Vakantiehuizen of vakantiewoningen boeken - CASAMUNDO

Een vakantiehuis in IJsland voor een onvergetelijk verblijf

IJsland
Om het even wanneer
2 gasten
Als u via CASAMUNDO een vakantiehuis op IJsland boekt om dit bijzondere noordelijke land beter te leren kennen, gaat u voor veel verrassingen staan. IJsland is nog een relatief jong eiland. Het ligt exact op het gebied waar de tektonische platen die Amerika en Europa scheiden nog altijd nieuw land aanmaken.
LEES VERDER »

IJsland: Onze aanraders

Appartement Old West Side 4
Appartement
4 1
Old West Side, Reykjavik, IJsland
5,0 / 5
"Uitstekend"
vanaf €1.027
voor 1 week
Appartement Old West Side 4
Appartement 90 m²
4 2
Old West Side, Reykjavik, IJsland
5,0 / 5
"Uitstekend"
vanaf €1.050
voor 1 week
Appartement Old West Side 4
Appartement 100 m²
4 2
Old West Side, Reykjavik, IJsland
5,0 / 5
"Uitstekend"
vanaf €917
voor 1 week
Bekijk alle deals

Accommodaties met sauna

Huis Sauna Vestfirðir
Sauna
Huis 164 m²
8 4
Vestfirðir, IJsland
4,8 / 5
"Uitstekend"
vanaf €1.953
voor 1 week
Huis Sauna Hveragerði
Sauna
Huis 36 m²
5 1
Hveragerði, Suðurland, IJsland
4,9 / 5
"Uitstekend"
vanaf €1.141
voor 1 week
Huis Sauna Norðurland eystra
Sauna
Huis 50 m²
8 2
Norðurland eystra, IJsland
4,6 / 4
"Zeer goed"
vanaf €1.071
voor 1 week
Bekijk meer aanbiedingen

Vakantiewoningen met open haard

Huis Haardvuur Suðurland
Haardvuur
Huis 150 m²
8 3
Suðurland, IJsland
4,9 / 5
"Uitstekend"
vanaf €1.120
voor 1 week
Tent Haardvuur Suðurland
Haardvuur
Tent 40 m²
4 1
Suðurland, IJsland
4,7 / 4
"Zeer goed"
vanaf €1.190
voor 1 week
Huis Haardvuur Sléttuhlíð Hafnarfirði
Haardvuur
Huis 46 m²
4 2
Sléttuhlíð Hafnarfirði, Hafnarfjörður, IJsland
4,6 / 4
"Zeer goed"
vanaf €1.225
voor 1 week
Bekijk meer aanbiedingen

Vakantiehuizen en appartementen met airconditioning

Huis Airconditioning Reykholt
Airconditioning
Huis 290 m²
13 6
Reykholt, Suðurland, IJsland
4,9 / 5
"Uitstekend"
vanaf €2.100
voor 1 week
Appartement Airconditioning Vík í Mýrdal
Airconditioning
Appartement 86 m²
4 2
Vík í Mýrdal, Suðurland, IJsland
4,6 / 4
"Zeer goed"
vanaf €1.365
voor 1 week
Appartement Airconditioning Downtown
Airconditioning
Appartement 45 m²
4 1
Downtown, Skaftafell, IJsland
4,6 / 4
"Zeer goed"
vanaf €385
voor 1 week
Bekijk alle deals

IJsland is één van de plekken op de Atlantische rug die boven water uitsteken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat IJsland veel actieve vulkanen kent en waar u tussen de gletsjers ook heetwaterbronnen en geisers vindt. Dit geologisch actieve gebied heeft gezorgd voor een ruige natuur waar u veel gaat ontdekken als u weet waarop u moet letten. Een wandelvakantie op IJsland is dan ook niet te vergelijken met een wandelvakantie in enig ander land. IJsland werd in de vroege middeleeuwen gekoloniseerd door Vikingen. Overal op het eiland zijn sporen terug te vinden. Vanuit uw huisje in IJsland beleeft u een vakantie om nooit meer te vergeten.

Ontdek alle bezienswaardigheden vanuit uw vakantiehuis in IJsland

Bezoekt u vanuit uw vakantiehuis in IJsland in elk geval de mooie hoofdstad Reykjavik. Een bezoek aan het Nationaal Museum is een echte must. Hier maakt u kennis met de indrukwekkende geschiedenis van het land, vanaf het moment dat hier de eerste Vikingen landden. Liefhebbers van moderne kunst kijken hun ogen uit in het verrassende Kunstmuseum. Als u Reykjavik binnen rijdt, ziet u in de verte de toren van de prachtige Hallgrimskirkja kerk opdoemen. Als u de kerktoren beklimt, gaat u genieten van een prachtig uitzicht. Staat u in elk geval stil bij het gigantische kerkorgel dat maar liefst 5.275 orgelpijpen bevat. Wat dacht u van een dagje aan het strand? Bij het Nauthólsvík strand wordt warm water de zee in gepompt zodat de watertemperatuur aangenaam blijft.

IJsland: Andere vakantie mogelijkheden

Unieke landschappen en natuur dichtbij uw accommodatie

IJsland is gevormd door vulkanisme en zeker als u een vakantiehuis in IJsland boekt voor een wandelvakantie, zult u de sporen hiervan kunnen vinden. U kunt op een aangename manier beginnen met een tocht naar Reykjavik om de thermale baden van de Blue Lagoon te bezichtigen. Gaat u ook zeker naar de Haukadalur vallei om de beroemde Geysir geiser te bewonderen. Tijdens een uitbarsting kan het water tot 70 meter hoogte komen. Als u gaat wandelen in het natuurgebied Þingvellir, dan staat u echt op een bijzondere plek. Als u jaren later terugkomt, ziet u de verschillen. Hier drijven Amerika en Europa uit elkaar en de gevolgen daarvan kunt u met eigen ogen zien. Wilt u een echt sportieve activiteit? Waag u dan eens aan een gletsjerwandeling in Nationaal Park Snæfellsjökull voordat u de warmte van uw appartement in IJsland opzoekt.

Maak kennis met de cultuur van de afstammelingen van de Vikingen

Visserij is op IJsland van oudsher een belangrijke bron van inkomsten. Als u hier komt voor een visvakantie, dan kunt u dat doen door een bootje te huren bij het eiland Grímsey. U kunt vanuit uw vakantieverblijf in IJsland op kabeljauw vissen bij de plaatsen Flateyri of Sudureyri. Als u van goede visgerechten houdt, bezoekt u dan eens een visrestaurant in een van de vele vissersdorpen langs de kust. De IJslandse bevolking staat bekend als zeer gastvrij en als u na een gezellige avond thuis bent in uw vakantiehuis in IJsland en het schitterende noorderlicht ziet, dan komt u volgend jaar beslist weer terug.

Wat zijn de populairste verblijven op IJsland?

De populairste soorten verblijven op IJsland zijn hotel kamers en vakantiewoningen. Met 2.973 verblijven op IJsland, is het perfecte vakantiehuis maar een klik verwijderd.

Wat kost het om een huis op IJsland te huren?

Bij Casamundo, vindt u vakantieverblijven vanaf €51 op IJsland. Het gemiddelde verblijf op IJsland heeft een oppervlakte van 66 m² (Vakantiewoningen) en 27 m² (Hotel kamers).

Hebben jullie ook verblijven op IJsland die geschikt zijn voor groepsreizen?

We kunnen u helpen bij het vinden van verblijfplaatsen op IJsland voor groepen. Gemiddeld heeft hotel kamers ruimte voor 3 gasten.

image-tag