Vakantiewoning in Annecy, middeleeuwse schoonheid

555 Vakantieverblijven beschikbaar

Met een vakantiewoning in Annecy kunt u genieten van een van de mooiste steden in Frankrijk. De stad is ideaal voor zowel een gezinsvakantie als een wandelvakantie. De omgeving is geweldig, omdat u niet alleen naar het mooie meer van Annecy, maar ook naar de bergachtige Haute Savoie kunt. Op deze manier kunt u, met als basis uw huisje in Annecy, kiezen voor allerlei sportieve activiteiten op het gebied van watersport of in de ruige natuur van de bergen. Daarnaast heeft het middeleeuwse stadje zelf ook verschillende bezienswaardigheden. Een bezoek aan het oude centrum brengt u op het marktplein. Drie dagen per week kunt u zich weer in de middeleeuwen wanen, dankzij een drukke markt met ontelbare kraampjes met vooral lokale producten. Verder zijn er op bepaalde dagen nog een antiekmarkt en een kunstmarkt te vinden voor de liefhebber. In de oude stad Annecy wordt de markt nog echt in ere gehouden. Beleef het zelf en kies uw vakantiewoning in Annecy.

Het mooiste Europese meer bezoeken vanuit uw vakantiewoning in Annecy

Als u tijdens uw verblijf in een vakantieverblijf in Annecy wilt genieten van watersport, is het Lac d'Annecy een echte verrassing. Dit meer is een gletsjermeer waarvan het water enorm zuiver is. Het meer is groot genoeg voor allerlei watersporten, maar voor uw vakantieplezier kunt u ook genieten van de ongerepte natuur rond het water. Wandelen, paardrijden, mountainbiken en zelfs parasailing, alles is mogelijk, mede door de hoger gelegen delen. Voor alle gezinsleden is er dus wat te doen. Wilt u op een mooie zonnige dag een keertje lekker luieren op een strand, dan kan dat uiteraard ook. Het nabij gelegen Beleef heeft een paar prachtige zandstranden. Wilt u vanuit uw appartement in Annecy een fijn dagje wandelen, overweeg dan eens een lekkere picknick in een van de prachtige bergweiden in de Haute Savoie. Rust in het groen met misschien alleen een koe die wat dromerig staat te grazen? Natuurlijk zijn er ook pittoreske bergdorpjes waar u een gastvrij onthaal staat te wachten.

Accommodatie in Annecy: geniet van de typisch Franse keuken

Misschien gaat u gezellig in uw vakantiehuis in Annecy genieten van de Franse specialiteiten die u op de markt goedkoop kunt inslaan. Annecy heeft echter ook een bruisende horeca waar de de plaatselijke gerechten een keer kunt gaan proeven. Natuurlijk moet u dan een tartiflette bestellen om te laten zien dat u weet hoe het hoort in dit gebied. Deze ovenschotel is gemaakt met aardappelen, kaas (reblochon), spek, ui en crème fraîche. De tartiflette vormt een stevige maaltijd en wordt vaak geserveerd met een frisse salade en een goede huiswijn. In de Haute Savoie is de lunch net als in de rest van het land de belangrijkste maaltijd. Om 12 uur stipt is het tijd voor een uitgebreide maaltijd van diverse gangen. Zorg dan ook dat u uw vakantiewoning in Annecy op tijd verlaat als u buiten de deur wilt lunchen. In de avond doet men de lunch nog eens dunnetjes over, zij het wat lichter. Dan wordt het water vervangen door wijn. En het ontbijt dan? Voor een Fransman bestaat dat meestal uit een grote grote kom koffie waarin een flink stuk stokbrood wordt gedoopt!

Andere vakantieverblijven in de buurt van Annecy

image-tag