Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
Zoekopdracht aanpassen
700.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Visvakantie Denemarken - vissen in het land van de 405 eilanden

Onbegrensde mogelijkheden tijdens visvakantie in Denemarken

Denemarken is erg aantrekkelijk als bestemming voor een visvakantie, vanwege het grote aantal mogelijkheden om te vissen. Het land heeft ongeveer 405 eilanden, waardoor er een groot aantal mogelijkheden is voor vissen, terwijl u ook kunt genieten van de prachtige natuur.
In Denemarken is er zowel de mogelijkheid om te vissen in zoetwater, maar ook in zout water.

Vislocaties in Denemarken

In Denemarken zijn verschillende uitstekende locaties waar u kunt vissen, zowel in zoet als in zout water. Denemarken heeft een kustlijn van meer dan 7.000 kilometer, waardoor er meer dan voldoende mogelijkheden zijn om te vissen in de zee. Dit is ook de meest populaire vorm van vissen in het land. Voor het vissen in de zee zijn de herfst en lente de beste tijden, maar met de juiste kleding tegen de kou is de winter ook een prima seizoen voor een visvakantie.
Een erg populaire visbestemming om vanaf de kust te vissen is het eiland Bornholm. Op dit eiland worden veel vissen gevangen in de winter. Enkele vissen waar u op kunt vissen zijn de zeeforel, de hoornvis, de zeewolf, de koolvis en natuurlijk de kabeljauw, schol, makreel en haring.
Ook het eiland Langeland is een erg populaire bestemming voor een visvakantie in Denemarken.

Een andere perfecte uitgangspositie voor zeevissen in Denemarken is het stadje Hanstholm in Noordwest-Jutland. Vanuit deze plaats vertrekken verschillende boten voor een dagtocht of een meerdaagse tocht om te vissen. Tijdens zo'n vistocht kunt u naar een speciale locatie varen, namelijk “het gele rif”, waar u kunt vissen op grote koolvis, zeewolf, kabeljauw en natuurlijk makreel.

Ook kunt u op verschillende plekken in Denemarken een visvakantie doorbrengen in de omgeving van zoet water. Zo heeft u de mogelijkheid om in de langste rivier van het land, de Gudenaen te vissen, waar veel forel, zalm, snoek, baars en snoekbaars gevangen wordt. U kunt natuurlijk ook in een van de meren gaan vissen, zoals Glenstrup Sø. Hier worden veel meerforellen gevangen, maar ook snoek en baars.
De beste tijd om te vissen in zoet water is de zomer, en u kunt dan terwijl u aan het vissen bent lekker genieten van het mooie weer en de prachtige omgeving.
Ook karpervissen is populair in Denemarken, en er zijn dan ook meerdere locaties waar u karpers kunt vangen.

Put & Take meren

Verspreid door het hele land zijn verschillende Put & Take meren te vinden. In deze meren kunt u tegen betaling vissen voor een bepaalde tijd, u moet dan een kaart kopen voor een aantal uren, of een hele dag. In deze meren worden dagelijks of wekelijks nieuwe forel uitgezet, die de bezoekers dan kunnen vangen. Als u hier gaat vissen een een aantal forellen vangt, zijn er speciale regels over het aantal vissen dat u mee mag nemen naar huis. Enkele van deze meren liggen op het eiland Seeland, op ongeveer een uur rijden vanaf de stad Roskilde.

Visvergunning

Als u wilt vissen tijdens een vakantie in Denemarken, is het een aanrader om goed voorbereid te zijn voor u op reis gaat. Als u wilt vissen in Denemarken heeft u een sportvisvergunning en een visakte nodig. Voor mensen tussen de 18 en 65 jaar is het verplicht om een visakte te hebben om te mogen vissen, en deze kunt u aanvragen voordat u op vakantie gaat. Er zijn 2 mogelijkheden van visaktes, namelijk een weekakte of een jaarakte. De kosten van deze visakte liggen voor een week op ongeveer 20 euro, en voor een jaar op ongeveer 25 euro. De vergunning die naast de akte ook nog nodig is kunt u in een plaatselijk VVV-kantoor, postkantoor, hengelsportwinkel of bij een camping kopen.
Er is ook een mogelijkheid om een dagvergunning te kopen, die ongeveer tussen de 6 en 20 euro kost. De kosten verschillen per regio.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!