Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
400.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Zeilvakantie Italië

Vaar op de mooiste meren tijdens zeilvakantie in Italië

Italië is in opkomst als populaire zeilbestemming in Europa. Door de vorm van Italië, de welbekende laars, heeft Italië (inclusief de eilanden) een indrukwekkende kustlijn van 7600 km langs de Adriatische, Ionische, Tyrreense en Ligurische Zee.

Meren

Italië heeft niet alleen een lange kustlijn maar ook nog eens 18 verschillende meren waar u op kunt zeilen. Met name het Gardameer, Lago Maggiore, het Comomeer en het meer van Lugano zijn populaire plaatsen om te gaan zeilen. In het noorden ligt het grootste subalpiene (= gelegen tussen de montane en de alpiene gordel) meer van Italië, het Gardameer, met een oppervlakte van 368 km².

Eilanden

Italië heeft in totaal 3766 eilanden, een aantal van een wat groter formaat een een aantal kleinere. Een aantal van deze eilanden zijn erg bekend, of zelfs berucht. Het meest zuidelijk gelegen eiland en ook het meest zuidelijk gelegen punt van Italië is het eiland Lampedusa. Lampedusa ligt tussen Tunesië en Malta in en behoort tot de Pelagische Eilanden.
De grootste eilanden van Italië zijn Sicilië (25.662 km²), Sardinië (24.090 km²) en Elba (223 km²). Elba wordt voornamelijk in één adem genoemd met Napoleon. De Franse generaal en dictator Napoleon Bonaparte werd op 4 mei 1814 verbannen naar Elba. Hier verbleef hij 10 maanden tot dat hij ontsnapte en terug keerde naar Frankrijk. In de tijd van zijn ballingschap reoganiseerde hij het eiland waardoor de economie op het eiland weer aantrok. Dit maakt Elba voor vele toeristen een interessante vakantiebestemming. Vanaf Elba kunt u ook gemakkelijk naar Corsica zeilen en uw vakantie vanaf daar voortzetten. U kunt Elba bereiken door met de auto naar Italië te reizen of het vliegtuig te nemen naar Pisa. De budget airline Ryan Air vliegt hier dagelijks heen vanaf Eindhoven en Weeze.
De stad Portoferraio is een stad aan de belangrijkste haven van Elba. De Romeinen noemden de stad Fabricia en later Ferraia, omdat de haven vooral ijzer exporteerde. Portoferraio betekent dan ook letterlijk ijzerhaven.
Daarnaast zijn ook Sardinië en Corsica geliefde zeiloorden. Gekenmerkt door ruige kliffen en minder aantrekkelijke rotsformaties, maar toch een aantrekkelijke zeilbestemming voor velen. Met name het mengsel en de directe invloed van de Franse en Italiaanse cultuur kunt u hier goed ervaren.

Regelgeving in Italië

De Italianen hebben een aantal strikte regels opgesteld wat betreft het varen. Zo zijn er meren waar u helemaal niet mag varen met een motorboot. Op andere meren mag u uitsluitend varen met boten die maximaal 4 pk aan motorvermogen bezitten. De controles op het water worden uitgevoerd door de Guardia di Finanza. Deze politiemacht is onderdeel van de Italiaanse belastingdienst. De boetes die de Guardia uitdeelt, liegen er meestal niet om.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!