Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
400.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Zeilvakantie Nederland

Op zeilvakantie in eigen land

De meest bekende locatie voor een zeilvakantie in Nederland is Friesland. De geografische ligging van Friesland maakt deze provincie een uiterst geschikt zeiloord. Friesland heeft vele meren en waterwegen wat ten goede komt aan de watersport. Jaarlijks worden er meerdere evenementen georganiseerd in Friesland waarbij de watersport centraal staat zoals de Sneekweek en het Skûtsjesilen. Ook het zeilen onder de jeugd is erg populair. Er worden veel wedstrijden en kampen georganiseerd voor jongeren. De grootste wedstrijd voor de jeugd wordt in Nederland gehouden op het IJsselmeer vlakbij de Friese plaats Workum: de Dutch Youth Regatta, hierbij wordt voornamelijk in optimisten gevaren.

Zeilen op de Nederlandse meren

Een afwisselende zeilvakantie kunt u het beste boeken in Nederland. Het fijnste vaart u op het IJsselmeer. Hier heeft u geen last van het getij zoals u dat wel heeft op de Waddenzee en de Noordzee. Daarnaast heeft Nederland nog verschillende andere meren met perfecte omstandigheden voor een dagje zeilen, zoals het Haarlemmermeer, Markermeer en het Lauwersmeer.

U kunt verschillende soorten zeilschepen huren in Nederland. Kinderen en jongeren varen vaak alleen of in tweetallen in een Optimist, deze bootjes hebben wat weg van een badkuip met een zeil. Ze zijn makkelijk te besturen en omslaan is haast onmogelijk. Met een zeiloppervlak van maar 3,5m² is dit de perfecte boot om in te leren zeilen. Daarna stapt de jeugd vaak over op een andere eenmans zeilboot zoals de Splash, de Europe of de Laser (Pico). Voor een klein gezin is een Valk een perfect schip. Deze boot is alleen niet geschikt voor open water door de lage boeg, maar uiterst geschikt voor de binnenwateren.
Als u niet zelf wilt varen maar wilt meezeilen met ervaren bemanning en een schipper dan kunt overwegen om bijvoorbeeld op een Platbodem of Catamaran mee te varen. Ook kunt u in een flottielje varen. Een flottielje betekent letterlijk een groep zeilboten. Dan heeft u al het plezier van het zeilen, doet u ervaring op en kunt u 's avonds nieuwe mensen leren kennen.

Diploma's

Het voordeel van een zeilvakantie, in tegenstelling tot varen met een motorboot, is dat u geen vaarbewijs nodig heeft. U kunt wel diploma's behalen, dit zijn de zogenaamde CWO (Commissie Watersport Opleidingen) diploma's. In Nederland zijn ontzettend veel zeilscholen met instructeurs die u in een week de beginselen van het zeilen kunnen leren, en aan het eind ontvangt u dan een diploma. Deze diploma's hebben verschillende niveaus, van niveau I tot niveau IV+.

Gaat u toch liever in een ander gedeelte van Europa zeilen? Kijk dan ook eens naar ons aanbod van vakantiehuizen in bijvoorbeeld Griekenland of Kroatië.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!