Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
400.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Zeilvakantie Duitsland

Geniet van een heerlijke zeilvakantie bij onze oosterburen

Ook in Duitsland heeft u veel opties om een zeilvakantie te boeken. U kunt prachtig zeilen op de binnenwateren, de meren en rivieren die door het hele land stromen, of op de Oostzee in het noorden.

Duitse binnenwateren

De drie grootste meren van Duitsland zijn de Chiemsee, het Bodenmeer en Müritz. Over het algemeen is het erg druk op de Duitse binnenwateren. Er zijn relatief weinig jachthavens en een goede ligplaats vinden langs de kanalen is lastig. Om de drukte een beetje te reguleren hebben de Duitsers een aantal strikte regels opgesteld. Zo mag men bijvoorbeeld op de Bodensee, dat ligt op de grens met Zwitserland en Oostenrijk, niet varen met een zeil dat een oppervlakte heeft van meer dan 12 vierkante meter. Mocht u toch een boot hebben met een groter zeiloppervlak of een motorboot met meer dan 4,4 kW dan moet u een speciaal patent aanvragen bij de autoriteiten. Als u in het bezit bent van een Nederlands vaarbewijs dan kan dit omgezet worden naar een zogenaamd 'Ferienpatent', dit Ferienpatent is 4 weken geldig. Ook op de Rijn mag u niet maar zo varen. Heeft u een schip langer dan 15 meter dan moet u in het bezit zijn van het Rijn Sportpatent. Dit patent is niet eenvoudig te krijgen. Om te beginnen moet u in het bezit zijn van het vaarbewijs 2 en u moet aan kunnen tonen dat u minstens vier maal met een kleinere boot het traject van Nijmegen tot en met Koblenz gevaren heeft. Daarnaast moet u bij het CBR een mondeling tentamen doen en wordt u geestelijk en lichamelijk gekeurd. Deze keuring vindt elke vijf jaar plaats tot uw 65e verjaardag, vanaf dat moment moet u ieder jaar gekeurd worden.
Wilt u zich toch graag over de binnenwateren willen vervoeren, dan is het mogelijk om uw zeilschip per binnenvaartschip te vervoeren terwijl u zelf met de trein reist. Heeft u een schip niet langer dan 18 meter dan kunt u op deze manier toch stroomopwaarts reizen en uzelf een hoop tijd en lasten besparen.
Mocht u een zeilvakantie willen combineren met een stedentrip, dan is het aan te raden om een vakantiehuis is Beieren te zoeken. U kunt dan prachtige steden zoals München bekijken en zeilen op meren zoals de Starnbergersee, Ammersee en Staffelsee.

Zeilen op de Oostzee

De Oostzee is de perfecte locatie voor een zeilvakantie. Hier kunt u makkelijk dag-, midweek- of weekendtripjes maken. U kunt naar een van de vele steden aan het water varen of zelfs naar de Deense eilanden. Vooral de Hanzesteden Kiel, Lübeck en Rostock zijn echt een bezoekje waard. Met name Kiel heeft veel te bieden. Mocht u de tijd hebben dan moet u zeker Kiel eens in de laatste week van juni bezoeken. In juni wordt het jaarlijkse evenement Kieler Woche georganiseerd. Dit is een van de grootste zeilregatta's ter wereld. Het is niet alleen een wedstrijd maar ook een echt volksfeest met live optredens, lekker eten en gezelligheid.
Op de Oostzee kunt u vaak ook meezeilen op een traditioneel zeiljacht. Dit zijn vaak zeiljachten die varen onder de Nederlandse vlag. Zo kunt u vaak kiezen uit klippers, tjalken of schoeners.
Een aantal mooie Duitse eilanden in de Oostzee die u kunt bezoeken zijn Fehmarn en Rügen. Rügen is het grootste eiland van Duitsland en is via het vaste land te bereiken door de Hanzestad Stralshund. Ook de stad Flensburg, vlakbij de Deense grens is een aanrader.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!