Vakantiehuizen of vakantiewoningen boeken - Casamundo
Mijn voorkeuren
Een vakantiehuis in IJsland voor een onvergetelijk verblijf - Casamundo base64Hash Een vakantiehuis in IJsland voor een onvergetelijk verblijf - Casamundo

Een vakantiehuis in IJsland voor een onvergetelijk verblijf

IJsland
Om het even wanneer
Gasten
Als u via Casamundo een vakantiehuis op IJsland boekt om dit bijzondere noordelijke land beter te leren kennen, gaat u voor veel verrassingen staan. IJsland is nog een relatief jong eiland. Het ligt exact op het gebied waar de tektonische platen die Amerika en Europa scheiden nog altijd nieuw land aanmaken.
LEES VERDER »

IJsland: Onze aanraders

Appartement Old West Side
Appartement 100 m²
4 2
Old West Side, Reykjavik, IJsland
5,0 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €170
per nacht
Accommodatie Svalbarðseyri
Accommodatie
2 1
Svalbarðseyri, Norðurland eystra, IJsland
vanaf €90
per nacht
Appartement Vesturbær
Appartement 60 m²
4 1
Vesturbær, Reykjavik, IJsland
vanaf €140
per nacht
Bekijk alle deals

Accommodaties met sauna

Accommodatie Sauna Suðurland
-29%
10 dec. - 17 dec.
Sauna
Accommodatie 10 m²
2 1
Suðurland, IJsland
3,8 / 5,0
"Ruim voldoende"
vanaf €186 €260
per nacht
Cottage Sauna Suðurland
Gratis annulering
Sauna
Cottage 75 m²
6 2
Suðurland, IJsland
5,0 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €260
per nacht
Appartement Sauna Vestfirðir
-20%
18 nov. - 25 nov.
Sauna
Appartement 164 m²
8 1
Vestfirðir, IJsland
5,0 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €270 €337
per nacht
Bekijk meer aanbiedingen

Appartementen en vakantiehuizen met keuken

Huis Keuken Suðurland
Keuken
Huis 127 m²
4 2
Suðurland, IJsland
vanaf €263
per nacht
Huis Keuken Suðurland
Keuken
Huis 120 m²
13 4
Suðurland, IJsland
vanaf €322
per nacht
Bekijk alle deals

Beste vakantiehuizen met balkon

Cottage Balkon Suðurland
Balkon
Cottage 60 m²
6 1
Suðurland, IJsland
5,0 / 5,0
"Uitstekend"
vanaf €196
per nacht
Cottage Balkon Norðurland eystra
-36%
14 jan. - 21 jan.
Balkon
Cottage 27 m²
2 1
Norðurland eystra, IJsland
4,4 / 5,0
"Goed"
vanaf €122 €189
per nacht
Bekijk alle deals

IJsland is één van de plekken op de Atlantische rug die boven water uitsteken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat IJsland veel actieve vulkanen kent en waar u tussen de gletsjers ook heetwaterbronnen en geisers vindt. Dit geologisch actieve gebied heeft gezorgd voor een ruige natuur waar u veel gaat ontdekken als u weet waarop u moet letten. Een wandelvakantie op IJsland is dan ook niet te vergelijken met een wandelvakantie in enig ander land. IJsland werd in de vroege middeleeuwen gekoloniseerd door Vikingen. Overal op het eiland zijn sporen terug te vinden. Vanuit uw huisje in IJsland beleeft u een vakantie om nooit meer te vergeten.

Ontdek alle bezienswaardigheden vanuit uw vakantiehuis in IJsland

Bezoekt u vanuit uw vakantiehuis in IJsland in elk geval de mooie hoofdstad Reykjavik. Een bezoek aan het Nationaal Museum is een echte must. Hier maakt u kennis met de indrukwekkende geschiedenis van het land, vanaf het moment dat hier de eerste Vikingen landden. Liefhebbers van moderne kunst kijken hun ogen uit in het verrassende Kunstmuseum. Als u Reykjavik binnen rijdt, ziet u in de verte de toren van de prachtige Hallgrimskirkja kerk opdoemen. Als u de kerktoren beklimt, gaat u genieten van een prachtig uitzicht. Staat u in elk geval stil bij het gigantische kerkorgel dat maar liefst 5.275 orgelpijpen bevat. Wat dacht u van een dagje aan het strand? Bij het Nauthólsvík strand wordt warm water de zee in gepompt zodat de watertemperatuur aangenaam blijft.

IJsland: Andere vakantie mogelijkheden

Unieke landschappen en natuur dichtbij uw accommodatie

IJsland is gevormd door vulkanisme en zeker als u een vakantiehuis in IJsland boekt voor een wandelvakantie, zult u de sporen hiervan kunnen vinden. U kunt op een aangename manier beginnen met een tocht naar Reykjavik om de thermale baden van de Blue Lagoon te bezichtigen. Gaat u ook zeker naar de Haukadalur vallei om de beroemde Geysir geiser te bewonderen. Tijdens een uitbarsting kan het water tot 70 meter hoogte komen. Als u gaat wandelen in het natuurgebied Þingvellir, dan staat u echt op een bijzondere plek. Als u jaren later terugkomt, ziet u de verschillen. Hier drijven Amerika en Europa uit elkaar en de gevolgen daarvan kunt u met eigen ogen zien. Wilt u een echt sportieve activiteit? Waag u dan eens aan een gletsjerwandeling in Nationaal Park Snæfellsjökull voordat u de warmte van uw appartement in IJsland opzoekt.

Maak kennis met de cultuur van de afstammelingen van de Vikingen

Visserij is op IJsland van oudsher een belangrijke bron van inkomsten. Als u hier komt voor een visvakantie, dan kunt u dat doen door een bootje te huren bij het eiland Grímsey. U kunt vanuit uw vakantieverblijf in IJsland op kabeljauw vissen bij de plaatsen Flateyri of Sudureyri. Als u van goede visgerechten houdt, bezoekt u dan eens een visrestaurant in een van de vele vissersdorpen langs de kust. De IJslandse bevolking staat bekend als zeer gastvrij en als u na een gezellige avond thuis bent in uw vakantiehuis in IJsland en het schitterende noorderlicht ziet, dan komt u volgend jaar beslist weer terug.

Wat zijn de populairste verblijven op IJsland?

De populairste soorten verblijven op IJsland zijn vakantiewoningen en vakantiewoningen. Met 5.477 verblijven op IJsland, is het perfecte vakantiehuis maar een klik verwijderd.

Wat kost het om een huis op IJsland te huren?

Bij Casamundo, vindt u vakantieverblijven vanaf €63 op IJsland. Het gemiddelde verblijf op IJsland heeft een oppervlakte van 66 m² (Vakantiewoningen) en 68 m² (Vakantiewoningen).

Hebben jullie ook verblijven op IJsland die geschikt zijn voor groepsreizen?

We kunnen u helpen bij het vinden van verblijfplaatsen op IJsland voor groepen. Gemiddeld heeft vakantiewoningen ruimte voor 5 gasten.

image-tag