Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
Zoekopdracht aanpassen
700.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Visvakantie IJsland - vissen en genieten van adembenemende natuur

Visvakantie in IJsland - onbegrense mogelijkheden om te vissen

IJsland is een land met prachtige, ongerepte natuur. Het land kent in totaal 35 meren, en wordt omringd door de oceaan, waardoor het een meer dan uitstekende locatie is om een visvakantie of visreis door te brengen.

Viskaart voor het vissen in IJsland

Als u wilt gaan vissen in de wateren van IJsland heeft u een viskaart nodig, die u het recht geeft om in de 35 meren van IJsland te vissen. Enkele van deze wateren zijn het hele jaar geopend voor vissers, maar de meeste zijn open van 1 mei tot 30 september.
De viskaart heeft een geldigheidsduur van één jaar, en is te koop bij verschillende N1 en OLIS tankstations verspreid door het land, hengelsportwinkels, postkantoren en online.
Het is ook mogelijk om een dagkaart te kopen om te mogen vissen, maar dat is vrij duur, waardoor het veel voordeliger is om een jaarkaart te kopen.
De viskaart is geldig voor 1 persoon en kost ongeveer 50 euro. Kinderen onder de 14 jaar oud mogen gratis vissen onder begeleiding van een volwassen persoon die in het bezit is van een geldige viskaart.

Zoetwatervissen

Er zijn verspreid door IJsland 35 meren waar u mag vissen als u een viskaart koopt. De meeste van deze liggen in het westen/zuidwesten van het land, in de regio's West en Reykjavik. In deze meren komen onder andere veel forel en zalm voor. Ook komen er paling stekelbaars voor.
Ook zijn er in IJsland verschillende rivieren, die ontstaan aan de top van de Gletsjers in het land, en richting de oceaan lopen.

De rivieren in IJsland zijn allemaal privébezit, dus als u in de rivieren wilt vissen zult u een dagkaart moeten kopen, en er zit vaak een maximum aan aantal mensen dat in de rivier mag vissen.
Een dagkaart om te vissen op zalm in één van de rivieren in IJsland kost ongeveer tussen de 150 en 375 euro, en kan zelfs oplopen tot hoge bedragen boven de duizend euro.

Vissen in de Zee rondom IJsland

Aangezien IJsland een eiland is, en dus omringd is door de zee, is er ook een erg goede mogelijkheid om tijdens een visvakantie in IJsland te gaan vissen in de zee. Er is de optie om vanuit een van de havens in het land een boot te huren en het water op te varen om te vissen of mee te gaan op een vissersboot en een speciale visreis te maken, maar er is ook de optie om vanaf het land te vissen, aan een van de prachtige fjorden. In de regio Westfjorden liggen enkele prachtige fjorden vanaf waar u kunt vissen, waar u dan tijdens het vissen ook de prachtige natuur kunt waarnemen, en heerlijk tot rust kunt komen.
Als u ervoor kiest om in de zee te gaan vissen, zijn er verschillende soorten die u kunt vangen. Zo worden er regelmatig enorme exemplaren kabeljauw gevangen, maar ook schelvis, koolvissen, de zeewolf, heilbot en schol komen er voor. De vangst zal grotendeels bestaan uit kabeljauw, aangezien deze vis in enorme getalen voorkomt in het zoute water.

Eigen vismateriaal meenemen naar IJsland

Bij een visvakantie in IJsland is het voor veel sportvissers normaal dat eigen visgerei meegenomen wordt. Er is de mogelijkheid om uw eigen materiaal mee te nemen naar IJsland, hoewel er enkele regels zijn over het meenemen van eigen materiaal. Zo moet eigen materiaal, als u het mee wilt nemen, gedesinfecteerd zijn. Dit kan zowel thuis gebeuren, als op het vliegveld van IJsland. Als u ervoor kiest om het materiaal thuis te laten desinfecteren moet u bij aankomst in IJsland een certificaat kunnen tonen waarop staat dat het in Nederland gedesinfecteerd is. Als u uw materiaal in IJsland wilt laten desinfecteren geeft u het mee aan de douane, die het voor u laat desinfecteren.
Ook is er natuurlijk de mogelijkheid om, in plaats van eigen materiaal mee te nemen, visgerei te huren in IJsland bij de verschillende hengelsportwinkels.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!