Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
400.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Visvakantie Spanje - vissen met prachtig weer

Vissen in Spanje

Spanje staat over het algemeen bekend als prachtig land waar u kunt genieten van het heerlijke weer, en veel zonuren per jaar. Spanje grenst in het noorden aan de Cantabrische Zee, in het westen aan de Atlantische Oceaan, en in het oosten en zuiden aan de Middellandse Zee. De belangrijkste rivieren in het land zijn de Taag, de Ebro, Duero, Guadiana en de Guadalquivir.
Door de aanwezigheid van veel water in de omgeving van Spanje, is het land uitstekend voor een visvakantie, waar u tijdens het vissen kunt genieten van het mooie weer.

Visvergunning en regelgeving

Om te mogen vissen in Spanje is er een regionale hengel- of visvergunning nodig als u in de zee, rivieren of meren wilt vissen. Als u een algemene visvergunning in Spanje koopt is deze 5 jaar geldig vanaf de ingangsdatum, en is beschikbaar voor iedereen vanaf 16 jaar oud.
Op de vergunning staat voor welk gebied het geld, en of het gebied een “vang en terugzet” regio is, of dat het een andere regio is.
Als u wilt vissen in een van de meren, rivieren of mondingen, dan kunt u bij de plaatselijke viswinkels, het plaatselijke kantoor van het Ministerie voor Leefmileu en in sommige banken een hengelvergunning kopen. Daarnaast is er als u op forel wilt gaan vissen vaak nog een bijkomende dagvergunning nodig, die te verkrijgen is bij de plaatselijke visvereniging waar u op forel gaat vissen.
Per regio zijn er ook nog verschillende regels die erbij komen kijken, zoals de tijden van de dag dat er niet gevist mag worden. Zo mag er in de regio Catalonië niet gevist worden tussen 21.00 en 6.00 uur, en in de regio Aragon mag tussen 24.00 en 06.00 uur niet gevist worden.

Vislocaties in Spanje

Als u besluit een visvakantie in Spanje door te brengen, zijn er verschillende mogelijkheden in de omgeving waar u kunt gaan vissen. De langste rivier van het land is de Ebro, die in het noorden van het land in Cantabrië ontspringt, en met een lengte van 925 kilometer naar het zuidoosten stroomt.
Langs deze rivier zijn verschillende uitstekende vislocaties te vinden, zoals in de omgeving van de stad Zaragoza, waar de Ebro doorheen loopt. De rivier wordt wel gezien als het visrijkste water van Europa.
Enkele vissoorten die in de Ebro voorkomen zijn onder andere karper, paling, meerval, barbeel, snoekbaars en blackbass.

Een populaire visstek wat onderdeel is van de Ebro is het stuwmeer van Caspe.
In dit stuwmeer wordt jaarlijks de Nationale kampioenschappen Blackbass vissen gehouden. Daarnaast komen er veel vissoorten voor in het meer, waarvan de meest voorkomende vissoorten meerval, karper, snoekbaars en blackbass zijn. Er worden in het meer af en toe zeer grote meervallen gevangen, van langer dan 2 meter. Ook kunt u in het meer goed karpervissen, waarbij er een kans is dat u karpers van rond de 6-15 kilo kunt vangen, maar er komen ook karpers voor die zwaarder zijn dan 20 kilo.

Een andere goede visstek is in de rivieren van de Costa Blanca, in de omgeving van de Amadoria Dam, in de buurt van de stad Villajoyosa. In deze wateren komen voornamelijk kleinere vissen voor, maar ook de karper en de barbeel worden er af en toe gevangen. Forellen komen er ook in overschot voor in deze wateren.

Vissen op de Middellandse Zee

Naast de mogelijkheid om te vissen in de rivieren, meren en mondingen is er natuurlijk ook de mogelijkheid om in de zee te vissen, aangezien Spanje erdoor omringd is. De Middellandse Zee bijvoorbeeld is het thuis van verschillende vissoorten zoals bluefish, palometa, amberjack, verschillende makreelsoorten, tonijnen, zeebaars en de zeebrasem. De rode tonijn bijvoorbeeld komt erg veel voor, en deze vissen kunnen een lengte van wel 3 meter bereiken, en worden voornamelijk gevangen door trollen. Trollen is een manier van vissen waarbij er verschillende lijnen uitgegooid worden en achter een boot aan voorgetrokken worden.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!