Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
400.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Zeilvakantie Kroatië

Breng een zeilvakantie door in Kroatië

Kroatië behoort al jaren tot een van de favoriete bestemmingen van vele watersporters. De prachtige lange kustlijn die strekt van Istrië tot het zuiden van Dalmatië behoort tot de mooiste kusten van Europa. De kust van Kroatië is in totaal bijna 6000 km lang hier kunt u dus altijd een mooie locatie vinden voor uw zeilvakantie. De Adriatische zee is een ideale zeilbestemming door de goede combinatie van wind, lekker weer en de afstanden. U kunt uw zeilvakantie ook goed combineren met een fietsvakantie.
U kunt ervoor kiezen om uw eigen zeilboot mee te nemen naar Kroatië of er zelfs heen te varen. Maar u kunt ook een bareboat zeiljacht huren of ervoor kiezen om een boot te huren met een schipper als u zelf niet zo'n ervaren zeiler bent.
Een zeilvakantie in Kroatië is voor bijna iedereen toegankelijk, mits u geen last heeft van zeeziekte. U kunt alleen gaan zeilen, met uw partner, gezin of vrienden, voor iedere combinatie is er wel een geschikte charter te vinden. Als u niet alleen wilt varen dan kunt u eens kijken of meezeilen in een flottielje iets voor u is. Als u in een flottielje meezeilt dan is er van tevoren een route afgesproken die u dan in alle rust kunt zeilen en aan het eind van de dag treft u dan de andere zeilers op de eindbestemming.
Een aantal mooie plaatsen die u niet mag missen zijn Pula in Istrië, Zadar in de provincie Sukošan en Split in Midden-Dalmatië.

De eilanden

Kroatië telt meer dan duizend eilanden. De drie grootste en meest toeristische eilanden zijn Cres, Krk en Brač. Maar er zijn ook genoeg kleine eilanden te vinden die u veel moois bieden, zo komt u wel eens onontdekte baaitjes tegen en idyllische vissersdorpjes. Het fijnste aan de eilanden is het Middellandse zeeklimaat, ook wel het Mediterrane klimaat genoemd. Met veel zonuren en temperaturen tussen de 25 en 35 graden maakt dit uw vakantie helemaal compleet.

Regelgeving

Voor de specifieke regelgeving wat betreft zeilen in Kroatië kunt u het beste de website van het Ministerie van Maritieme zaken in Kroatië raadplegen. Op deze website vindt u verschillende formulieren die u nodig heeft. Een aantal algemene regels die u altijd moet onthouden bij het zeilen zijn dat u altijd met de juiste vlag moet varen, dat u op de juiste manier voorrang verleend en dat alcohol en drugs verboden zijn net als tijdens het auto rijden. Specifiek voor de Kroatische wetgeving is het belangrijk dat u in het bezit bent van een vaarbewijs, en een marifoonbedieningscertificaat. Daarnaast mag u niet zomaar mensen meenemen op uw boot, iedereen moet vermeld staan op de zogenaamde bemanningslijst.
Heeft u Kroatië al vaak gezien, dan kunt u ook overwegen om nog verder te varen naar bijvoorbeeld Griekenland of Italië.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!