Telefoon
-
gratis oproep
België

Vakantiehuizen met boot in bella Italië

Verander zoekopdracht

Vakantiehuizen met boot in bella Italië

De Italiaanse cultuur, het eten en de zon: u zou haast denken dat een verblijf in Italië al de perfecte vakantie is. Voor wie zijn zomervakantie bijzonder wil maken en op zoek is naar net dat beetje extra, gaat met een eigen bootje het water op. Een vakantiehuis met boot in Italië is namelijk niet zomaar een vakantie aan het water. Op een bootje geniet u extra van de heerlijke Italiaanse zon: nergens anders krijgt u zo'n lekker kleurtje als op de boot (wel goed insmeren natuurlijk). Varen langs de Italiaanse kust is een lust voor het oog - u komt op plekken waar andere toeristen niet kunnen komen: verscholen baaitjes, de mooiste visserdorpjes en authentieke havenstadjes. Bovendien smaakt een traditionele Italiaanse maaltijd in zo'n havenstadje nog beter na een middagje op zee.

Zeilboot of motorboot?
De soort boot kan per accommodatie verschillen en is niet altijd in de prijs inbegrepen. Voor meer informatie klikt u op de beschrijving van het vakantiehuis. Of neem contact op met onze (gratis) klantenservice, wij helpen u graag met al uw vragen over uw boeking. 

Italiaanse historie langs de kust

Italië is niet zomaar een favoriet onder de vakantiebestemmingen. Dat komt niet alleen door de cultuur en het eten! De Italianen hebben een indrukwekkende kustlijn van 7600 kilometer langs de Adriatische, Ionische, Tyrreense en Ligurische Zee. Het land aan de Middellandse zee heeft dan ook een rijke maritieme geschiedenis. De scheepvaart was van vitaal belang voor het bestaan van het Romeinse rijk.

Verblijft u in een huisje met boot in Veneto, dan mag u voor de historie en architectuur van Venetië natuurlijk niet overslaan. U ziet de Campanile-toren op het San Marco-plein in de verte verschijnen terwijl u met uw bootje langs de Venetiaanse eilandjes vaart.

Prachtige stijle en groene kliffen vindt u langs de kust van Campanië. Het indrukwekkendste uitzicht met de boot vindt u nabij Napels: wanneer u richting Pompeï vaart doemt daar de vulkaan Vesuvius op.

Varen over Italiaanse meren

De Italianen hebben niet alleen een lange kustlijn maar ook nog eens verschillende meren in Noorditalië om op te zeilen of te dobberen. Klassiekers onder deze trekpleisters is het langgestrekte Gardameer. Een geliefd meer op te zeilen, maar ook heerlijk om van dorpje naar dorpje te roeien. De andere favoriet voor vakantiehuizen met boot is het Comomeer, waar u vanaf uw bootje op het meer prachtig uitzicht heeft op de bergen.

Ook het meer van Lugano op de grens met Zwitserland is heel geliefd. Het indrukwekkend berglandschap maakt het uitzicht hier tot een plaatje. Bijvoorbeeld met een huisje in Porlezza aan het oostenlijke puntje van het meer.

Met een vakantiehuis met boot aan het Lago Maggiore, verblijft u aan een van de grootste meren van Italië. Met een boot ontdekt u het meer zoals andere toeristen dat niet kunnen. Want hier liggen de Borromeïsche eilanden, te zien vanuit het dorpje Baveno. Een van die eilandjes heet niet voor niets 'Isola Bella', dus zeker een overtochtje waard!

Ontdek de mooiste eilanden van Italië

De grootste eilanden zijn Sicilië, Sardinië en Elba. Elba wordt voornamelijk in één adem genoemd met Napoleon Bonaparte die hier in Ballingschap leefde. De belangrijkste havenstad is Portoferraio. Boekt u een vakantiehuis met zeilboot op Elba, dan kunt u ook naar het Franse eiland Corsica zeilen. Om het Franse eiland Corsica te bezoeken, is de oversteek vanaf Sardinië het kleinst. 

Het eiland Sicilië ligt in het Zuiden van Italië en is met een beetje fantasie de 'bal' naast de 'laars' van het vasteland. Met een vakantiehuis tussen de olijfgaarden en wijnranken waant u zich in de film. De bekende vulkanische Liparische eilanden liggen aan de Noordkust. Maar zoekt u schitterende baaitjes en kleine eilandjes, dan zit u goed met een vakantiehuis aan de zuidkant. Ook hier ligt een eilandje genaamd 'Isola Bella' in de buurt van (het eveneens prachtige) Taormina.

Vaarregelgeving in Italië

De Italianen hebben een strikte vaarregelgeving. Zo zijn er meren waar u helemaal niet mag varen met een motorboot. Op andere meren mag u uitsluitend varen met boten die maximaal 4 pk aan motorvermogen bezitten. De controles op het water worden uitgevoerd door de Guardia di Finanza. De boetes die de Guardia uitdeelt, liegen er meestal niet om.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!

Deze website gebruikt cookies
Casamundo maakt gebruik van cookies voor technische-, analytische en marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website stemt u hiermee in. Meer informatie, zoals mogelijkheden tot het terugtrekken van uw instemming, vindt u hier.
Ok, ik stem toe