €69 op IJsland. Het gemiddelde verblijf op IJsland heeft een oppervlakte van 48 m² (Cottage) en 61 m² (Vakantiewoningen).

Hebben jullie ook verblijven op IJsland die geschikt zijn voor groepsreizen?

We kunnen u helpen bij het vinden van verblijfplaatsen op IJsland voor groepen. Gemiddeld heeft vakantiewoningen ruimte voor 4 gasten.

image-tag