Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
Verander zoekopdracht
700.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Visvakantie Zweden - actieve vakantie in het noorden

Eindeloze bossen en duizende meren - het ultieme visparadijs

Zweden is het land van de duizend meren en van de ongerepte natuur. Het ligt aan de Botnische Golf, aan de Oostzee en aan het Kattegat en bevat erg veel wateren, waardoor Zweden erg uitnodigt voor een geweldige visvakantie.

Wet- en regelgeving

Als u ervoor kiest om te gaan vissen in Zweden, is het hebben van een visvergunning niet verplicht. Iedereen mag in Zweden zonder visvergunning in de openbare wateren vissen, mits er alleen gebruik gemaakt wordt van handgereedschap. Dit houdt in dat er alleen gevist mag worden met vrij simpele hengels en schepnetten.
Als u in privéwateren wilt vissen is dit toegestaan zonder vergunning in de gebieden langs de kust en in de grootste meren van Zweden, het Vänermeer, het Vättermeer, het Mälarenmeer, het Hjälmarenmeer en het Storjönmeer.  Wilt u echter in andere privéwateren vissen, dan heeft u een soort vergunning of ander bewijs van toestemming nodig, wat vaak te krijgen is in de vorm van een viskaart. Viskaarten gelden vaak voor één dag, en zijn te koop bij de plaatselijke VVV-kantoren, hengelsportwinkels en tankstations.

Zoetwatervissen in Zweden

Verspreid door het land liggen duizenden meren, in totaal zo ongeveer 96.000. het grootste meer van Zweden ligt in de regio Midden-Zweden, en is het Vänermeer. Dit meer heeft een oppervlakte van 5655 vierkante kilometer, en is dus een uitstekende plek om te gaan vissen. In dit meer komen verschillende vissoorten voor, zoals de snoek, baars, snoekbaars, forel en de karper. Als u een vakantiehuis aan het Vänermeer geboekt heeft, kunt u op een dag dat u geen zin heeft in vissen naar de stad Karlstad reizen om deze stad te verkennen, en de Zweedse sfeer te proeven.

In Zweden is het de vaak regel dat u een gevangen vis terugzet, om zo de populatie van de vissen stabiel te houden. Mocht u willen vissen en de vis mee te nemen naar huis voor het avondeten, kunt u ervoor kiezen om te gaan vissen in een Put & Take meer, waar u tegen betaling op forel kunt vissen, die u na de vangst mee naar huis mag nemen. Door het hele land zijn er verschillende Put & Take meren, maar de meeste hiervan zijn te vinden in het midden en zuiden.

Hoe verder u naar het noorden van het land reist, hoe diverser de soorten vis worden. In Noord-Zweden komen onder andere beekforel, vlagzalm en Arctische riddervis voor. De natuur rondom de wateren in Noord-Zweden is vrij ruig, bergachtig, en er zijn een stuk minder bossen te vinden dan in het midden en zuiden.

Ook zijn er verschillende mogelijkheden om in Zweden in rivieren te vissen. De langste rivier is de Göta älv, die van het Vänermeer naar het Kattegat loopt en 93 kilometer in lengte is. In het noorden zijn prachtige rivieren te vinden, die uitstekende vislocaties bieden. Hier kunt u vissen op beekforel, vlagzalm, riddervis en zalm. Zalm komt er in overvloed voor, en er is dus een erg grote kans dat u deze vissoort vangt. Ook is de kans dat u snoeken vangt erg groot, aangezien deze vissoort erg veel voorkomt door heel Zweden heen.

Vissen langs de kust

Er is in Zweden naast de optie om in het zoete water ook de optie om in het zoute water van de zee te gaan vissen. Zo kunt u ervoor kiezen om vanaf de rotsachtige kust van het land uw hengel uit te gooien, maar u kunt ook een boot huren om vervolgens de open zee op te varen en daar uw geluk te beproeven. Aan de westkust kunt u in het kattegat vissen op onder andere kabeljauw, makreel en zeeforel. De westkust staat met name bekend vanwege de vele schaaldieren en zeevis die er te vinden zijn. Zo kunt u meegaan op een vistocht op zeekreeften en oesters. Ook kunt u aan de oostkust een van de eilanden bezoeken en vanaf deze eilanden uw hengel uitgooien. Een van de eilanden vanaf waar u goed kunt vissen terwijl u tegelijkertijd de mogelijkheid heeft om van de natuur te genieten is Gotland. Dit eiland biedt de perfecte mogelijkheid voor een visvakantie in combinatie met een natuurvakantie.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!