Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
Verander zoekopdracht
700.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Visvakantie Noorwegen - geniet van de ongerepte natuur

Visvakantie Noorwegen - ontspanning en rust in dit prachtige land

Noorwegen is een van de Scandinavische landen, en grenst aan zowel de Barentszzee, de Noorse Zee, de Noordzee en het Skagerrak. Noorwegen heeft een kustlijn van 25.148 kilometer, en staat daarmee in de top 10 van landen in de wereld met de langste kustlijn. Doordat Noorwegen zo'n grote kustlijn heeft, met meerdere prachtige fjorden, is het land een uitstekende keuze om een visvakantie door te brengen.

Regelgeving voor vissen

Als u op een visvakantie in Noorwegen gaat en graag wilt gaan vissen heeft u geen vergunning nodig. Er zijn echter wel een aantal regels waar u zich aan moet houden.
De regels zijn dat u de vissen die u vangt een minimale maat moeten hebben, verder mogen buitenlandse toeristen alleen vissen met een hengel, ook mag u als toerist maximaal 15 kilogram aan vis het land uitvoeren. Daarnaast moet u als u gaat vissen minimaal 100 meter afstand houden van een viskwekerij, en u mag als toerist uw vangst niet verkopen. Een van de belangrijke regels is dat Paling en doornhaai beschermde vissoorten zijn in Noorwegen en teruggezet moeten worden.

Met betrekking tot de regel over de minimummaat, is het zo dat als de vis kleiner is dan de minimummaat, dan moet het dier onthaakt worden en teruggezet worden in de natuur. Mocht de vis dood zijn als u hem vangt, of mocht hij het niet overleven, dan mag u de hem houden om te gebruiken voor avondeten.

Populaire vislocaties in het land

In Noorwegen worden er regelmatig kabeljauwen gevangen die van extreem grote formaten zijn, en mede hierom staat Noorwegen bekend. Veel sportvissers maken dan ook een visreis naar Noorwegen om een poging te doen deze “monsters” te vangen. Er zijn in Noorwegen echter nog meer vissen die uitgroeien tot extreme formaten. Andere soorten vissen die voorkomen in en om Noorwegen zijn de Zeewolf, Koolvissen en de Heilbot.

Vanaf verschillende plaatsen in het land gaan boten de zee op voor een vistocht. Zo gaan er ook veel charterboten de zee op, waar u dan samen met een schipper de zee op kunt om te vissen, waarbij de schipper u vaak begeleidt en materiaal ter beschikking stelt om te huren. U kunt er echter ook voor kiezen om zelf een boot te huren en de zee op te gaan. Enkele plaatsen waar u goed kunt vissen rond de verschillende fjorden in de regio Trøndelag, en rond de eilanden in de regio Nordland, zoals de eilandengroep van de Lofoten.

Een andere populaire plek om te vissen, terwijl u ook de mogelijkheid heeft om van de prachtige natuur te genieten en wat cultuur op te doen is in de regio Møre og Romsdal. Rond Strømsholmen in Møre og Romsdal vinden dagelijks vistochten plaats, waarbij u u met een boot gaat vissen op onder andere kabeljauw, pollak, makreel of heilbot.

Een visvakantie doorbrengen in de binnenlanden van Noorwegen

Als u aan een visvakantie in Noorwegen denkt staat het idee van vissen op de open zee toch wel centraal, en daar wordt het meeste aan gedacht, maar dit is zeker niet de enige mogelijkheid. Er is ook de mogelijkheid om in zoetwater te vissen in de vele rivieren en meren in het land. Zo kunt u er voor kiezen om bij Gjøvik in de regio Fjell-Noorwegen te gaan vissen. Deze meren vlakbij Gjøvik zijn de ultieme plek waar u tijdens het vissen kunt genieten van de ongerepte natuur. Enkele vissen die u kunt vangen in de zoete wateren van Noorwegen zijn de zeeforel, de trekzalm, de vlagzalm, de witvis, de snoek en de baars.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!