Telefoon
-
gratis oproep
België

Vakantiehuizen met boot in Kroatië: zonnige Adriatische kust

Verander zoekopdracht

Vakantiehuizen met boot in Kroatië: zonnige Adriatische kust

Met meer dan duizend eilanden is, mist u toch echt wat wanneer u Kroatië niet vanaf het water ontdekt! Daarom behoort Kroatië tot een van de favoriete bestemmingen voor vakantiehuizen met boot. Niet gek, want de prachtige lange kustlijn strekt van Istrië tot het zuiden van Dalmatië. Het is een van de mooiste kusten van Europa en een ideale zeilbestemming.

Wanneer u al eens op het strand heeft gestaan in Kroatië, weet u het vast: vanaf het vaste land ziet u al oneindig veel eilanden. Huurt u een van de vakantiehuizen met boot in Kroatië, dan zijn deze prachtige stukjes natuur binnen handbereik. Vaak ziet u vanaf de kust alleen de grotere eilanden, terwijl de kleinere, onbewoonde eilandjes nog interessanter zijn.

In een vakantiehuisje met boot in Kroatië combineert u een zonvakantie met lekker veel wind, natuur en water. Op zoek naar wat anders dan de ‘standaard’ strandvakantie aan de Kroatische kust, maar met comfort en gezelligheid? Dan is een huisje met eigen boot echt iets voor jullie komende zomervakantie!

Zeilvakantie in zonnig Kroatië

Het fijne aan een huisje met zeilboot aan de Kroatische kust? U heeft alle lusten van een zeilvakantie, maar gelukkig wel zonder het gedoe. Huurt u een huisje met boot, dan kunt u bij aankomst direct het huisje en ook de omgeving verkennen. Daarnaast voorkomen jullie de onnodig lange autorit met aanhanger door Duitsland, Oostenrijk en Slovenië (en jengelende kinderen op de achterbank). Al helemaal fijn wanneer u een vakantiehuis met boot huurt in Dalmatië, in het uiterste zuiden.

Na een dagje op zee, met een groep of met de kinderen, stappen jullie weer lekker veilig aan land. Je loopt elkaar niet in de weg onder dek, maar kookt in een ruime keuken of kunt lekker barbecuen in de tuin. Nog een plons in het zwembad? Rustig een tijdschrift lezen? Bovendien heeft iedereen heeft zijn eigen slaapkamer. Kunt u de volgende dag weer fris het water op!

Visserdorpjes en eilanden in Istrië

Istrië is de makkelijkst te bereiken regio’s van Kroatië. Het schiereiland ligt aan de Adriatische zee en grenst aan Slovenië. Het kustgebied tussen Poreč en Rovinj is zomers en mediteraan en de vissersdorpjes Funtana en Vrsar bruisen zomers van de gezellige volksfeestjes en toeristische kraampjes. Met een bootje bij uw vakantiehuis ontdekt u de allermooiste plekjes van Istrië! Verken onontdekte baaitjes en onbewoonde eilandjes. Misschien spot u zelfs dolfijnen!

De Brioni eilanden gelden als een van de mooiste eilandengroepen. Niet gek, want het is ook een nationaal park. Ze liggen vlak voor de kust bij de historische stad Pula, met een vakantiehuis in Fažana kunt u ze zelfs in de verte zien liggen. Let wel op, vanaf de boot kunt u de archipel bekijken, maar u mag alleen aan land met een van de officiële excursies.

Grote eilanden met de boot

De drie grootste en meest toeristische eilanden zijn Cres, Krk en Brač. Hier kunt u op vakantie ’s ochtends met de boot naar het dichtstbijzijnde dorpje varen om brood bij de bakker te halen. U heeft een sportvisser in de familie? 's Ochtends op de rustige zee vissen op een bootje in Kroatië is de ultieme viservaring.

Samen met de kinderen op de boot, of romantisch met zijn tweeën? Varen in jullie zwemkleding, hengels mee of juist een boekje? De vakantie in een vakantiehuisje met boot voor de Kroatische kust is zo ontspannen of avontuurlijk als u zelf wilt.

Regelgeving om te zeilen in Kroatië

Voor de specifieke regelgeving wat betreft zeilen in Kroatië kunt u het beste de website van het Ministerie van Maritieme zaken in Kroatië raadplegen. Op deze website vindt u verschillende formulieren die u nodig heeft. Een aantal algemene regels die u altijd moet onthouden bij het zeilen zijn dat u altijd met de juiste vlag moet varen, dat u op de juiste manier voorrang verleend en dat alcohol en drugs verboden zijn net als tijdens het auto rijden. Specifiek voor de Kroatische wetgeving is het belangrijk dat u in het bezit bent van een vaarbewijs, en een marifoonbedieningscertificaat. Daarnaast mag u niet zomaar mensen meenemen op uw boot, iedereen moet vermeld staan op de zogenaamde bemanningslijst.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!

Deze website gebruikt cookies
Casamundo maakt gebruik van cookies voor technische-, analytische en marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website stemt u hiermee in. Meer informatie, zoals mogelijkheden tot het terugtrekken van uw instemming, vindt u hier.
Ok, ik stem toe