Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
Verander zoekopdracht
700.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Visvakantie Duitsland - vissen bij onze oosterburen

Visvakantie Duitsland - Geniet van prachtige omgeving tijdens het vissen

Als u graag op een visvakantie wilt gaan, maar geen zin hebt om ver te moeten reizen, is het huren van een vakantiehuis in Duitsland ook een perfecte optie.
Duitsland heeft een kuststrook in het noorden van het land, met de Oostzee en de Noordzee in het noordwesten. Ook liggen er meerdere rivieren in Duitsland, zoals de Rijn, de Moezel en de Donau. Deze rivieren doorkruisen meerdere regio's in Duitsland, waardoor er op meerdere plekken in Duitsland heel goed gevist kan worden.

Viswateren in de omgeving van uw bungalow in Duitsland

Door heel Duitsland heen zijn verschillende meren te vinden waar u heerlijk kunt vissen. Vrijwel alle meren liggen in een prachtige omgeving, waar u niet alleen goed kunt vissen, maar ook de omgeving kunt verkennen tijdens een vakantie.

Een plek die uitstekend is om een visvakantie door te brengen is in de Zuid-Duitse regio Allgäu. In deze regio, vlakbij de stad Füssen liggen meerdere meren waar u heerlijk kunt vissen. Een van de bekendste meren rondom het stadje is de Alatsee. Dit 12 hectare grote meer wordt omringd door een erg bosrijk gebied en bergpieken. Het meer is populair bij veel sportvissers, aangezien er een groot aantal soorten vissen voorkomt. Zo kunt u in het meer onder andere vissen op forellen, witvis, snoeken, zeelt en karpers. Het is in dit meer alleen toegestaan vanaf de oever te vissen.

Ook in andere delen van het land zijn meerdere uitstekende locaties te vinden waar u kunt vissen in de omgeving van uw bungalow. Zo zijn er ook enkele prachtige visstekken te vinden in de Eifel. In de Eifel ligt de rivier de Kyll. Langs deze rivier liggen verschillende plaatsjes vanuit waar u erg goed kan vissen. In de rivier de Kyll komen onder andere de regenboogforel, de vlagzalm en de bruine forel voor.

Duitsland heeft vele rivieren die door het hele land lopen, en waar u dus uitstekend kunt vissen. Er zijn ook erg veel vislocaties waar u tijdens het vissen ook van de prachtige natuur kunt genieten. Zo kunt u bijvoorbeeld een vakantiehuis in het Zwarte Woud huren. Tijdens een visvakantie in het Zwarte Woud kunt u meteen van de omgeving genieten, terwijl u veel beschutting heeft van de vele bomen.

Wet- en regelgeving

De wetten en regels die gelden voor het vissen zijn in Duitsland iets anders dan in Nederland of Frankrijk. Net als in de andere landen, heeft u in Duitsland ook een geldige visvergunning nodig. Het is mogelijk om een visvergunning te verkrijgen bij een plaatselijk gemeentehuis. U kunt er voor kiezen om een visvergunning, fischereischein, voor één jaar te nemen, of u kunt een fischereischein voor vijf jaar nemen. Een éénjarige visvergunning kost ongeveer 12 euro, en een vijfjarige visvergunning kost ongeveer 41 euro.

Er is ook een specifieke regel voor vissen in Duitsland, namelijk over het terugzetten van de vis. In Nederland is het normaal dat de gevangen vis weer wordt teruggezet, maar dit is in Duitsland verboden. In Duitsland staat in de wet dat iedere vis die gevangen wordt gedood moet worden, en hier wordt ook streng op toegezien.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!