Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
400.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Zeilvakantie Griekenland

Genieten van het prachtige weer tijdens zeilvakantie in Griekenland

In Griekenland begint het zeilseizoen in maart, wanneer de temperaturen hoger zijn dan de temperatuur van het water.

Eilandhoppen in Griekenland

Griekenland is het perfecte land voor uw zeilvakantie in de zon. Met een kustlijn van ongeveer 15.000 km is er altijd een mooie plek voor u om te gaan zeilen. Griekenland heeft in totaal meer dan 3000 eilanden, die onderverdeeld worden in archipels. De meest bekende archipels waar u kunt zeilen zijn de Cycladen, Ionische eilanden, de Sporaden, de Noord-Egeïsche Eilanden en de Dodekanesos. Eilandhoppen kunt u natuurlijk heel makkelijk doen per zeilboot. Ieder eiland is verschillend en heeft een eigen karakter. Met een zeiljacht vaart u makkelijk iedere dag naar een ander eiland zonder het vervelende geluid van de motor zoals u dat heeft op een veerboot.
Griekse havensteden die goed te bereiken zijn, zijn bijvoorbeeld Pireaus, Patras en Heraklion op Kreta.

Alleen of in een flottielje?

Heeft u al veel zeilervaving? En geniet u van de rust dat het zeilen met zich meebrengt? Dan kunt u er helemaal zelf opuit trekken. Bent u nog niet zo ervaren maar u wilt wel genieten van het zeilen en zich niet druk hoeven te maken om de route, dan is het misschien een goed idee om eens te kijken naar een flottielje. Een flottielje is letterlijk een groep zeilboten die samen varen. De route wordt dan van tevoren bepaald en 's avonds kunt u contact leggen met de andere zeilers die meezeilen in het flottielje. U kunt als single meezeilen of als gezin, voor iedereen is het gezellig en een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen. U kunt ervoor kiezen om zelf te zeilen of een zeiljacht te huren met schipper.

Regelgeving in Griekenland

De Grieken hebben erg strikte regels wat betreft het varen. Als u wilt varen op Griekse wateren dan heeft u minstens het Internationaal Certificaat van Competentie (ICC) nodig, dit is een internationaal vaarbewijs. Het ICC is gekoppeld aan het Nederlandse vaarbewijs. Als u dus al het Klein- of Groot Vaarbewijs bezit dan heeft u automatisch het daar aan gekoppelde ICC. Het verschil is dat u met met een Klein Vaarbewijs een ICC heeft voor de Europese binnenvaart en met het Groot Vaarbewijs heeft u een ICC voor de Europese binnenvaart en de Europese kustwateren.  Daarnaast moet u op verzoek een Internationaal Certificaat Pleziervaartuigen (ICP), een bemanningslijst en een btw bewijs kunnen tonen. Daarnaast moet de schipper een verklaring afleggen dat de tweede persoon aan boord over voldoende ervaring beschikt indien deze persoon niet in het bezit is van een vaarbewijs. In Griekenland kunt u ook geen boot meer huren zonder een vaarbewijs.

Heeft u Griekenland al eens gezien en wilt u eens een zeilvakantie in een ander land plannen? Kijkt u dan ook eens naar zeilvakanties in Kroatië of Turkije bijvoorbeeld.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!