Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
Verander zoekopdracht
700.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Visvakantie Hongarije - vissen in de Oost-Europese meren

Vissen in Hongarije - het karperland van Oost-Europa

Hongarije is een van de landen in Oost-Europa, en bevat enkele grote meren zoals het Balatonmeer en het Tiszameer. De natuur in het land is prachtig, en rondom de rivieren en meren bevinden zich meerdere uitstekende vislocaties, waardoor het zich goed leent voor een visvakantie.
In de hengelsport staat Hongarije ook wel bekend als het “karperland”. Dit komt omdat de vissoort actief gekweekt wordt en uitgezet in de vele wateren van het land. De belangrijkste rivier in Hongarije is de Donau die veel zijrivieren heeft, waarvan de Tisza de voornaamste is.

Wet- en regelgeving

Om te mogen vissen in Hongarije moet u in het bezit zijn van een geldige visakte en u moet ook in het bezit zijn van een regionale visvergunning. Beide documenten zijn te verkrijgen bij de plaatselijke Vis- en hengelsport organisaties. Een visakte heeft een geldigheidsduur van 1 jaar, waardoor u met dezelfde akte meerdere tijdelijke vergunningen kunt kopen, aangezien deze slechts van korte duur zijn. De regionale vergunningen kunnen een geldigheidsduur hebben van één dag of één week.
Als u eenmaal een visakte en een visvergunning gekocht heeft, mag u overal vissen binnen deze regio, met maximaal twee hengels, en alle aassoorten. De visvergunningen zijn vaak ook te koop bij campings en plaatselijke postkantoren, en hier zijn dan ook reglementenboekjes te verkrijgen waar de regels in staan over minimale maten van vissen enzo.

Er zijn ook een aantal voorwaarden aan de akte en vergunning verbonden. Zo mag een volwassen persoon vissen met maximaal 2 hengels, waaraan per hengel maximaal 3 haakjes bevestigd mogen zijn. Vissers van onder de 18 mogen slechts met één hengel vissen.
Daarnaast zijn er ook nog tijdbeperkingen wanneer er niet gevist mag worden, maar dit verschilt per regio. De “gesloten tijden” van het Balatonmeer is tussen 20 april en 20 mei.

Visstekken in Hongarije

Er zijn versrpreid door Hongarije heen verschillende meren en rivieren die erg geschikt zijn voor een visvakantie. In de regio Transdanubië-west, op de grens met Oostenrijk ligt het Neusiedler meer, wat voor een deel op Hongaars grondgebied ligt. In het meer kunt u vrij goed vissen, terwijl er ook de mogelijkheid is om lekker te genieten van de prachtige natuur in de omgeving en te gaan wandelen.

Het grootste meer van het land, en tevens het grootste meer van Midden-Europa is het Balatonmeer. Dit meer is erg toeristisch, waardoor de kans dat u hier erg succesvol bent is minder dan in andere meren in de rest van het land.  Er zijn echter in het meer wel verschillende visstekken waar u kunt vissen op bijvoorbeeld karper, paling, en de snoekbaars. Zo liggen er aan de zuidoever 2 plaastjes die een goede uitgangspositie bieden om te vissen in het meer. Balatonboglar en Balatonlelle hebben beide grote pieren, vanaf waar u in alle rust kunt vissen, en waar de kans groot is dat er langs de rotsoever paling en karper voorkomt.

Een andere uitstekende plek om een visvakantie in Hongarije door te brengen is in de omgeving van het Tiszameer. Aan de oever van dit meer kunt u goed vissen, en de verschillende vissoorten die in het meer voorkomen zijn onder andere de karper, snoek, baars, brasem, regenboogforel en meerval.

De belangrijkste rivier van Hongarije is de Donau, die het land in tweeën splitst. De rivier vormt de grens tussen Hongarije en Slowakije, en is een uitstekende vislocatie. U kunt langs de hele rivier uitstekend vissen, en er komen zowel karpers, meervallen en veel zalm voor. De rivier stroomt door de hoofdstad Boedapest heen, dus als u daar in de buurt bent kunt u een dagtrip naar de stad maken en de interessante stad bezoeken.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!