Telefoon
-
gratis oproep
België

Visvakantie in Noorwegen, avontuurlijk en afwisselend

Verander zoekopdracht

Visvakantie in Noorwegen, avontuurlijk en afwisselend

Noorwegen is een zeer populair vakantieland geworden en dat is niet zo vreemd, omdat dit enorme land erg veel te bieden heeft. De natuur is er prachtig en grote delen zijn nog ongerept. De fjorden zijn van adembenemende schoonheid en de vergezichten vanaf de hoger gelegen gebieden zijn prachtig. Daarbij ligt Noorwegen zo noordelijk dat u zeker kunt zijn van een winters plaatje met sneeuw gedurende circa 5 maanden in het jaar. Ook als u van comfort houdt, is een vakantieverblijf in het land de moeite waard. De Noorse steden zijn mooi en comfortabel en er is van alles te doen en zien. Een visvakantie in het land is een speciale belevenis en vooral als u dit in alle vrijheid vanuit uw huisje kan doen.

Visvakantie in Noorwegen: de zee lonkt

Een visvakantie in Noorwegen betekent vrijwel altijd zeevissen. De kust voor het immense land in Scandinavië is bijzonder rijk aan vis en vormt een uitdaging voor iedere sportvisser. Vanuit uw vakantiewoning is er altijd een haventje dichtbij waar u een schip kunt vinden dat u de zee op brengt en dan begint het grote genieten, want de omvang van de vissen zorgt ervoor dat u behoorlijk zal moeten werken om ze aan boord te krijgen. Meest voorkomend in de kustwateren zijn kabeljauw, zeewolf en koolvis, maar het kan ook zijn dat u het moet opnemen tegen de vervaarlijke heilbot. Deze gigant zal u een flink gevecht bieden. Regelmatig worden exemplaren van rond de 100 kilo aan boord gehesen. De grootste heilbot die met een hengel werd gevangen woog maar liefst 180 kilo. Na een dag zeevissen is het goed toeven in uw appartement.

Een accommodatie die zorgt voor vrijheid

Vanuit een vakantiehuis kunt u in in alle vrijheid genieten van uw visavonturen zonder daarbij anderen te storen. In Noorwegen zijn er een aantal regels voor het zeevissen. Een visvergunning is niet nodig, maar u mag als sportvisser alleen een hengel gebruiken. Paling en doornhaai zijn beschermde vissen en iedere vis onder de minimumlengte moet met zorg worden teruggezet. U mag maximaal 15 kilo vis mee aan land nemen en mag die niet verkopen. Ook een logische regel is dat u minstens 100 meter afstand moet houden tot viskwekerijen. Dat valt allemaal dus nog wel mee; uw visvakantie in Noorwegen zal niet door regeltjes worden bedorven.

Geniet van uw verblijf tijdens een visvakantie in Noorwegen

Natuurlijk maakt u deze reis voor de bijzondere ervaring om te vissen langs de Noorse kust, maar vergeet niet ook te genieten van dit mooie land. Uw vakantiewoning is een mooie basis om tochtjes te maken en meer te ontdekken van dit rijke land. Want Noorwegen is een van de rijkste landen ter wereld en dat merkt u in de steden en dorpen aan de voorzieningen. Als sportvisser zult u wellicht meer oog hebben voor de natuur en die is overweldigend. Vergeet nooit hoe groot het land is en hoe dunbevolkt het op sommige plaatsen is. Overleg altijd met plaatselijke bewoners als u een tochtje in de natuur overweegt, zodat u weet aan welke regels u zich dient te houden. Wilt u genieten van de voordelen van de grote stad, dan is Oslo een aanrader.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!

Deze website gebruikt cookies
Casamundo maakt gebruik van cookies voor technische-, analytische en marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website stemt u hiermee in. Meer informatie, zoals mogelijkheden tot het terugtrekken van uw instemming, vindt u hier.
Ok, ik stem toe