Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
400.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Zeilvakantie Turkije

Zon, witte stranden en blauwe zee - Turkije

Een zeilvakantie langs de Turkse kust wordt ook wel een Blue Cruise genoemd (Mavi Yolculuk in het Turks). U vaart dan met een traditionele houten Turkse schoener, een gulet. U kunt een Blue Cruise boeken langs de kust van Turkije in combinatie met de Griekse kust. De top bestmmingen voor een zeilvakantie in Turkije zijn Fethiye, Marmaris en Göcek aan de Lycische kust waar de Midellandse Zee en de Egeïsche Zee elkaar ontmoeten, en Bodrum aan de Golf van Gökova. 

Tips voor het zeilen in een gulet

U kunt een zeilvakantie boeken als u single bent, een stel of een gezin en zelfs kleine groepen kunnen gaan zeilen. Het beste is om uw boot op tijd te boeken zodat u genoeg plek heeft voor uw reisgezelschap. Daarnaast zal het u veel geld schelen omdat de reisorganisaties ter plekke geld willen verdienen. Voorkom dus dat u te veel betaald en dat er geen loze beloftes gedaan worden. U zult gelokt worden met extra's, waar uiteindelijk vaak geen vergunningen voor zijn aangevraagd. Betaal ook niet eerder dan de dag dat u vertrekt, zo voorkomt u dat u betaald voor een dag dat het weer slecht is en u uw geld niet terug krijgt. Ook is het aan te raden niet direct het goedkoopste aanbod te nemen. U wilt wel een veilige zeilboot en ook op het eten en drinken moet niet bezuinigd worden.
Daarnaast is het altijd goed om van te voren te weten of de bemanning en de schipper Engels spreken. Ook kunt u vragen om van te voren de gastenlijst in te zien, zo heeft u een prettig gevoel als u voor een lange tijd het open water op gaat. Daarnaast is het erg belangrijk om te weten of de schepen ook echt zeilen. Als u meezeilt met een gulet dan wilt u niet de hele tijd het lawaai van een motor aan boord horen. Het fijnste aan het zeilen is de rust. U kunt heerlijk op het dek ontspannen en zonnen, even gaan zwemmen of lekker eten en drinken zonder het lawaai van een motor of de lucht van de uitlaatgassen. Zo kunt u optimaal genieten van uw zeilvakantie.

Meer dan alleen zeilen

Zeilen in Turkije is zowel voor zeilers als zonaanbidders de ideale vakantie. Turkije heeft prachtige witte stranden en azuurblauwe zeeën, perfect voor verschillende soorten watersport. De Turkse kust is niet alleen geliefd bij de zeilers, maar ook (wind)surfers en duikers gaan hier graag heen. De surfers zijn vaak te vinden in Çesme en Bitez terwijl de duikers het liefste naar Marmaris, Fethiye, Kaş en Antalya gaan. De Egeïsche kust behoord tot een van de beste surfbestemmingen. Hier kunt u dan ook makkelijk een surfschool vinden en materialen huren.

Heerlijke zeilwind vindt u bijvoorbeeld ook in Griekenland, Kroatië en Italië.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!